Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Το νησάκι μονόκερος είναι ιδανικό για τους λάτρεις του Instagram!

Καλοκαίρι αργείς;

14 Ιανουαρίου 2020 13:02
Το νησάκι μονόκερος είναι ιδανικό για τους λάτρεις του Instagram!

Το νησάκι μονόκερος είναι ιδανικό για τους λάτρεις του Instagram

Όλοι λίγο-πολύ ετοιμάζονται για το καλοκαίρι, και ένα μέρος στις Φιλιππίνες προσελκύει τουρίστες χάρη στο νησάκι μονόκερο που έχει δημιουργήσει. Αν αγαπάς τα ταξίδια και τα νησιά δες και αυτό το πανέμορφο νησί που που χρειάζεσαι μόνο 10 ευρώ την ημέρα για να μείνεις!

Το συγκεκριμένο θέρετρο βρίσκεται περίπου 130 χιλιόμετρα δυτικά από την πρωτεύουσα Μανίλα και προσφέρει μια μοναδική εμπειρία με φουσκωτές τσουλήθρες, κούνιες, γέφυρες, πύργους και διακόσμηση που ξεχωρίζει.

Παράλληλα, είναι εξαιρετικά οικονομικό αφού η πρόσβαση για μια ολόκληρη μέρα κοστίζει 8 ευρώ.

Υποβρύχιο ηφαίστειο δημιούργησε ένα καινούριο νησί!

Δεν σταματάνε να μας εκπλήσσουν τα φυσικά φαινόμενα..Μετά από την έκρηξη ενός υποβρύχιου ηφαιστείου στον Ειρηνικό ωκεανό, δημιουργήθηκε από το πουθενά ένα ακόμα ηφαιστειογενές νησί, ενώ παράλληλα ένα άλλο τρεις φορές μικρότερο εξαφανίστηκε μια για πάντα από τα κύματα!

Δείτε επίσης:Εντυπωσιακές εικόνες: Drone πάνω από τα ηφαίστεια της Ελλάδας! (Video)

Σύμφωνα με έκθεση ειδικών του Tonga Geological Service, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, το νέο ηφαιστειογενές νησί, “Lateiki”, δημιουργήθηκε από τα στρώματα της λάβας μετά από μια υποβρύχια έκρηξη, που διήρκεσε 18 ημέρες. Σε σεισμογενή περιοχή με έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα, έχουν αναδυθεί κι άλλα νησιά από τους αφρούς του ωκεανού, ενώ άλλα έχουν εξαφανιστεί!

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γεωλόγων το νέο ηφαιστειογενές νησί εκτιμάται ότι έχει μήκος 400 μ. και πλάτος 100 μ. Απέχει περίπου 120 μέτρα από το προηγούμενο νησί που βυθίστηκε, στο βόρειο τμήμα του αρχιπελάγους. Τα νησιά Τόνγκα βρίσκονται πάνω στο περιβόητο Δαχτυλίδι της Φωτιάς του Ειρηνικού, μια περιοχή με συχνότατη σεισμική δραστηριότητα που δίνει περίπου το 90% των σεισμών του πλανήτη μας.

Οι υποβρύχιες ηφαιστειακές εκρήξεις είναι σχετικά συχνές στην περιοχή. Τον Δεκέμβριο του 2014 μετά από μια τέτοια έκρηξη εκτοξεύθηκαν βράχοι και νέφη τέφρας σε υψόμετρο εννέα χλμ. και εμφανίστηκε ένα νεογέννητο ηφαιστειογενές νησί ανάμεσα σε δύο άλλα, ύψους 120 μέτρων.




 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share