Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023

Αποκάλυψη: Το σχέδιο για τη διάσωση του τουρισμού από τον κορωνοϊό - Αποθέωση ξανά από το διεθνή Τύπο

Δείτε αναλυτικά!

9 Μαΐου 2020 12:08
Αποκάλυψη: Το σχέδιο για τη διάσωση του τουρισμού από τον κορωνοϊό - Αποθέωση ξανά από το διεθνή Τύπο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Αποκάλυψη έρχεται σχετικά με το σχέδιο για τη διάσωση του τουρισμού από τον κορωνοϊό, με το «Έθνος της Κυριακής» να δημοσιεύει ρεπορτάζ αναφορικά με το στοίχημα της κυβέρνησης για τον τουρισμό και την εστίαση, ενώ προ ημερών ήρθαν ευχάριστα νέα από τη Γερμανία.

Στόχος είναι να δοθούν κίνητρα κι ελαφρύνσεις για να πάει ο Ελληνας διακοπές και να τονώσει τον πληγωμένο τουρισμό, που θα δοκιμαστεί όσο ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια.

Σε αυτό το πλαίσιο Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προκειμένου να ενισχυθεί η «βαριά βιομηχανία» της χώρας, εξετάζει τον τριπλασιασμό των κονδυλίων για Κοινωνικό Τουρισμό, ενώ οι ωφελούμενοι από 140.000 πέρυσι αναμένεται να φτάσουν τους 400.000.

Σύμφωνα με το έγκυρο ρεπορτάζ του εντύπου:

- Ερχεται ενισχυµένο πακέτο «Επιταγών Κοινωνικού Τουρισµού» ύψους 30 εκατ.

- Θα ισχύει µοριοδότηση µε βάση εισοδηµατικά και κοινωνικά κριτήρια

- Το χρονοδιάγραµµα για την επανεκκίνηση ξενοδοχείων, εστιατορίων και πτήσεων από το εξωτερικό

- Στο τραπέζι και φοροαπαλλαγές

Πηγή: Ethnos.gr

Νέα αποθέωση από το εξωτερικό

Αποθέωση υπάρχει, παράλληλα, για την χώρα μας από τον ταξιδιωτικό συντάκτη της Telegraph, Όλιβερ Σμιθ. Ο ίδιος, όμως, θέτει και ένα ερώτημα: Κατά πόσο, δηλαδή, οι καταστάσεις θα επιτρέπουν στη χώρα μας να υποδεχτεί Βρετανούς το καλοκαίρι.

Το άρθρο φιλοξενεί δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, στις οποίες γίνεται σαφές ότι η Ελλάδα θα κάνει «ό,τι περνά από το χέρι της», για να διασφαλίσει πως οι Βρετανοί θα είναι μεταξύ των πρώτων παραθεριστών από το εξωτερικό που θα επισκεφτούν τη χώρα, με ασφάλεια και χωρίς να διακινδυνεύσουμε την καλή πορεία της χώρας μας σχετικά με την εξέλιξη του ιού.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μας για εισερχόμενο τουρισμό και έχουμε κοινές αξίες και ιδανικά ως προς τον τρόπο διασκέδασης και χαράς», σημειώνει ο υπουργός ο οποίος όμως θέτει στο τραπέζι των συζητήσεων και τις απαιτούμενες κινήσεις και διασφαλίσεις που πρέπει να παρέχει η Βρετανική κυβέρνηση αναφορικά με τη διενέργεια τεστ ανίχνευσης του ιού. «…θα χρειαστεί να γίνονται κάποιας μορφής τεστ που θα παρέχονται από τη βρετανική κυβέρνηση ή από ιδιώτες. Ελπίζουμε ότι μέχρι το καλοκαίρι η τεχνολογία θα έχει προχωρήσει, ώστε αυτό να είναι εφικτό και τα τεστ, να είναι πιο ακριβή και φθηνότερα. Αν όχι τον Ιούλιο, τότε ίσως τον Αύγουστο θα θέλαμε να υποδεχτούμε και πάλι Βρετανούς».

Λεπτομερής είναι και η αναφορά που γίνεται σχετικά με την άρση των περιοριστικών μέτρων, με την επισήμανση για την συνέχιση της εφαρμογής οδηγιών σχετικά με την κοινωνική αποστασιοποίηση. «Η εμπειρία για τους επισκέπτες στην Ελλάδα θα είναι διαφορετική. Τα τραπέζια και οι ξαπλώστρες θα είναι πιο απλωμένα, το προσωπικό πιθανότατα θα φορά προστατευτικό εξοπλισμό και γάντια. Λαμβάνουμε μέτρα, για να αποφεύγουμε ουρές και θα περιορίσουμε τον αριθμό των τραπεζιών στα εστιατόρια, βάζοντας τραπέζια έξω και αλλάζοντας τον τρόπο που σερβίρεται το φαγητό. Στα ξενοδοχεία αναμένεται να υπάρχει πιο συχνός καθαρισμός δωματίων και κοινόχρηστων χώρων». Κλείνοντας την παρέμβαση του στο άρθρο ο υπουργός επισημαίνει ότι «θα λειτουργήσουμε με υπεύθυνο τρόπο για όσο χρειαστεί, αλλά κάποιες αλλαγές ίσως παραμείνουν για πάντα».

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share