Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Πόσο κοστίζουν τα αεροπορικά εισιτήρια για Ιταλία, μετ' επιστροφής, αν ταξιδέψεις αύριο;

Απίστευτο! Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας

10 Μαρτίου 2020 10:05
Πόσο κοστίζουν τα αεροπορικά εισιτήρια για Ιταλία, μετ' επιστροφής, αν ταξιδέψεις αύριο;
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται η Ιταλία, με τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης να βάζουν σε καραντίνα όλη την χώρα, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού!

Η Ιταλία που δοκιμάζεται περισσότερο από κάθε άλλη χώρα στην Ευρώπη από τον νέο κορωνοϊό μετρά ήδη 463 θανάτους και η κυβέρνηση προκειμένου να περιορίσει το ξέσπασμα του φονικού ιού, ανακοίνωσε τη Δευτέρα πιο δραστικά μέτρα, επηρεάζοντας περίπου 60 εκατομμύρια ανθρώπους!

Οι θάνατοι στη Λομβαρδία - που ήδη ακολουθούν τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης με κλειστούς κινηματογράφους, θέατρα και μουσεία και περιορισμένες ώρες στα εστιατόρια - σημείωσαν άνοδο 25% την ημέρα φθάνοντας τους 33, ενώ σε εθνικό επίπεδο οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 97 , φθάνοντας τους 463, πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό στον κόσμο μετά Κίνα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός έδωσε εντολή να αποφεύγονται οι μετακινήσεις πολιτών σε όλη την χώρα, εκτός αν υπάρχουν λόγοι υγείας, επαγγελματικές ανάγκες που πρέπει να αποδεικνύονται και άλλες έκτακτες ανάγκες, απαγόρευσε όλες τις δημόσιες συγκεντρώσεις και ανέστειλε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων των αγώνων ποδοσφαίρου.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, παράλληλα, τόνισε: «Πρέπει να παρέμβουμε για να προστατέψουμε τους ασθενέστερους και πιο ευάλωτους πολίτες»

Το Athensmagazine.gr έκανε ένα απλό ρεπορτάζ και έψαξε εισιτήρια για να... ταξιδέψει αύριο στην Ιταλία! Αρχικά προορισμός μας η Ρώμη! Κλείσαμε εισιτήρια, μέσω Ryanair, για να πετάξουμε αύριο, Τετάρτη 11 Μαρτίου και με μεγάλη έκπληξη παρατηρήσαμε πως τα εισιτήρια κοστίζουν μόλις 40 ευρώ μετ' επιστροφής! Ποιος πάει άλλωστε στην Ιταλία αυτές τις μέρες!

Ωστόσο σε μια απλή αναζήτηση για πτήσεις προς Μιλάνο, όπου παρατηρείται και το μεγαλύτερο πρόβλημα με τον κορωνοϊό μείναμε άφωνοι! Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε πως δεν υπάρχει απευθείας πτήση, παρά μόνο από την Ryanair στα 191 ευρώ! Εμείς βρήκαμε τα πιο οικονομικά εισιτήρια! Πόσο πρέπει να πληρώσεις για να ταξιδέψεις αύριο για Μιλάνο; Απίστευτο αλλά τα πιο φθηνά εισιτήρια τα βρίσκεις στα 179 ευρώ, μέσω 9ωρης στάσης στα Σόφια της Βουλγαρίας! Να πληρώσεις επομένως 179 ευρώ για να.... κολλήσεις κορωνοϊό!

Έπαψες Μιλάνο να θυμίζεις: Ο κορωνοϊός το μετέτρεψε σε πόλη φάντασμα

Αυξάνονται κατά δεκάδες οι θάνατοι από τον κορωνοϊού κάθε μέρα που περνά στην Ιταλία. Η χώρα προσπαθεί μάταια να αντιμετωπίσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Μόνο την Κυριακή ανακοινώθηκαν 133 νεκροί.

Μετά την Κίνα, η Ιταλία, με 7.375 κρούσματα και 366 θανάτους, είναι μαζί με το Ιράν και τη Νότια Κορέα ανάμεσα στις χώρες που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την επιδημία.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας θα αυξήσει περαιτέρω τις δαπάνες στο πλαίσιο μιας «μαζικής θεραπείας σοκ» για να αντισταθμίσει τον οικονομικό αντίκτυπο του ξεσπάσματος του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός.

«Δεν θα σταματήσουμε εδώ. Θα χρησιμοποιήσουμε μια μαζική θεραπεία σοκ. Για να εξέλθουμε απ' αυτή την κατάσταση επείγουσας ανάγκης, θα χρησιμοποιήσουμε όλους τους ανθρώπινους και τους οικονομικούς πόρους», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

Ο Κόντε πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει «πλήρως» την ευελιξία που προβλέπεται από τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες.

Ο υπουργός Οικονομίας Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι υποσχέθηκε την περασμένη εβδομάδα μέτρα ύψους περίπου 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για να βοηθήσει την οικονομία να αντισταθεί στη χειρότερη εκδήλωση της ασθένειας στην Ευρώπη, αυξάνοντας τον στόχο του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 2,5% του ΑΕΠ από τον τωρινό στόχο του 2,2% όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας, της χώρας που πλήττεται πλέον βαρύτερα από οποιαδήποτε άλλη πλην Κίνας εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού, έθεσε χθες Κυριακή το ένα τέταρτο του πληθυσμού της σε καραντίνα, μέτρο χωρίς προηγούμενο στην Ευρώπη, που αποφασίστηκε να επιβληθεί για να ανασχεθεί η εξάπλωση της ασθένειας COVID-19, που έχει μολύνει τουλάχιστον 109.000 ανθρώπους σε διεθνές επίπεδο και προκάλεσε έναν πρώτο θάνατο στην αφρικανική ήπειρο.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΫ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους χαιρέτισε τα «θαρραλέα» μέτρα της Ρώμης και τις «αληθινές θυσίες» της Ιταλίας.

Άλλοι 133 θάνατοι εξαιτίας της επιδημίας που προκαλεί ο SARS-CoV-2 καταγράφηκαν τις περασμένες 24 ώρες όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα μέτρα περιορισμού, που θα ισχύσουν ως την 3η Απριλίου, εκτείνονται σε τεράστια έκταση της βόρειας Ιταλίας, από το Μιλάνο, την οικονομική πρωτεύουσα, ως τη Βενετία, τουριστικό μαγνήτη.

Οι 15 και πλέον εκατομμύρια Ιταλοί που ζουν μέσα σε αυτή την «κόκκινη ζώνη» θα δουν τις μετακινήσεις τους να περιορίζονται δραστικά. Τα σύνορα με τις γειτονικές χώρες παραμένουν ανοικτά προς το παρόν. Τα δύο μιλανέζικα αεροδρόμια και αυτό της Βενετίας μένουν επίσης ανοικτά, αλλά με πολύ μειωμένο τον αριθμό των πτήσεων. Οι χώρες που γειτονεύουν με την Ιταλία (Γαλλία, Ελβετία, Αυστρία, Σλοβενία) διαβεβαίωσαν ότι δεν θα κλείσουν τα σύνορά τους, ωστόσο θα επιβάλλουν κάποιους περιορισμούς.

Δείτε τις φωτογραφίες από την σημερινή εικόνα του Μιλάνου στο Athensmagazine.gr:

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share