Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

6+1 μέρη του κόσμου που κυριολεκτικά σε πληρώνουν για να μείνεις!

Ετοιμάζεις βαλίτσες;

29 Ιουλίου 2019 17:29
6+1 μέρη του κόσμου που κυριολεκτικά σε πληρώνουν για να μείνεις!

Για να μείνεις σε ένα σπίτι θα πληρώνεις είτε ενοίκιο είτε στεγαστικό δάνειο είτε φόρους ακίνητης περιουσίας. Βέβαια υπάρχουν και πόλεις που μπορείς να αγοράσεις σπίτι μόνο με 1 ευρώ!

Πως θα σας φαινόταν αν υπήρχαν πόλεις που σας πληρώνουν για να μείνετε;

Ε, λοιπόν υπάρχουν και σας τις παρουσιάζουμε!

Νιου Χέβεν – Κονέκτικατ

Έχοντας το παγκοσμίου φήμης Πανεπιστήμιο του Yale, ίσως να αναρωτηθείτε γιατί το New Haven θα προσπαθούσε να προσελκύσει νέους κατοίκους. Στην πραγματικότητα, παρά το κύρος του πιο διάσημου ιδρύματος της πόλης, ο πληθυσμός του New Haven έχει μειωθεί σημαντικά από τη δεκαετία του 1950. Για το λόγο αυτό μπορούν να κερδίσουν πολλά όσοι μετακομίσουν στην όμορφη ακτή της Νέας Αγγλίας.

Συγκεκριμένα, θα μπορούσατε να υποβάλετε αίτηση για άτοκο δάνειο ύψους 10.000 δολαρίων για προκαταβολή σε ένα σπίτι, ένα δάνειο ύψους 30.000 δολαρίων για την αναβάθμιση ενός παλαιότερου σπιτιού, καθώς και δωρεάν δίδακτρα για όλους τους νέους της οικογένειας που αποφοιτούν με καλό βαθμό από δημόσιο σχολείο του Κονέκτικατ, ώστε να φέρει κανείς μαζί του ακόμη και τα εγγόνια του. Επιπλέον, θα έχετε τη χαρά να ζήσετε σε μια πόλη πλούσια σε πολιτισμό, τέχνη και ιστορική γοητεία.

Χιλή

Ψάχνετε κάτι πέρα από την πεπατημένη; Η Χιλή προσφέρει αρκετά μεγάλα κίνητρα μετοίκησης ιδιαίτερα για όσους θέλουν να ξεκινήσουν νέες επιχειρήσεις. Έτσι, αν ονειρευόσαστε πάντα να ζήσετε στη Νότια Αμερική είναι η καλύτερη εποχή.


Μέσω του προγράμματος Start-Up οι επίδοξοι επιχειρηματίες μπορούν να λάβουν μέχρι και 70.000 ευρώ χρηματοδότηση από την κυβέρνηση. Παρέχονται επίσης δυνατότητες κατάρτισης, ευκαιρίες δικτύωσης και μια μονοετή βίζα εργασίας για να ξεκινήσετε.

Τις ξέρεις: 10 πόλεις του κόσμου που δεν υπήρχαν πριν 50 χρόνια!

Εάν πάντα ονειρευόσαστε να μην έχετε παρά μόνο τον εαυτό σας πάνω από το κεφάλι σας η Χιλή θα μπορούσε να είναι το μέρος για να το δοκιμάσετε, μια χώρα με μεγάλη ποικιλία τοπίων για να σας εμπνεύσει, από τα βουνά και τις ερήμους μέχρι τα γραφικά ψαράδικα χωριά του Ειρηνικού.

Καντέλα

Θα θέλατε να ζήσετε σε μια πόλη της νότιας Ιταλίας, με γραφικούς δρόμους και σπίτια σε καταπράσινους λόφους; Μπορεί να ακούγεται σαν ένα απρόσιτο όνειρο, αλλά όχι στην περίπτωση της Candela, μιας μικρής κοινότητας έξω από τη Νάπολη.


Μια μικρή τουριστική πόλη που ευημερούσε μεταξύ 1960 και 1990 σαν μια μικρογραφία της Νάπολης, χωρίς τη φασαρία, η Candela έχει βρεθεί σε απότομη δημογραφική παρακμή. Από 8.000 κατοίκους που είχε πριν τριάντα χρόνια τώρα έχει μόλις 2.700. Οι νεότερες γενιές εγκατέλειψαν την Candela, για να αναζητήσουν ευκαιρίες σε πιο αστικά, κοσμοπολίτικα κέντρα, αφήνοντας πίσω τους μια παλιά φρουρά που συρρικνώνεται συνεχώς.

