Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτή είναι η λίστα με τους 50 πιο οικονομικούς προορισμούς για φέτος τα Χριστούγεννα!

Στην 24η θέση η Ελλάδα!

4 Δεκεμβρίου 2019 14:02
Αυτή είναι η λίστα με τους 50 πιο οικονομικούς προορισμούς για φέτος τα Χριστούγεννα!

Τα Χριστούγεννα είναι η ιδανική εποχή για ένα ταξίδι στο εξωτερικό, οι επιλογές είναι άπειρες και το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τους 50 πιο οικονομικούς προορισμούς βάσει έρευνας που διεξήχθη.

Στην παρακάτω λίστα θα δείτε τους πιο δημοφιλείς προορισμούς όπως και τη μέση τιμή καθενός από αυτούς. Τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν οι πιο εμπορικές πόλεις, όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο και η Ρώμη, ενώ στην 24η θέση βρίσκεται η Ελλάδα!

Η μέση διάρκεια διαμονής σε κάθε μία από τις πόλεις είναι οι έξι μέρες ενώ οι τιμές κυμαίνονται από 98 μέχρι 177 ευρώ, με το Λονδίνο να είναι το ακριβότερο. Tα αθηναϊκά ξενοδοχεία είναι μεταξύ των οικονομικότερων και πλέον ανταγωνιστικών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Με τη μέση τιμή να βρίσκεται στα 74 ευρώ για τις ημέρες των Χριστουγέννων, η Αθήνα κατατάσσεται μεταξύ των πέντε οικονομικότερων της κατάταξης, μετά τη Βαλένθια, την Κρακοβία και τη Μάλαγα, διαθέτοντας ωστόσο ίδιο επίπεδο τιμών με την Ουγγαρία. Η Αθήνα είναι η μοναδική ελληνική πόλη που παρουσιάστηκε στην κατάταξη αυτή, ενώ η παρουσία ισπανικών πόλεων ήταν ιδιαίτερα αισθητή με 13 πόλεις να καταλαμβάνουν θέσεις σε όλο το εύρος της κατάταξης.

Αντίστοιχα, εμφανίζονται ακόμη επτά ιταλικές και έξι γερμανικές πόλεις. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι δύο πιο ακριβές πόλεις είναι μια ισπανική και μια ιταλική, με την πόλη Cortina d’Ampezzo της Ιταλίας να έχει μέση τιμή 385 ευρώ ανά διανυκτέρευση, σκαρφαλώνοντας στην πρώτη θέση μεταξύ των πιο ακριβών πόλεων, ακολουθούμενη από την ισπανική πόλη Costa Adeje με μέση ξενοδοχειακή τιμή στα 257 ευρώ.

Αυτός είναι ο νέος must χειμερινός προορισμός!

Βρότσλαβ, μια πόλη βγαλμένη από όνειρο, με χρώματα σε κάθε γωνιά της, στο μεγαλύτερο μέρος της πεζοδρομημένη και μια περίεργη νοσταλγική αίσθηση παραμυθιού.

Καβάλα: Η γαλάζια πολιτεία της Μακεδονίας!

Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Πολωνίας και απέχει μόλις 120 χλμ. από τα σύνορα με την Τσεχία και 120 χλμ. από τα σύνορα με τη Γερμανία.

Το Βρότσλαβ ξεκίνησε να χτίζεται πάνω σε ένα νησί στον ποταμό Όντερ και έχει εξαπλωθεί σε άλλα έντεκα, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με 112 γέφυρες. Αν κάποιος αποφασίσει να ταξιδέψει σε αυτή, να μην ξεχάσει να επισκεφτεί το Δημαρχείο της.

Βρίσκεται δίπλα από την πλατεία Rynek. Από την εκκλησία της Αγίας Ελισάβετ οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν την πόλη από ψηλά. Ένας τόπος με έντονο το θρησκευτικό στοιχείο, με μεσαιωνικούς ναούς, του Σταυρού, της Παναγίας, της Άμμου, αλλά και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή.

Από τις πιο φημισμένες γεύσεις στην περιοχή είναι η πιπεριά, οι σούπες και η σαντιγί. Για ψώνια, όλο και κάτι θα πάρεις απο τη βόλτα σου, δύο όμως είναι οι κύριες αγορές. Η Galleria Dominikansa που βρίσκεται στην πλατεία Ντομινικάνσκι και το Pasaz Grunwaldski που βρίσκεται στην πλατεία Γκρουνβάλτζκι.

Πώς θα φτάσετε; Όχι πολύ εύκολα μιας και πρέπει να πετάξεις για Βαρσοβία και από 'κει με απευθείας πτήση 30' σε ένα αεροδρόμιο που απέχει 13 χιλιόμετρα από την πόλη.

29+1 μέρη στην Ελλάδα που θυμίζουν παραμύθι τον χειμώνα!

Ελλάδα δεν είναι μόνο νησιά, ήλιος και θάλασσα..

Τον χειμώνα τα ορεινά χωριά και οι μεγαλύτερες πόλεις σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε.

Γεμίστε τη βαλίτσα με ζεστά ρούχα, επιλέξτε τον προορισμό σας και αφεθείτε στη μαγεία αυτής της μικρής αλλά πανέμορφης χώρας.

Τα πανέμορφα Κύθηρα ή αλλιώς.. Πορφυρούσα και η ιστορία τους!

Θέλετε απόδειξη για την ομορφιά της; Δείτε τις φωτογραφίες στο Athensmagazine.gr:

Περτούλι

Βόρας-Καϊμάκτσαλαν στον νομό Πέλλας

Βάλια Κάλντα

Έδεσσα

Λίμνη Δόξα

Λιτόχωρο Πιερίας

Φλώρινα

Μετέωρα

Λευκή Νεράιδα Κοζάνης

Άγιος Λαυρέντιος

Ανήλιο

Αρίστη

Βυτίνα

Δημητσάνα

Δρακολίμνη Τύμφης

Γιάννενα

Γιάννενα

Ελάτη

Γράμμος

Γρεβενά

Τρίκαλα

Καστοριά

Μέτσοβο

Πάπιγκο

Πάργα

Πάρνηθα

Πήλιο

Λίμνη Πλαστήρα

Στεμνίτσα

Θεσσαλονίκη

Τρίκαλα Κορινθίας

Τσεπέλοβο

Βοιδομάτης

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share