Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πως να οργανώσετε εύκολα και γρήγορα ένα ταξίδι στο εξωτερικό…

Για όσους δεν είναι κάτι συνηθισμένο και χρειάζεστε βοήθεια!

4 Σεπτεμβρίου 2019 11:08
Πως να οργανώσετε εύκολα και γρήγορα ένα ταξίδι στο εξωτερικό…

Σε όλους αρέσουν τα ταξίδια,ίσως σε μερικούς λίγο παραπάνω και αυτό σημάνει ότι ταξιδεύουν πιο συχνά και φυσικά τους είναι πιο εύκολο να σχεδιάζουν το ταξίδι τους με άνεση και εμπειρία. Δείτε κάποιους πανέμορφους προορισμούς!

Για όσους λοιπόν δεν είναι κάτι τόσο συνηθισμένο και χρειάζεστε βοήθεια για να οργανώσετε ένα ταξίδι στο εξωτερικό, εμείς από το Athensmagazine.gr θα σας ενημερώσουμε για τους πολλούς και εύκολους τρόπους που υπάρχουν για να προετοιμαστείτε, ώστε να ξεκινήσετε το ταξίδι σας για κάποιο καινούργιο μέρος, με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

1.Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να προσέξετε είναι τα αεροπορικά εισιτήρια Καλύτερο θα είναι να τα κλείσετε 2-3 μήνες πιο νωρίς για να είναι πιο οικονομική η πτήση σας. Μη βιαστείτε να κλείσετε εισιτήρια. Μπείτε στα πιο μεγάλα ταξιδιωτικά websites και ψάξτε τις καλύτερες τιμές που υπάρχουν για να είστε σίγουροι ότι κάνατε την καλύτερη επιλογή.

2. Το δεύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να κοιτάξετε για μέρη τα οποία θα βρείτε μια καλή τιμή για το ξενοδοχείο σας. Δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα στο κέντρο της πόλης ,άπλα να έχει όσα θα χρειαστείτε για τη διαμονή σας αλλά και να είναι οικονομικό.

3. Για τη διευκόλυνση σας θα χρειαστεί να ρίξετε μια ματιά στον χάρτη των διαδρομών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) της χώρας που θα ταξιδέψετε. Αν θέλετε να γυρίσετε και στις γύρω πόλης και δεν θέλετε να μείνετε μόνο στις συνηθισμένες επιλογές που μπορεί να έχετε για τη βόλτα σας.

4.Ψάξτε καλά και μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε για τη χώρα που θέλετε να ταξιδέψετε, εκτός από γνώσεις θα αποκτήσετε και περισσότερη σιγουριά, διότι θα γνωρίζετε το μέρος που επισκέπτεστε, δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό από το να γνωρίζει κανείς καινούργιες κουλτούρες. Ενημερωθείτε για την ιστορία της χώρας μέχρι και τον καιρό για να είστε προετοιμασμένοι κατάλληλα.

5. Τέλος, επιλέξτε πριν από το ταξίδι σας ποια μέρη και αξιοθέατα θέλετε να επισκεφτείτε και δείτε πού περίπου βρίσκονται στο χάρτη. Οργανώστε την κάθε μέρα που θα βρίσκεστε εκεί για να μπορέσετε να επισκεφτείτε όσα περισσότερα μέρη καταφέρετε μην το δείτε σαν κάτι αγχωτικό αλλά σαν κάτι ασυνήθιστο και περιπετειώδες …

Πως να κάνετε ελεύθερο κάμπινγκ - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Η διαμονή σε εξωτερικούς χώρους είναι το απόλυτο όνειρο για μερικούς. Για άλλους πάλι μπορεί να είναι μια αναγκαιότητα. Αν θέλετε να ταξιδέψετε από πόλη σε πόλη, να βγείτε έξω στη φύση ή απλά να αποσυνδεθείτε από τον κόσμο, θα χρειαστείτε μερικές βασικές προμήθειες και ικανότητες για να καταφέρετε να πάτε για καμπινγκ!