Αλλά ο δήμαρχος της Καντέλα αποφάσισε να μην αφήσει την πόλη να εξαφανιστεί από το χάρτη χωρίς αγώνα και το δημαρχείο πληρώνει τώρα ανθρώπους για να μετακομίσουν εδώ. Η Candela προσφέρει € 800 για μεμονωμένα άτομα, € 1.200 για ζευγάρια, 1.500 € έως 1.800 € για οικογένειες τριών και € 2.355 για οικογένειες τεσσάρων ή πέντε ατόμων! Μπορείτε επίσης να λάβετε ειδικές εκπτώσεις για δημοτικές υπηρεσίες και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.

Το μόνο κριτήριο είναι να έχετε μια δουλειά που πληρώνει τουλάχιστον € 7.500 ετησίως.

Πάιπστοουν

Μπορεί να μην προσφέρει τον λαμπερό ουρανό του Τορόντο ή την εκρηκτική μουσική σκηνή του Μόντρεαλ, αλλά υπάρχουν και άλλες ανταμοιβές για όσους επιθυμούν να μετακινηθούν στη μικρή καναδική κοινότητα του Pipestone στη νοτιοδυτική Μανιτόμπα.

Ο δήμος εκδίδει επιχορηγήσεις ύψους 31.000 ευρώ για όσους θέλουν να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις. Έτσι, αν έχετε ένα επιχειρηματικό όνειρο και μια λαχτάρα για μια ήρεμη ζωή σε λιβάδια το Pipestone μπορεί να είναι ακριβώς το μέρος που ψάχνετε. Η τοπική κυβέρνηση πωλεί επίσης οικόπεδα με προκαταβολή 600 ευρώ ενώ υπάρχουν και επιχορηγήσεις για να βοηθήσουν στην κατασκευή κατοικιών.

Μισή ώρα από τις κοντινές πόλεις και μόνο 40 μίλια το Pipestone θα ήταν το ιδανικό μέρος για μια ήσυχη ζωή.

Κάνσας

Μια καλή ιδέα να μετακομίσουν στο Κάνσας είναι για όσους δεν έχουν εξοφλήσει τα φοιτητικά τους δάνεια. Η αμερικανική Πολιτεία έχει ορίσει 77 κομητείες ως ζώνες ευκαιρίας και για να προσελκύσουν νέους κατοίκους, προσφέρουν να βοηθήσουν να …εξαφανιστούν τα χρέη στα κολέγια.

Κάθε μία από αυτές τις κομητείες προσφέρει είτε 15.000 δολάρια για 5 χρόνια για να βοηθήσει στην αποπληρωμή των φοιτητικών δανείων είτε έως 5 χρόνια φοροαπαλλαγής.

Αλάσκα

Εκτός από την προσφορά δανείων και επιχορηγήσεων για άτομα που θα μετακομίσουν στην Αλάσκα, το κράτος κυριολεκτικά πληρώνει όσους θέλουν να ζήσουν εκεί.

Στη δεκαετία του 1970, η Αλάσκα άρχισε να καταβάλλει μερίσματα στους πολίτες από τα έσοδά των πωλήσεων πετρελαίου. Όποιος κατοικεί στην Αλάσκα θα λάβει ένα μέσο ετήσιο επίδομα 1.200 δολαρίων. Δεν χρειάζεται μάλιστα καν να υπομείνετε τον πολικό χειμώνα, αφού αρκούν 190 ημέρες παραμονής για να είναι κάποιος δικαιούχος του επιδόματος.

Ντιτρόιτ – Μίσιγκαν

Η εικόνα που πολλοί άνθρωποι έχουν από το Ντιτρόιτ ως απλά άλλη μια βιομηχανική πόλη δεν είναι ακριβής.

Μετά το κανόνι στην αυτοκινητοβιομηχανία το 2013 έχουν επιστρατευτεί άνθρωποι με επιχειρηματική και δημιουργική σκέψη με στόχο την αναγέννηση της αμερικανικής μεγαλούπολης προσφέροντας γενναιόδωρα κίνητρα.

Μέχρι πρόσφατα, το πρόγραμμα Live Midtown της πόλης πρόσφερε νέους κατοίκους έως και 20.000 δολάρια σε άτοκα δάνεια για να βοηθήσουν να εγκατασταθούν. Αυτό το πρόγραμμα έχει τελειώσει, αλλά ετοιμάζονται νέα εξίσου πλουσιοπάροχα


Αν θέλετε να κάνετε μια καινούρια αρχή ή απλά να περιορίσετε τα έξοδα σας είναι καιρός να το ξανασκεφτείτε.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Αεροπλάνα: Γιατί δεν υπάρχουν αλεξίπτωτα για τους επιβάτες

Για περισσότερα ταξιδιωτικά θέματα του AthensMagazine.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share