Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023

Κορωνοϊός: Αυτές οι αεροπορικές εταιρείες ξεκινούν πτήσεις από και προς Αθήνα

Σας αφορά

11 Μαΐου 2020 14:51
Κορωνοϊός: Αυτές οι αεροπορικές εταιρείες ξεκινούν πτήσεις από και προς Αθήνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Mε τα ενιαία πρωτόκολλα για τις αερομεταφορές να παραμένουν ακόμη θολά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το κυβερνητικό επιτελείο έχει ξεκινήσει να δουλεύει πάνω στο πλάνο των διακρατικών συμφωνιών με το στόχο της εκκίνησης της τουριστικής σεζόν από τον Ιούλιο, ενώ με το σταγονόμετρο έρχονται και τα πρώτα νέα για τις συνδέσεις με Ελλάδα από τις αεροπορικές, με την χώρα μας να έχει πάρει τα κατάλληλα μέτρα.

Οι τελευταίες καταβάλλουν προσπάθειες να καταρτίσουν το πρόγραμμα των δρομολογίων του καλοκαιριού -το οποίο φυσικά, εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να είναι οριστικό- ενώ αναμένουν και το αν τελικά θα υπάρξουν οι πολυσυζητημένες κατευθυντήριες γραμμές από την Κομισιόν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Επί του παρόντος, οι πτήσεις που συνδέουν το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, το Ελ. Βενιζέλος με το εξωτερικό αυτή την στιγμή είναι μετρημένες στα …δάχτυλα π.χ. από την Aegean για Βρυξέλλες, Swiss Air για Ζυρίχη και Γενεύη, Qatar Airways προς Ντόχα, ενώ το δίκτυο του εσωτερικού λειτουργεί με πολύ μειωμένα δρομολόγια. Η αρχή για πύκνωση των δρομολογίων στις πτήσεις εσωτερικού, σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα, τη Δευτέρα 18 Μαϊου, παράλληλα με το «άνοιγμα» των μετακινήσεων από νόμο σε νομό και ως δεύτερη εναλλακτική από τις 25 Μαϊου.

Αυτές οι αεροπορικές εταιρείες ξεκινούν πτήσεις από και προς Αθήνα

Το δίκτυο εξωτερικού

Στο δίκτυο του εξωτερικού τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο από την στιγμή που υπάρχουν οι καθυστερήσεις σε επίπεδο Ε.Ε. για τη λήψη αποφάσεων. Το ιδεατό σενάριο θα ήταν να υπάρξουν οι κατευθυντήριες γραμμές από την Κόμισιον άμεσα, ακόμη και την ερχόμενη εβδομάδα μετά τη συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί την ερχόμενη Τετάρτη 13 Μαϊου με τον αρμόδιο Επίτροπο Μπρετόν στις Βρυξέλλες με θέμα τον τουρισμό, για τη διαμονή και τις μεταφορές, σενάριο ωστόσο που συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες.

Κρίσιμες αποφάσεις για την Aegean

Αρκετά δύσκολη είναι η εβδομάδα για την Aegean, καθώς την επόμενη Δευτέρα, το απόγευμα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη της διοίκησης, για την ενημέρωση των επενδυτών, σχετικά με την κατάσταση και την προοπτική της αεροπορικής εταιρείας.

Ο Ευτύχης Βασιλάκης, πρόεδρος της εταιρείας, θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα των επενδυτών για τη ρευστότητα της εταιρείας αλλά και για τον τρόπο που θα την στηρίξει το κράτος. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχει περίπτωση κρατικοποίησης της εταιρείας, με την Aegean να διατηρεί τον ιδιωτικό της χαρακτήρα.

Aegean πτήσεις

Ωστόσο, θα ενισχυθεί κεφαλαιακά από το κράτος χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της ενίσχυσης των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία. Σημειώνεται, ότι η Aegean, όπως και όλες οι αερομεταφορές, έχουν πληγεί περισσότερο από κάθε άλλο κλάδο από το lockdown των χωρών, λόγω πανδημίας, ενώ σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις, έρχονται μειώσεις προσωπικού.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share