Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αλλαγές της Airbnb - Νέο "πρωτόκολλο" λόγω του κορωνοϊού

Τουλάχιστον 24 ώρες διαφορά μεταξύ ενοικιάσεων

27 Απριλίου 2020 13:30
Αλλαγές της Airbnb - Νέο

Η Airbnb πρόκειται να ξεκινήσει καθαρισμό, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η υπηρεσία "κοινής χρήσης σπιτιού", υπό την πίεση της κρίσης του κορωνοϊού, δήλωσε τη Δευτέρα ότι δημιουργεί ένα νέο «πρωτόκολλο καθαρισμού» με στόχο να καθησυχάσει τόσο αυτούς που νοικιάζουν τα ακίνητά τους.

Η Airbnb δήλωσε ότι το πρωτόκολλο θα προσφέρει οδηγίες σχετικά με τις βέλτιστες και ασφαλέστερες πρακτικές για τον καθαρισμό των διαφόρων δωματίων μιας κατοικίας. Θα περιλαμβάνει ένα εγχειρίδιο διάρκειας άνω των 40 σελίδων που θα καθορίζει τα πρότυπα, καθώς και τον καθορισμό συγκεκριμένων χημικών και άλλων προϊόντων για αυτή την δουλειά.

Το πρωτόκολλο θα απαιτήσει επίσης τουλάχιστον 24 ώρες μεταξύ ενοικιάσεων για να μειωθεί η πιθανότητα ενός επισκέπτη να αντιμετωπίσει τυχόν υπολείμματα του ιού. Ένα κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας δήλωσε ότι η Airbnb γνωρίζει από έρευνες ότι η καθαριότητα είναι υψηλή προτεραιότητα για τους επισκέπτες. Σε αυτές και άλλες πολλές αλλαγές, που συσχετίζονται με τις κρατήσεις, έχει προχωρήσει η Airbnb.

"Ήταν σαφές ότι ήθελαν να μάθουν τι κάνατε για να βεβαιωθούν ότι το μέρος θα ήταν καθαρό", δήλωσε ο Κρίς Λεχέιν, ο ανώτερος αντιπρόεδρος, σε συνέντευξή του.

Χαμός με τις ακυρώσεις κρατήσεων στο Airbnb - Έτσι θα ακυρώσεις δωρεάν λόγω κορωνοϊού!

Η παγκόσμια επιδημία, που ονομάζεται κορωνοϊός, έχει προκαλέσει όλεθρο σε όλο τον κόσμο σε όλες τις βιομηχανίες και τα κοινωνικά στρώματα. Από αυτές δεν μπορεί να λείπει και το Airbnb, αφού πολλοί είναι εκείνοι που αποφάσισαν να ακυρώσουν τα ταξίδια τους.

Το όνομά του είναι το Covid-19 και είναι ένα νέο στέλεχος του Coronavirus - παθογόνο που προσβάλλει το αναπνευστικό σύστημα που μοιάζει με κορώνα κάτω από μικροσκόπιο - το όνομα "Coronavirus". Πολλά κακά έχει κάνει στην παγκόσμια οικονομία, ενώ μέχρι και αεροπορικές εταιρείες έχουν χρεοκοπήσει, όπως θα διαβάσετε εδώ.

Αν είστε φιλοξενούμενος Airbnb, που πιθανόν να είστε αν διαβάζετε αυτές τις γραμμές, ίσως να επηρεαστείτε με πολλούς τρόπους - περιμένετε τους επισκέπτες από μια χώρα που έχει κρούσματα και είστε φοβισμένοι ή να σας ακύρωσαν την κράτηση γιατί η χώρα σας έχει τον ιό.

Ωστόσο, η εταιρεία έχει ξεκινήσει μια ξεχωριστή πολιτική για κρατήσεις που πρέπει να αλλάξουν λόγω ζητημάτων σχετικών με τον κοροναϊό.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε στο CNBC την Τετάρτη ότι η πολιτική "ελαφρυντικών περιστάσεων" της Airbnb εφαρμόζεται σε οποιαδήποτε κράτηση όπου ο φιλοξενούμενος ή ο φιλοξενούμενος έπρεπε να ακυρώσει την κράτηση προκειμένου να συμμορφωθεί με τους περιορισμούς που εφαρμόζουν κυβερνητικές ή υγειονομικές αρχές.

Αυτό σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες ή οι οικοδεσπότες Airbnb μπορούν να αλλάξουν ή να ακυρώσουν μια κράτηση χωρίς χρέωση αν η κράτηση βρίσκεται σε τοποθεσία που επηρεάζεται από μέτρα περιορισμού, ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις ή ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Οι κρατήσεις στην ηπειρωτική Κίνα, τη Νότια Κορέα και τμήματα της βόρειας Ιταλίας εμπίπτουν σήμερα στην κατηγορία αυτή.

Οι επισκέπτες που ταξιδεύουν από μια περιοχή που πλήττεται σοβαρά μπορούν επίσης να ακυρώσουν τις κρατήσεις τους δωρεάν. Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να ταξιδέψουν λόγω ακυρώσεων πτήσεων που σχετίζονται με τον ιό είναι επίσης σε θέση να ακυρώσουν τις κρατήσεις τους Airbnb χωρίς καμία επιβάρυνση στο πλαίσιο της πολιτικής για τις ελαφρυντικές περιστάσεις.

Ανάλογα με την πολιτική ακύρωσης που έχετε επιλέξει για την ιδιοκτησία σας, ενδεχομένως να διατηρείτε κάποια από την αξία ακυρωμένων κρατήσεων ή και τίποτα. Ας έχουμε μια γρήγορη υπενθύμιση των διαθέσιμων επιλογών πολιτικής ακύρωσης στην Airbnb:

  • Ευέλικτη (δωρεάν ακύρωση έως 14 ημέρες πριν το check in, πλήρης επιστροφή χρημάτων μείον τέλος υπηρεσίας έως και 24 ώρες πριν το check-in)
  • Μέτρια (Δωρεάν ακύρωση μέχρι 14 ημέρες πριν το check-in, πλήρης επιστροφή χρημάτων μείον τέλος υπηρεσίας μέχρι 5 ημέρες πριν το check in)
  • Αυστηρή(Δωρεάν ακύρωση για 48 ώρες, εφόσον ο πελάτης ακυρώσει τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από το check-in - επιστροφή 50% μείον τέλος υπηρεσίας αν ακυρωθεί μέχρι 7 ημέρες πριν το check-in.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες επιλογές και λεπτομέρειες στη σελίδα πολιτικής ακύρωσης Airbnb εδώ.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share