Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024

Καρπάθια οδός: Ο νέος δρόμος που θα συνδέει την Θεσσαλονίκη με 6 χώρες και θα φτάνει μέχρι και την... Λιθουανία!

Απίστευτο έργο όνειρο!

11 Δεκεμβρίου 2019 11:23
Καρπάθια οδός: Ο νέος δρόμος που θα συνδέει την Θεσσαλονίκη με 6 χώρες και θα φτάνει μέχρι και την... Λιθουανία!

Απίστευτο έργο προ των πυλών που θα συνδέει την Ελλάδα με χώρες της Βόρειας Ευρώπης! Μια είδηση που σκάει λίγο καιρό μετά το νέο αυτοκινητόδρομο που θα ενώνει την μισή Ελλάδα!

Σύμφωνα με τον κοσμήτορα της σχολής Οικονομικών – Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, η δημιουργία της Καρπαθίας οδού πρόκειται για μια διακρατική διακήρυξη – διακυβερνητική συμφωνία που προωθεί το έργο σύνδεσης με αυτοκινητόδρομο υψηλής ταχύτητας και σιδηρόδρομο, από το λιμάνι της Κλάιπεντας στη Λιθουανία μέχρι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Δείτε το σχετικό βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Σκόπια: Ξηλώνουν τις πινακίδες με το όνομα του Μέγα Αλέξανδρου από τον αυτοκινητόδρομο (Photos)

Τη διαδικασία απομάκρυνσης από το κέντρο των Σκοπίων αγαλμάτων που είχαν τοποθετηθεί επί πρωθυπουργίας Νίκολα Γκρούεφσκι, στο πλαίσιο ενός σχεδίου αλυτρωτισμού που υλοποιούσε, έθεσε σε κίνηση η κυβέρνηση Ζαεφ σε συνεργασία με τη νέα δημοτική αρχή.

Έτσι, στις τρεις τα ξημερώματα γερανοί του Δήμου κατέβασαν από την είσοδο του κτιρίου του Ανωτάτου Δικαστηρίου και μετέφεραν στον χώρο εγκαταλειμμένου εργοστασίου το άγαλμα του Αντον Γιανεφ ή "Κιόσετο", όπως ήταν γνωστός, στελέχους του VMRO τον 19o αιώνα.

Το άγαλμα είχε τοποθετηθεί εκεί στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος "Σκοπια 2014", που υλοποιούσε η απελθούσα κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα με απόφαση της κυβέρνησης Ζάεφ αποσύρθηκαν και οι πινακίδες του αεροδρομίου, που από "Μέγας Αλέξανδρος" μετονομάστηκε σε "Διεθνές Αεροδρόμιο των Σκοπίων", αλλά και του μεγάλου αυτοκινητόδρομου, από "Μεγάλου Αλεξάνδρου" σε "Δρόμο Φιλίας".

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share