Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έκτακτη ανακοίνωση από την Emirates - Aναστέλλει πτήσεις

Όλες οι πληροφορίες!

21 Μαρτίου 2020 14:58
Έκτακτη ανακοίνωση από την Emirates - Aναστέλλει πτήσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η αεροπορική εταιρία Emirates, μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, αναστέλλει όλες της πτήσεις της, προς τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Νιγηρία, τη Νέα Υόρκη, αλλά και το Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊου.

Η αναστολή των πτήσεων προς τη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Νιγηρία θα τεθεί σε εφαρμογή στις 23 Μαρτίου, ενώ για την άρση του περιορισμού θα υπάρξει ανακοίνωση. Επίσης, έπειτα από την ενημέρωση της Ryanair για αναστολή των πτήσεων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέδωσε μία έκτακτη ανακοίνωση για όσους θέλουν να επαναπατριστούν.

Μεγάλη απόφαση από την Aegean: Μένουν τρεις πτήσεις για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων

Τρεις ειδικές πτήσεις της Aegean Airlines πρόκειται να οργανωθούν για τους Έλληνες που βρίσκονται στην Ισπανία και επιθυμούν να επιστρέψουν στην χώρα μας.

Η πρεσβεία της Ελλάδας στη Μαδρίτη έκανε την ανακοίνωση προς τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ισπανία, κυρίως φοιτητές Erasmus και τουρίστες, που έχουν καταγραφεί στους καταλόγους που έχει καταρτίσει.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

  • - 1η πτήση Α3-4701 από Μαδρίτη προς Αθήνα το Σάββατο 21 Μαρτίου, με ώρα αναχώρησης 16:00 ώρα Ισπανίας.
  • - 2η πτήση Α3-4703 από Μαδρίτη προς Αθήνα την Κυριακή 22 Μαρτίου, με ώρα αναχώρησης 16:00 ώρα Ισπανίας.
  • - 3η πτήση Α3-4713 από Βαρκελώνη προς Αθήνα επίσης την Κυριακή, με ώρα αναχώρησης 16:50 ώρα Ισπανίας.

Επίσης, η πρεσβεία απευθύνει έκκληση προς τους ενδιαφερόμενους, κυρίως σε όσους διαμένουν μακριά από Μαδρίτη και Βαρκελώνη, να αρχίσουν να συγκεντρώνονται στις πόλεις αυτές. Μάλιστα για να επιστρέψει κανείς στην Ελλάδα χρειάζεται νέα έντυπα, τα οποία θα δείτε εδώ.

«Αύριο, 20/3/2020, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να περιμένουν τηλεφώνημα από την πρεσβεία στους αριθμούς που μας έχουν δώσει. Στο τηλεφώνημα αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πληροφορηθούν με ποια ακριβώς πτήση θα ταξιδέψουν για Αθήνα» αναφέρει ακόμα.

Επίσης, απευθύνει παράκληση για μία αποσκευή 23 κιλών και μία χειραποσκευή μέχρι οχτώ κιλά, ανά επιβάτη. Σε ό,τι αφορά τη μετακίνησή τους εντός Ισπανίας προς Μαδρίτη και Βαρκελώνη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εφοδιασθούν με τη βεβαίωση από την ιστοσελίδα της Πρεσβείας.

Τέλος, στην ανακοίνωσή της η πρεσβεία της Ελλάδας στη Μαδρίτη υπενθυμίζεται ότι κατά την άφιξη στην Ελλάδα, ισχύει η υποχρέωση αυτοπεριορισμού (καραντίνα) για 14 ημέρες.

Η αντιμετώπιση της επέκτασης του κορωνοϊού και ο επαναπατρισμός πολιτών από την Ελλάδα, την Ισπανία και τη Λατινική Αμερική ήταν αντικείμενο της σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με την Ισπανίδα ομόλογό του, Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια (Arancha González Laya).

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά για τη διευκόλυνση του επαναπατρισμού των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται ακόμη στην Ισπανία, καθώς και των Ισπανών που βρίσκονται στην Ελλάδα. Οι σχετικές πτήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Επιπλέον, κάνουν γνωστό ότι συμφωνήθηκε όπως η Ισπανία συνδράμει ενεργά στην επιστροφή των Ελλήνων πολιτών από τη Λατινική Αμερική, καθώς προγραμματίζει επιχειρήσεις επιστροφής και δικών της πολιτών που βρίσκονται εκεί.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share