Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βρετανικά city breaks: Μια παραμυθένια Αγγλία που ελάχιστοι γνωρίζετε! (Photo)

11 Οκτωβρίου 2017 11:20
Βρετανικά city breaks: Μια παραμυθένια Αγγλία που ελάχιστοι γνωρίζετε! (Photo)

Οι μουσικοί δρόμοι του Λίβερπουλ, η μεσαιωνική πόλη του Γιορκ, το φρούριο του Τσέστερ και άλλες αφορμές για city breaks που αποδεικνύουν ότι Αγγλία δεν είναι μόνο το Λονδίνο.

Το παραμυθένιο Γιορκ με τα πλακόστρωτα μεσαιωνικά δρομάκια. Το αναγεννημένο Σέφιλντ που διδάσκει μοντερνισμό.

Η κρυφή γοητεία του Λίβερπουλ στο πιο ενδιαφέρον λιμάνι της Βρετανίας.

Το κουκλίστικο Τσέστερ και το ιστορικό Καντέρμπουρι με τους επιβλητικούς Καθεδρικούς και την φοιτητική ατμόσφαιρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τεράστια ανάσα: Επίδομα - δώρο 350 ευρώ! Ποιοι το δικαιούνται;

Αν όταν ακούτε Αγγλία, έχετε στο μυαλό σας μόνο το Λονδίνο, το Μάντσεστερ ή το Μπράιτον, ξανασκεφτείτε το: Πέντε αγγλικές πόλεις σας καλούν για σύντομα city breaks: είτε μονοήμερες εξορμήσεις είτε weekends μια ανάσα από την βρετανική πρωτεύουσα, και έχουν… πολλά να σας πουν.

Liverpool

Το μεγάλο λιμάνι της Βόρειας Αγγλίας αδικείται κατάφωρα από την φήμη του βιομηχανικού μέρους: Είναι μια πόλη μοντέρνα, ολοζώντανη, με φιλικούς ανθρώπους, πολλά αξιοθέατα και ακόμη μεγαλύτερη μουσική παράδοση.

Εδώ θα εξερευνήσετε το “One”, το ιστορικό κέντρο της πόλης που έχει μετατραπεί ολόκληρο σε ένα τεράστιο πεζοδρομημένο, απαστράπτον εμπορικό πάρκο. Θα κατηφορίσετε την Bold Street με τα μικρομάγαζα και τα φοιτητικά μπαράκια.

Θα εξερευνήσετε τους δύο Καθεδρικούς ναούς της πόλης, τον μυστηριώδη Καθεδρικό του Λίβερπουλ (που είναι ο μεγαλύτερος της Βρετανίας) και τον Μητροπολητικό Καθεδρικό που μοιάζει με φουτουριστικό έργο τέχνης.

Θα σουλατσάρετε μέσα από το Cavern Walk όπου τραγουδούσαν οι Beatles και θα φτάσετε ως το Albert Dock, το όμορφο λιμάνι όπου φιλοξενούνται και δύο από τα διασημότερα μουσεία της πόλης, η Tate Modern και το Μουσείο των Beatles. Μη χάσετε την βόλτα στο ποτάμι με το… Yellow Submarine, την περιήγηση στο υπερμοντέρνο Μουσείο του Λίβερπουλ αλλά και στο… υπερκλασικό World Museum, που διαθέτουν από κλασικά αριστουργήματα μέχρι σύγχρονη τέχνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βίντεο - σοκ: Δολοφονική επίθεση εναντίον οπαδού του Παναθηναϊκού σε αγώνα της Εθνικής! Τον χτυπούσαν δέκα άτομα

Οι φίλοι του ποδοσφαίρου δεν θα πουν «όχι» σε μια ξενάγηση στο Άνφιλντ, το γήπεδο του «καμαριού» της πόλης.

Canterbury

Μια ανάσα (και λιγότερο από μία ώρα) από το Λονδίνο με το τρένο, μία από τις πιο γνωστές φοιτητουπόλεις της Αγγλίας κρύβει εκπλήξεις και για τους επισκέπτες, χάρη στην μεσαιωνική της αύρα.

Εδώ θα θαυμάσετε τον Καθεδρικό του Canterbury, έναν από τους παλαιότερους της χώρας. Θα βολτάρετε στο πεζοδρομημένο κέντρο, θα επισκεφθείτε το Αββαείο του Αγίου Αυγουστίνου και τον Άγιο Μαρτίνο, που προστατεύονται για την πολιτιστική τους σημασία από την UNESCO και θα πάρετε ακόμη περισσότερη γεύση από Μεσαίωνα στην βραβευμένη έκθεση Canterbury Tales.

Πρόκειται για μία αναπαράσταση της μεσαιωνικής Αγγλίας του Σώσερ, μέσα από ήχους, εικόνες και μυρωδιές. Πολύ κοντά στην πόλη βρίσκεται το τεράστιο Πάρκο Άγριας Ζωής Howletts που θα ξετρελάνει τα παιδιά χάρη στους γορίλες, τα λιοντάρια, τις τίγρεις και τους ελέφαντες που προστατεύονται εκεί.

Για να δείτε την πόλη με άλλο μάτι, επιβιβαστείτε για βαρκάδα στον ποταμό Stour και στη συνέχεια χαθείτε στο εμπορικό του Whitefriars ή στα μικρομάγαζα των πλακόστρωτων καλντεριμιών γύρω από το King’s Mile.

