Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κλείνει για τους τουρίστες ο πανέμορφος κόλπος που γυρίστηκε η ταινία «The Beach»!

16 Φεβρουαρίου 2018 16:47
Κλείνει για τους τουρίστες ο πανέμορφος κόλπος που γυρίστηκε η ταινία «The Beach»!

Είναι μία από τις διασημότερες παραλίες του κόσμου, χάρη στην ταινία «The Beach» με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Ωστόσο, φέτος το καλοκαίρι, ο κόλπος Maya, στο νησί Koh Phi Phi Leh της Ταϊλάνδης, θα κλείσει για τους τουρίστες, σε μια προσπάθεια των αρχών να αντιστρέψουν τις δεκαετίες ζημιών που προκαλούνται στο θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπαράζει καρδιές η κοινή φωτογραφία της Μαρίνας Πήχου με τον αδικοχαμένο αγαπημένο της! Το τρυφερό στιγμιότυπο λίγο πριν το μοιραίο!

Το κλείσιμο της παραλίας θα γίνει από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, κατά τη διάρκεια χαμηλής τουριστικής περιόδου, προκειμένου να δοθεί χρόνος να ανακάμψει ο κοραλλιογενής ύφαλος. Κι ενώ έχουν ληφθεί παρόμοια μέτρα σε άλλα νησιά της Ταϊλάνδης – το 2016 οι αρχές έκλεισαν το Koh Tachai, είναι η πρώτη φορά που θα απαγορευτούν οι τουρίστες από τον κόλπο Maya.

Ο συγκεκριμένος κόλπος συγκεντρώνει έως και 5.000 επισκέπτες την ημέρα, με τους περισσότερους τουρίστες να ταξιδεύουν με πλοίο από το Πουκέτ ή το Koh Phi Phi. Η έκρηξη αυτή στον τουρισμό σημειώθηκε από την ταινία «The Beach» που κυκλοφόρησε το 2000. Είναι μια ταινία που, ειρωνικά, λέει την ιστορία ενός ταξιδιώτη σε μια αναζήτηση για την εύρεση της τέλειας, ανέγγιχτης παραλίας.

Όσοι έχουν επισκεφθεί την περιοχή, έχουν επίγνωση του υπερπληθυσμού στον κόλπο. Ο Σαμ Κλαρκ του ταξιδιωτικού γραφείου «Experience Travel» λέει πως η εταιρεία του έχει σταματήσει να προτείνει στους πελάτες του εκδρομές με σκάφος στον κόλπο Maya εδώ και πολύ καιρό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο καβγάς του ζευγαριού ακούστηκε στη γειτονιά: Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την Αγγελική Νικολούλη για υπόθεση που σοκάρει το Πανελλήνιο!

«Παρόλο που είναι ένας πολύ όμορφος κόλπος και αναγνωρίσιμος εξαιτίας της ταινίας, το επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες βάρκες με χιλιάδες επισκέπτες και έχει χάσει τη μαγεία του».

Πηγή:iefimerida.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share