Το πιο σημαντικό από όλα είναι να δημιουργήσετε ένα ασφαλές μέρος για ύπνο, με πρόσβαση σε καθαρό νερό, φαγητό και άλλες ανάγκες. Δείτε όμως και τι τύπος ταξιδιώτες είστε για να διαλέξετε το ιδανικό ελληνικό νησί για τις διακοπές σας!

Εμέις στο Athensmagazine.gr θα σας ενημερώσουμε για όσα πρέπει να γνωρίζετε , για αυτο ας ξεκινήσουμε λοιπόν με όσα θα πρέπει να έχετε προετοιμάσει πριν ξεκινήσετε τις εξορμήσεις σας...

1. Ελέγξτε τους τοπικούς σας νόμους. Κατανοήστε ότι μπορεί να είναι παράνομο να μείνετε με τη σκηνή σας σε κάποιες περιοχές. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κανόνες και απαγορεύσεις Μπορείτε να διερευνήσετε σε ποιους χώρους σας επιτρέπεται να κάνετε ελεύθερο κάμπινγκ ,είτε στην πόλης σας,είτε σε μια άλλη χώρα που θέλετε να επισκεφτείτε. Ποτέ μην παραβιάζετε τη γη κάποιου άλλου. Μπορεί να σας επιβληθεί πρόστιμο ή να συλληφθείτε.
2. Επιλέξτε μια κατάλληλη τοποθεσία. Το πιο σημαντικό είναι να βρείτε μια ασφαλή περιοχή και να τοποθετήσετε τη σκηνή σας . Αν δεν έχετε σκηνή μπορείτε να κρεμάσετε ένα tarp ανάμεσα σε δύο δέντρα για ένα παρόμοιο αποτέλεσμα.

3. Πάρτε έναν υπνόσακο. Ένας καλός υπνόσακος θα σας απομονώνει κατά τη διάρκεια του κρύου και παρέχει ένα ορισμένο βαθμό άνεσης. Προσπαθήστε να επενδύσετε σε έναν καλό υπνόσακο που μπορείτε να μεταφέρετε μαζί σας όπου κι αν πάτε.

4.. Μπορείτε πάντα να αγοράσετε τρόφιμα για φαγητό, αλλά αν προσπαθείτε να εξοικονομήσετε χρήματα, μπορείτε να αγοράσετε ένα ψυγειάκι και να πάρετε τρόφιμα από το σπίτι σας.

5. Εντοπίστε μέρη όπου μπορείτε να κάνετε μπάνιο. Η καλή υγιεινή είναι σημαντική, ακόμα κι αν ζείτε έξω. Ένα μπάνιο ή ντους μπορεί να σας βοηθήσει να σας κρατήσει καθαρό και υγιεινό. Θα μειώσει επίσης τον κίνδυνο μόλυνσης.

6. Χρησιμοποιήστε δημόσιες εγκαταστάσεις. Εάν ζείτε σε εξωτερικούς χώρους, ίσως εξακολουθείτε να θέλετε πρόσβαση σε τεχνολογία, ηλεκτρικό ρεύμα. Εάν χρειαστεί να φορτίσετε το τηλέφωνό σας, ίσως μπορείτε να βρείτε μια καφετέρια που θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε τα καταστήματά τους.
Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε έναν υπολογιστή μεταβείτε σε ενα internet cafe. Εάν διαθέτετε φορητό υπολογιστή, καφετέριες, βιβλιοπωλεία και εμπορικά κέντρα έχουν συχνά δωρεάν δημόσιο wifi.

7. Τέλος, δημιουργήστε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Είναι σημαντικό να μπορείτε να λάβετε ιατρική βοήθεια εάν το χρειάζεστε. Προσδιορίστε πώς θα επικοινωνήσετε με κάποια βοήθεια εάν καταστείτε τραυματισμένοι ή άρρωστοι.
Πάντα να επιτρέπεται σε κάποιον να γνωρίζει που ακριβώς βρίσκετε όταν κάνετε ελεύθερο κάμπινγκ.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share