Sheffield

Για πολλές δεκαετίες γνωστό μόνο για την βιομηχανία ανοξείδωτου ατσαλιού, που προμήθευε όλη τη Βρετανία με τον απαραίτητο… χάλυβα. Σήμερα όμως, το Sheffield είναι μία από τις πλέον ανερχόμενες πόλεις του αγγλικού Βορρά, που στη θέση των βιομηχανιών, χτίζει γυάλινους πύργους και μαζί τους τη φήμη ενός low budget σύγχρονου city break προορισμού.

Εδώ θα περιηγηθείτε στο Winter Garden, το μεγαλύτερο αστικό γυάλινο θερμοκήπιο της Ευρώπης με 2.000 φυτά από όλο τον κόσμο, καθώς και στο Millenium Gallery, μία από τις διασημότερες γκαλερί της Βρετανίας.

Θα βολτάρετε στους Βοτανικούς Κήπους του Σέφιλντ, που σχεδιάστηκαν το 1836, στην Αγορά New Moor, που άνοιξε πριν τρία χρόνια και έγινε ο παράδεισος των foodies και στο Tropical Butterfly House, όπου θα δείτε από κοντά κουκουβάγιες, αρπακτικά πτηνά, φίδια, λεμούριους και άλλα «παράξενα» πλάσματα της άγριας φύσης.

Δεν θα συναντήσετε όμως μόνο μοντέρνες αστικές ανέσεις: Το ένα τρίτο της πόλης βρίσκεται στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Peak, ενός φυσικού τοπίου στην άκρη του οποίου φωλιάζουν μικρά χωριουδάκια, τα οποία συνδέονται με τρενάκι, και σας δίνουν την ευκαιρία να απολαύσετε το τοπίο και να δοκιμάσετε τοπικές γεύσεις.

York

Ρομαντικό, κουκλίστικο και γεμάτο Ιστορία, το York κερδίζει αμέσως τους επισκέπτες του με την αρχοντική του αύρα, τον μεσαιωνικό του πλούτο και την εξαιρετική του αρχιτεκτονική, που ελάχιστα αλλοιώθηκε στην μετα-βιομηχανική εποχή, ενώ δεν απέχει πάνω από δύο ώρες με το τρένο από το Λονδίνο.

Εδώ, οι βόλτες ξεκινούν από την καρδιά της πόλης, όπου υψώνεται ο πανέμορφος καθεδρικός York Minster, με πλακόστρωτα δρομάκια για ρομαντικές βόλτες να απλώνονται γύρω του.

Θα ανηφορίσετε ως τον μεσαιωνικό Πύργο του Κλίφορντ και θα εξερευνήσετε τον ανακατασκευασμένο βικτοριανό δρόμο στο Μουσείο του Κάστρου. Θα βολτάρετε δίπλα στον ποταμό Ouse και θα μπείτε σε ένα σωρό διλήμματα, για το ποια μουσεία να πρωτοεπισκεφθείτε:

Αυτό της Σοκολάτας ή το Εθνικό Σιδηροδρομικό Μουσείο; Το Μουσείο του Yorkshire με την αρχαιολογική και γεωλογική συλλογή ή το York Dungeon για μια υπόγεια ξενάγηση στην πόλη; Την York Art Gallery για μοντέρνα τέχνη ή τις ξεναγήσεις στις Πύλες Monk και Micklegate, στα τείχη της μεσαιωνικής πόλης, για να γνωρίσετε την Αγγλία της εποχής του Ριχάρδου Γ’ και του Ερρίκου Ζ’;

Chester

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads: Τι είδαμε χτες; O άσχημος τσακωμός παικτών, η ομάδα που κέρδισε ασυλία και οι δυο προτεινόμενοι προς αποχώρηση!

Ένα μικρό, κρυμμένο διαμαντάκι στη βορειοδυτική Αγγλία, το Chester φωλιάζει μέσα στα κοκκινωπά ρωμαϊκά του τείχη και αναδίδει άρωμα εποχής των Tudors σε κάθε σας βήμα – ό,τι πρέπει ακόμα και για σύντομη μονοήμερη εκδρομή που περικλείει ιστορικές ξεναγήσεις, ρομαντικές βόλτες και shopping therapy.

Εδώ, θα περάσετε όλη τη μέρα εντός των τειχών, ή και… πάνω σε αυτά. Βρείτε κάποιο από τα περάσματα που οδηγούν στην υπερυψωμένη διαδρομή του πάλαι ποτέ μεγαλύτερου ρωμαϊκού φρουρίου της Βρετανίας και αφού χορτάσετε θέα, κατεβείτε στο κουκλίστικο ιστορικό κέντρο με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τις pub, τις γλυκύτατες σοκολατερί, τις υπαίθριες αγορές δίπλα στον ποταμό Dee και τα εμπορικά κέντρα που παρατάσσονται στους 4 κυριότερους δρόμους, γνωστούς ως Chester Rows.

Στην καρδιά της πόλης βρίσκεται ο χιλιόχρονος Καθεδρικός του Chester, το Ρολόι του Eastgate και το Πάρκο της Φύσης, όπου θα συναντήσετε «εκπαιδευτές» γερακιών σε δράση. Λίγο έξω από το κέντρο βρίσκεται και ο ζωολογικός κήπος της πόλης.

Πηγή: travelstyle.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share