Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μοναδικό θέαμα: Το' στρωσε στη Μέση Ανατολή - Γεμάτες χιόνι οι καμήλες! (Photos + video)

29 Ιανουαρίου 2018 12:45
Μοναδικό θέαμα: Το' στρωσε στη Μέση Ανατολή -  Γεμάτες χιόνι οι καμήλες! (Photos + video)

Χιόνια στη Σαουδική Αραβία; Γιατί όχι; Κι όμως, ναι, το είδαμε κι αυτό. Ο υδράργυρος, όπως αποτυπώνουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο, έκανε μεγάλη «βουτιά» σε μεγάλες εκτάσεις της Μέσης Ανατολής.

Εκτός από το χιόνι που έπεσε σε ορισμένες περιοχές της αραβικής ερήμου, σε άλλες περιοχές καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν πλημμύρες σε πόλεις και σε χωριά του βασιλείου με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Το σπάνιο αυτό φαινόμενο προκάλεσε απορία σε πάρα πολλούς χρήστες στα social media που αναρωτήθηκαν, αν οι φωτογραφίες είναι αληθινές, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει χιόνι εκεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκάρει η Κατερίνα Καραβάτου για την περιπέτεια υγείας του Κρατερού Κατσούλη: "Του έχει συμβεί κάτι! Πρέπει να..."

Ωστόσο, δεν απορήσαμε μόνο εμείς με το θέαμα, αλλά και οι ντόπιοι, που φυσικά δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες καιρικές συνθήκες. Τι έκαναν, λοιπόν; Άδραξαν την ευκαιρία και άρχισαν τον χιονοπόλεμο, τις τσουλήθρες, έγραψαν το όνομά τους επάνω στο χιόνι και οργίασαν με τα αυτοκίνητά τους στους δρόμους για να το απολαύσουν.

Ισχυρή κακοκαιρία έχει πλήξει, ιδιαίτερα, τη βορειοδυτική περιοχή του Ταμπούκ.

Εκατοντάδες Σαουδάραβες ξεχύθηκαν στις ερήμους για να απολαύσουν το θέμα, ενώ προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο όταν ντόπιοι έσπευσαν στο όρος Αλ Λαούζ κοντά στα σύνορα της χώρας με την Ιορδανία.

Παρόμοιες καιρικές συνθήκες καταγράφονται και σε Συρία και Ιράν.

Δυστυχώς, εκτός από τους πολίτες που απόλαυσαν το χιόνι, υπήρχαν και δυσάρεστα περιστατικά από τον χιονιά. Σύμφωνα με τοπικά μέσα τέσσσερις Σύροι πρόσφυγες πάγωσαν από το κρύο και έχασαν τη ζωή τους.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο









ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - διαρροή: Η ομάδα που κερδίζει το σημερινό έπαθλο και ο νέος τραυματισμός στο παιχνίδι! Τρομερό παρασκήνιο!



Πηγή: protothema.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share