Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ο παράδεισος της Θεσσαλίας: Δυο χωριά κρυμμένα μέσα σε ένα από τα μεγαλύτερα ελατοδάση της χώρας

Αν πας στο ένα, θα πας και στο άλλο...

11 Δεκεμβρίου 2018 13:22
Ο παράδεισος της Θεσσαλίας: Δυο χωριά κρυμμένα μέσα σε ένα από τα μεγαλύτερα ελατοδάση της χώρας

Τα φοβερά χωριά των Τρικάλων σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις!

Τα χωρίζουν 15 χλμ. αλλά μοιράζονται το ίδιο σκηνικό, βγαλμένο από παραμύθια με νεράιδες και ξωτικά. Εδώ όλα λειτουργούν σαν σκηνές από ταινία...Ο λόγος για την Ελάτη και το Περτούλι!

Δύσκολα μπορεί κανείς να επιλέξει ανάμεσα στα δύο ορεινά χωριά των Τρικάλων. Καλοφαγάδες από όλη την Ελλάδα ανεβαίνουν εδώ για γκουρμέ κρεατοφαγία σε εστιατόρια που μοσχοβολούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έγκλημα στη Ρόδο: Το τρίτο πρόσωπο στη δολοφονία και το τηγάνι! (video)

Ταξιδευτές έρχονται για να φορέσουν το βαρύ παλτό που δεν μπορούν να βάλουν πουθενά αλλού, για να νιώσουν άνθρωποι κανονικοί, κάνοντας σαμποτάζ στην πολυδιαφημισμένη φιλοσοφία των εναλλακτικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σωκράτης Κόκκαλης: Η πρώτη επιχειρηματική κίνηση μετά τον θάνατο του γιου του!

Στην Ελάτη οι ξενώνες έχουν ανάψει τα τζάκια τους, στις ταβέρνες σερβίρεται ζεστές σούπες και στα cafe η κουβερτούρα λιώνει στο μπρίκι για να γίνει μαγικό ρόφημα σοκολάτας.

Είναι σχεδόν υποχρεωτικό να ακολουθήσεις τις καταπληκτικές διαδρομές, να δεις το πέρα από κάθε φαντασία μοναστήρι του Τίμιου Σταυρού στα Δολιανά, να περπατήσεις δίπλα στα παλιά πέτρινα γεφύρια και τους καταρράκτες στην Παλιοκαριά, να φτάσεις μέχρι την θέση Τρία Ποτάμια για ψυχοθεραπεία στη φύση και να ξεκουραστείς σε κάποιο από τα ξεχασμένα καφενεδάκια της διαδρομής σου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Πήρε αυτό που του άξιζε": Κρατούμενος μέσα από τις φυλακές αποκαλύπτει για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου Αλβανού!

Ακόμα πιο ψηλά στα 1.100 μέτρα υψόμετρο, το Περτούλι έχει να διηγηθεί μπόλικα χειμωνιάτικα παραμύθια σε ένα σκηνικό από πέτρινα σπίτια, κόκκινες στέγες, στριφογυριστά ποταμάκια, πανύψηλα έλατα και απάτητο χιόνι.

Γραφικό και υπέροχο ανάμεσα στο ελατόδασος και το χιονοδρομικό, το Περτούλι αποτελεί την ελίτ των χωριών που κατοικούν σε αυτό το ξεχωριστό, αλπικό τοπίο της νότιας Πίνδου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καρβέλας - Πάνια: Δείτε για πρώτη φορά τον κούκλο γιο τους!

Οι ταξιδιώτες την ημέρα σκορπίζονται σε ιδιωτικές διαδρομές, συντονίζονται στην κοινή μοίρα της νύχτας δίπλα στο αναμμένο τζάκι στις ταβέρνες για καλό κρασί, δυνατά τσίπουρα, ζεστές σούπες, ζαρκάδι με μήλα και κάστανα και γλυκό καρυδάκι.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share