Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πώς να καθαρίσετε εύκολα την σχάρα της ψησταριάς σας;

Κόλπα που πρέπει να γνωρίζετε!

29 Μαΐου 2018 18:48
Πώς να καθαρίσετε εύκολα την σχάρα της ψησταριάς σας;

Έφτασε το καλοκαιράκι και η περίοδος που ψήνουμε πλησιάζει, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Άρα ήρθε η ώρα για ένα καλό καθάρισμα της ψησταριάς.

Οι βρώμικες σχάρες δεν είναι καλές για προφανείς λόγους. Τα εναπομείναντα κομμάτια φαγητού μπορούν να κολλήσουν πάνω στο φαγητό που μαγειρεύετε, καταστρέφοντας τη γεύση, ενώ το παλιό λίπος μπορεί να διαδώσει επιβλαβή βακτήρια. Αλλά προσοχή με εκείνες τις μεταλλικές βούρτσες που μπορεί να χρησιμοποιείτε μέχρι τώρα γιατί οι μεταλλικές τρίχες που μερικές φορές μπορεί να κολλήσουν επάνω στην σχάρα και να φαγωθούν από ανυποψίαστους επισκέπτες, μπορεί να προκαλέσουν ένα σωρό προβλήματα υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Αυτή η ομάδα κερδίζει σήμερα (29/05) το πιο κορυφαίο έπαθλο επικοινωνίας!

Ευτυχώς, η SFGate βρήκε την εύκολη και ασφαλέστερη μέθοδο για να καθαρίσετε σχολαστικά την σχάρα σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια πετσέτα, μεταλλικές λαβίδες, μερικά αλουμινόχαρτα και λίγη σκληρή δουλειά.

Χρησιμοποιήστε μια παλιά πετσέτα ή κουρέλι (βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνή) για να σκουπίσετε τη σχάρα σας και να αφαιρέσετε τυχόν μεγάλα κομμάτια λίπους και βρωμιάς από την τελευταία χρήση.

Σκεπάστε σφιχτά με 1 ή 2 φύλλα αλουμινόχαρτου την πάνω επιφάνεια της σχάρας και ανάψτε τη φωτιά στο δυνατό. Κλείστε το καπάκι της ψησταριάς και αφήστε την για περίπου 25 λεπτά.

Σβήστε τη φωτιά και αφήστε τη σχάρα να κρυώσει. Χρησιμοποιώντας λαβίδες, αφαιρέστε τα αλουμινόχαρτα. Χρησιμοποιήστε την παλιά σας πετσέτα για να σκουπίσετε τη βρωμιά η οποία θα πρέπει τώρα να έχει μετατραπεί σε στάχτη.

Και voila! Έχετε μια καθαρή σχάρα, χωρίς κινδύνους για την υγεία και ανεπιθύμητα κομμάτια τροφίμων. Και στο μέλλον, μετά από κάθε χρήση της σχάρας, κόψτε μερικά αλουμινόχαρτα και ξύστε την σχάρα ενώ είναι ακόμη ζεστή για να αποτρέψετε την περαιτέρω συσσώρευση και να έχετε μια σχεδόν πεντακάθαρη ψησταριά για την επόμενη φορά.



Πηγή: iefimerida.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share