Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Οκτώ συμβουλές για όσους ταξιδεύετε με το αυτοκίνητο!

Για να φτάσετε με ασφάλεια στο προορισμό σας

8 Αυγούστου 2018 11:02
Οκτώ συμβουλές για όσους ταξιδεύετε με το αυτοκίνητο!

Οι καλοκαιρινές μας διακοπές μας βοηθούν να αλλάξουμε παραστάσεις, να κάνουμε πράγματα πέρα από τη συνηθισμένη ρουτίνα και να ξεκουραστούμε, ώστε να επιστρέψουμε αργότερα δυναμικοί και ξεκούραστοι στις ζωές μας.

Πολλοί Έλληνες επιλέγουν το αυτοκίνητό τους για να πάνε στον προορισμό των διακοπών τους ή να πραγματοποιήσουν τις εκδρομές τους και αυτό οφείλει να είναι σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση, για να μεταφέρει τους επιβάτες του ασφαλείς και ξεκούραστους.

Παρακάτω θα δούμε οκτώ βασικά βήματα που πρέπει να κάνουμε πριν από τα ταξίδια που έχουμε πραγματοποιήσει, τα οποία θα μας βοηθήσουν να έχουμε μια ευκολότερη και πιο ευχάριστη διαδρομή! Εννοείται ότι πριν ξεκινήσουμε, μια επίσκεψη στο συνεργείο για να αποκαλυφθούν τυχόν κρυμμένα προβλήματα, είναι επιβεβλημένη.

1) Ο οδηγός πρέπει να ξεκουραστεί καλά πριν το ταξίδι, να έχει κοιμηθεί επαρκώς και να μην έχει καταναλώσει φυσικά αλκοόλ. Με αυτό τον τρόπο θα έχει εξαιρετικά αντανακλαστικά που θα τον βοηθήσουν να αντιδράσει έγκαιρα και αποτελεσματικά, σε μια δύσκολη περίπτωση.

2) Ελέγχουμε το όχημα, ακόμη κι αν έχει προηγηθεί επίσκεψη σε συνεργείο. Κοιτάζουμε για τα βασικά, όπως αέρας στα ελαστικά, υγρό πλύσης παρμπρίζ, ψυκτικό υγρό και λάδια, ενώ δεν ξεχνάμε να τσεκάρουμε τη λειτουργία των φώτων (μαζί με φλας, φώτα θέσεως κλπ), ακόμη κι αν το αυτοκίνητο έχει σύστημα ενημέρωσης του οδηγού για καμένες λάμπες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξάνθη: Μαφιόζικη δολοφονία ασφαλιστή! - Τον βρήκε νεκρό η κόρη του!

3) Αφήνουμε τον εξοπλισμό έκτακτης ανάγκης σε εύκολα προσβάσιμο σημείο και δεν τον αφήνουμε σε μέρος τέτοιο, που θα πρέπει να ξεφορτώσουμε όλο το πορτμπαγκάζ για να τον χρησιμοποιήσουμε. Όταν λέμε «εξοπλισμός έκτακτης ανάγκης» αναφερόμαστε στο προειδοποιητικό τρίγωνο, το φαρμακείο, τον πυροσβεστήρα κλπ.

4) Τοποθετούμε τις βαριές βαλίτσες στον χώρο αποσκευών και ακουμπώντας τες στις πλάτες των πίσω καθισμάτων. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσουμε και δίχτυ πρόσδεσης, ώστε σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση να μην μπορούν να «πάρουν φόρα» και να τραυματίσουν τους επιβάτες μέσα στην καμπίνα. Ακούγεται «τραβηγμένο», όμως σε ατυχήματα με ταχύτητες αυτοκινητόδρομου, οι δυνάμεις που ασκούνται είναι τρομακτικές.

5) Για τον ίδιο λόγο με την τέταρτη συμβουλή, δεν αφήνουμε μικροαντικείμενα «ελεύθερα» μέσα στην καμπίνα αλλά φροντίζουμε να τα τοποθετούμε με σωστό τρόπο, στις προβλεπόμενες θήκες του αυτοκινήτου. Έτσι κι αλλιώς τα αντικείμενα που πραγματικά θα χρειαστούμε κατά το ταξίδι είναι μετρημένα στα δάχτυλα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρίκα Βαγιάνη - Πόπη Τσαπανίδου: Πώς από συμπαρουσιάστριες έγιναν δύο...άγνωστες! Αυτός είναι ο λόγος που έπαψαν να έχουν επαφές!

6) Οι στάσεις για ξεκούραση είναι απαραίτητες σε μεγάλα ταξίδια, ανά περίπου δύο ώρες. Στις Εθνικές Οδούς, υπάρχουν πολλοί Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) και χώροι στάθμευσης, ώστε οδηγός και επιβάτες να «παίρνουν μια ανάσα».

7) Ο οδηγός θα πρέπει να κρατά πάντα την προσοχή του στο δρόμο και πουθενά αλλού. Για αυτό θα πρέπει να μη χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο ή να κάνει οτιδήποτε άλλο που να μπορεί να του αποσπά την προσοχή, όπως η συζήτηση σε έντονο τόνο για παράδειγμα με κάποιον από τους επιβάτες.

8) Σεβόμαστε όλους τους άλλους χρήστες του δρόμου, δεν παραβιάζουμε προτεραιότητα, προσέχουμε για τις αποστάσεις ασφαλείας και προσαρμόζουμε την οδήγησή μας με βάση τις συνθήκες του ταξιδιού μας!

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους!

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share