Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Βόμβα» στο χώρο των αερομεταφορών: Χρεοκόπησε μεγάλη αεροπορική εταιρεία

Σοκ

11 Μαΐου 2020 10:32
«Βόμβα» στο χώρο των αερομεταφορών: Χρεοκόπησε μεγάλη αεροπορική εταιρεία
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

«Βόμβα» έσκασε στο χώρο των αερομεταφορών με την Avianca Holdings, δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία στη Λατινική Αμερική, κατέθεσε χθες αίτηση χρεοκοπίας, αφού δεν ανταποκρίθηκε στην καταληκτική ημερομηνία πληρωμής ενός ομολόγου, ενώ οι εκκλήσεις της προς την κυβέρνηση της Κολομβίας για τη χορήγηση βοήθειας είναι μέχρι σήμερα ανεπιτυχείς. Επίσης, σε μία ανακοίνωση «βόμβα» προχώρησε και η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa.

Αν δεν αποφύγει τη χρεοκοπία, η Avianca που έχει έδρα την Μπογκοτά, θα είναι μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες παγκοσμίως που θα χρεοκοπήσει εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία έχει πλήξει δραστικά την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία.

Η αναφερόμενη αεροπορική εταιρία δεν έχει πραγματοποιήσει καμία προγραμματισμένη πτήση από τα τέλη Μαρτίου, ενώ η πλειονότητα των 20.000 εργαζομένων της, παρέμειναν απλήρωτοι στη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού. «Η Avianca αντιμετωπίζει την πιο σοβαρή κρίση της 100ετούς ιστορίας της» δήλωσε ο Άνκο βαν ντερ Βερφ διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.

Έκτακτη ανακοίνωση από την Turkish Airlines

Η Turkish Airlines κρατά ακινητοποιημένο τον στόλο της αφότου η πανδημία του κορωνοϊού άρχισε να πλήττει την Τουρκία, αναστέλλοντας όλες τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού. Ενώ, τις προηγούμενες ημέρες είχε προχωρήσει σε μία κίνηση-ματ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η ΤΗΥ προγραμματίζει να ξαναρχίσει τις πτήσεις εσωτερικού τον Ιούνιο. Θα ξεκινήσουν επίσης 75 πτήσεις προς 19 χώρες και 23 προορισμούς του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που καλύπτει τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, η THY σχεδιάζει να ξεκινήσει όλες τις πτήσεις εσωτερικού τον Ιούνιο και σταδιακά τις διεθνείς πτήσεις.

Οι πρώτοι προορισμοί των διεθνών πτήσεων της ΤΗΥ που θα ξαναρχίσουν θα είναι: το Τορόντο (Καναδάς), το Αλμάτι (Καζακστάν), η Καμπούλ (Αφγανιστάν), το Τόκιο (Ιαπωνία), η Σαγκάη (Κίνα), η Σεούλ (Νότια Κορέα), η Σιγκαπούρη, η Κοπεγχάγη (Δανία), η Στοκχόλμη (Σουηδία), το Όσλο (Νορβηγία), η Φραγκφούρτη, το Ντίσελντορφ, το Βερολίνο και το Μόναχο (Γερμανία), η Βιέννη (Αυστρία), το Άμστερνταμ (Ολλανδία), οι Βρυξέλλες (Βέλγιο), το Μινσκ (Λευκορωσία), η Τιφλίδα (Γεωργία), η Βηρυτός (Λίβανος), το Τελ Αβίβ (Ισραήλ) και το Κουβέιτ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Χουριέτ η Turkish Airlines σχεδιάζει να αυξήσει τις πτήσεις της τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Το σχέδιο προβλέπει 572 πτήσεις την εβδομάδα προς 74 χώρες και 103 προορισμούς τον Ιούλιο και 987 πτήσεις προς 160 προορισμούς τον Αύγουστο αναφέρει η ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Τουρκία.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share