Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

O έξυπνος δρόμος που ανάβουν τα φώτα όταν περνάει αυτοκίνητο! Που βρίσκεται;

7 Ιανουαρίου 2018 10:50
O έξυπνος δρόμος που ανάβουν τα φώτα όταν περνάει αυτοκίνητο! Που βρίσκεται;

Η συγκεκριμένη χώρα αλλά και οι χώρες γύρω της, ασχολείται πολύ με την ενέργεια αλλά και την εξοικονόμησή της. Ο λόγος για την Νορβηγία που πρόσφατα αποφάσισε να δοκιμάζει ένα «έξυπνο» σύστημα για τους δρόμους της.

Το σύστημα αυτό αφορά τον φωτισμό. Τα φώτα στους δρόμους παραμένουν σβηστά μέχρι να εμφανιστεί κάποιο αυτοκίνητο. Τότε ανάβουν και λίγο αργότερα σβήνουν αν δεν υπάρχει περαιτέρω κίνηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδηση - σοκ: Τρελή άνοδος στα καύσιμα! Πόσο θα φτάσουν;

Η δοκιμαστική διαδρομή έχει μήκος 5 χιλιομέτρων και βρίσκεται λίγο έξω από την πρωτεύουσα της χώρας, Όσλο. Το σύστημα φωτισμού διαθέτει αισθητήρες κίνησης που ανιχνεύουν είτε αν περνάει αυτοκίνητο, είτε πεζός, είτε ποδήλατο. Όταν είναι σβηστά, η ένταση στους λαμπτήρες τους φτάνει το 20%, ενώ όταν κάποιος εισέλθει στην περιοχή ελέγχου τους, τότε δίνεται εντολή να αυξήσουν την ένταση στο 100%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πασίγνωστη Ελληνίδα θα πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία του Σειρηνάκη! Το όνομα που θα προκαλέσει σάλο!

Αν κριθεί επιτυχημένο, το πρόγραμμα θα επεκταθεί, ώστε να εξοικονομηθεί περισσότερη ενέργεια και ρεύμα. Φυσικά, πρώτο μέλημα του πιλοτικού αυτού προγράμματος είναι η οδική ασφάλεια. Οπότε αν τα αυτοκίνητα και η πεζοί παραμένουν 100% και εξοικονομείται και ενέργεια, τότε το κέρδος θα είναι μεγάλο.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share