Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Βόμβα» από την Air France

Σοκ

20 Μαΐου 2020 21:19
«Βόμβα» από την Air France
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Η αεροπορική εταιρεία Air France-KLM ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτει οριστικά την εκμετάλλευση των εννέα γιγαντιαίων Airbus 380, κάτι που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στα τέλη του 2022, λόγω των επιπτώσεων που είχε η πανδημία στη δραστηριότητά της. Τραγικές εξελίξεις έχουμε και με την Emirates, με την εταιρία να προχωράει σε μία ανακοίνωση κόλαφος

Τα πέντε από τα Α380 του στόλου της είναι ιδιοκτησίας της Air France ή τα είχε με χρηματοδοτική μίσθωση (λίζινγκ). Τα υπόλοιπα είναι νοικιασμένα.

«Λόγω της κρίσης της Covid-19 και λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις της στη δραστηριότητα μας, ο όμιλος Air France-KLM ανακοινώνει σήμερα την οριστική διακοπή της εκμετάλλευσης των Airbus A380», ανέφερε στην ανακοίνωση.

Τα αεροσκάφη αυτά επρόκειτο να αποσυρθούν στα τέλη του 2022, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής του ομίλου που έχει ως στόχο να καταστεί πιο ανταγωνιστική η εταιρεία, αποκτώντας πιο σύγχρονα αεροσκάφη με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Τα Airbus A380 θα αντικατασταθούν από αεροσκάφη νέας γενιάς, όπως τα Α350 και Boeing 787.

Χάος με την EasyJet!

Χάος επικρατεί με την EasyJet, η οποία ανακοίνωση την Τρίτη (19/5), ότι πραγματοποιήθηκε «πολύ εξελιγμένη» επίθεση από χάκερς, που έβγαλε στην φόρα τα στοιχεία 9 εκατομμυρίων πελατών της.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση σε πληροφορίες των emails και των ταξιδιωτικών λεπτομερειών των πελατών, όπως επίσης και στα δεδομένα πιστωτικών καρτών τουλάχιστον 2.000 πελατών της εταιρείας, ενώ έκτακτες ανακοινώσεις εξέδωσε και η Aegean.

«Δεν υπάρχει, ωστόσο, πληροφόρηση για κατάχρηση αυτών των προσωπικών δεδομένων. Είμαστε σε επικοινωνία με τους περίπου 9 εκατ. πελάτες μας για να τους ενημερώσουμε σχετικά με τα βήματα ασφαλείας που πρέπει να διεκπεραιώσουν ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

TAGS
 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share