Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ραγδαίες εξελίξεις με την Lufthansa

«Βόμβα»

25 Μαΐου 2020 13:49
Ραγδαίες εξελίξεις με την Lufthansa
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σε συμφωνία κατέληξε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση με την Lufthansa, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) για τη διάσωση της αεροπορικής εταιρείας που επλήγη σοβαρά από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού. Παράλληλα, οι αεροπορικές εταιρείες τις τελευταίες ημέρες υπέβαλαν αναθεωρημένο πρόγραμμα πτήσεων για το καλοκαίρι 2020 και η Aegean περιλαμβάνεται σε αυτές.

Επικαλούμενο κυβερνητικούς κύκλους, το dpa αναφέρει ότι έπειτα από δύσκολες διαπραγματεύσεις οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε πακέτο ύψους δισεκατομμυρίων, ωστόσο σε εκκρεμότητα βρίσκονται ακόμη οι διαδικασίες για την απαιτούμενη συναίνεση των οργάνων της Lufthansa και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και η Διευθύνουσα Επιτροπή του Κρατικού Ταμείου για τη Σταθεροποίηση της Οικονομίας.

Χαμός με την Air France - Δύσκολες στιγμές για την αεροπορική εταιρεία

Η Air France θα πρέπει να μειώσει «δραστικά» τις πτήσεις εσωτερικού, σε αντάλλαγμα για τη διάσωσή της από το κράτος, προειδοποίησε σήμερα η υπουργός Περιβάλλοντος της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν. Ενώ, η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε ότι θα ξαναρχίσει πτήσεις προς 20 τουριστικούς προορισμούς, στους οποίους περιλαμβάνονται και ελληνικά νησιά

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, η υπουργός σημείωσε ότι οι προορισμοί αυτοί εξυπηρετούνται ήδη από άλλα μέσα μεταφοράς, κυρίως από υπερταχείες αμαξοστοιχίες.

Τον περασμένο μήνα η γαλλική κυβέρνηση πρότεινε στην αεροπορική εταιρεία ένα πακέτο διάσωσης ύψους 7 δισεκ. ευρώ, με απευθείας κρατικό δανεισμό ή με τραπεζικά δάνεια με την εγγύηση του κράτους. Σε αντάλλαγμα για αυτές τις εγγυήσεις, η αεροπορική εταιρεία δεσμεύτηκε να μειώσει τις εγχώριες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 50% μέχρι το 2024, υπενθύμισε η Μπορν.

Ξεκινάει πτήσεις η ΕasyJet - Η ημερομηνία ορόσημο

Η βρετανική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους EasyJet ανακοίνωσε ότι ένας μικρός αριθμός πτήσεων θα αρχίσει και πάλι να εκτελείται στις 15 Ιουνίου και ότι επιβάτες και πλήρωμα θα πρέπει να φορούν μάσκες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Με την αεροπορική εταιρεία Air France-KLM να ανακοινώνει χθες ότι διακόπτει οριστικά την εκμετάλλευση των εννέα γιγαντιαίων Airbus 380.

Τα αεροσκάφη της EasyJet έχουν καθηλωθεί στο έδαφος από τα τέλη Μαρτίου όταν ο νέος κορωνοϊός εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη, αλλά η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει και πάλι εγχώριες πτήσεις στη Βρετανία και τη Γαλλία από τις 15 Ιουνίου, πριν προσθέσει στη συνέχεια και άλλους προορισμούς.

TAGS
 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share