Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

6+1 πόλεις στις οποίες δεν επιτρέπονται τα αυτοκίνητα! (Photos)

6 Οκτωβρίου 2017 13:59
6+1 πόλεις στις οποίες δεν επιτρέπονται τα αυτοκίνητα! (Photos)

Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι πριν από τις αρχές του 20ού αιώνα, σχεδόν κάθε πόλη στον κόσμο ήταν «χωρίς αυτοκίνητα». 100 χρόνια αργότερα, και πραγματικά είναι δύσκολο να κινηθούμε στις πόλεις του κόσμου από την κίνηση. Βέβαια, υπάρχουν κάποιες πόλεις με ζώνες χωρίς αυτοκίνητα, αλλά είναι και εκείνοι οι προορισμοί όπου ο κόσμος ζει χωρίς αυτοκίνητο, όπως η Βενετία, για παράδειγμα. Δείτε 7 πόλεις όπου αν τις επισκεφθείτε χρειάζεστε καλά αθλητικά παπούτσια και διάθεση για περπάτημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads - διαρροή: Αυτός ο παίκτης αποχωρεί σήμερα από το ριάλιτι!

Νησί Sark, Ηνωμένο Βασίλειο

Με πολλά χιλιόμετρα μιας πανέμορφης ακτογραμμής, στο Sark επιτρέπονται μόνο κάρα με άλογα, ποδήλατα και τρακτέρ για τους περίπου 600 κατοίκους και τους επισκέπτες.

Νησί Mackinac, Μίσιγκαν

Ενώ μια βόλτα με άμαξα μπορεί να φαίνεται σαν μια ρομαντική κίνηση σε μερικούς, για τους σχεδόν 500 κατοίκους του νησιού Mackinac της λίμνης Huron, είναι ένας τρόπος ζωής. Ο εν λόγω τουριστικός προορισμός έχει απαγορεύσει την χρήση όλων των μηχανοκίνητων οχημάτων από το 1898 και επιτρέπει μόνο τα οχήματα έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά κ.λπ.), ενώ η μεταφορά γίνεται με ποδήλατο ή άμαξα.

Medina Fes-el-Bali, Μαρόκο

Φιλοξενεί περισσότερους από 156.000 ανθρώπους και θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες αστικές περιοχές χωρίς αυτοκίνητα στον κόσμο. Η αιτία είναι οι στενοί δρόμοι (1 μ. φάρδος) του αρχικού σχεδιασμού της πόλης που δεν επιτρέπει στα αυτοκίνητα να περάσουν. Όχι μόνο τα αυτοκίνητα δεν είναι σε θέση να διασχίσουν τη Medina, αλλά η οδήγηση ενός ποδηλάτου είναι επίσης περιορισμένη εξαιτίας του χώρου.

Ύδρα, Σαρωνικός, Ελλάδα

Στην Ύδρα δεν επιτρέπονται οχήματα (εκτός από τα απορριμματοφόρα). Τα άλογα, τα γαϊδούρια και τα θαλάσσια ταξί είναι οι κύριες επιλογές, αλλά η πόλη είναι τόσο όμορφη για περπάτημα.

La Cumbrecita, Αργεντινή

Χαρακτηρίζεται ως η πόλη των πεζών, ενώ εστιάζει στον οικολογικό τουρισμό και διαθέτει μικρούς, πλακόστρωτους δρόμους ανάμεσα σε σπίτια σε ένα αλπικό περιβάλλον.Δεν επιτρέπονται οχήματα – η πρόσβαση στην πόλη γίνεται μόνο με τα πόδια (αφού σταθμεύσετε σε έναν χώρο έξω από την πόλη).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος στο θρίλερ με τα οστά στο Σούνιο! Σε ποιον ανήκουν τελικά;

Νησί Lamu, Κένυα

Το Lamu είναι σημαντικός τουριστικός προορισμός, μάλιστα ανήκει στη λίστα της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO ως «ο παλαιότερος και καλύτερα διατηρημένος οικισμός Σουαχίλι στην Ανατολική Αφρική.» Καθώς δεν επιτρέπονται οχήματα, το πιο δημοφιλές μέσο μεταφοράς είναι ο γάιδαρος. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν περίπου 2.000-3.000 γαϊδούρια στο νησί για τον πληθυσμό των 25.000 ανθρώπων.

Βενετία, Ιταλία

Για να γνωρίσει κάποιος αυτή τη μαγευτική πόλη θα το κάνει με τα πόδια ή με βάρκα. Με άλλα λόγια, ακριβώς όπως οι Ενετοί εδώ και αιώνες. Η πόλη είναι η μεγαλύτερη αστική περιοχή χωρίς αυτοκίνητα στην Ευρώπη και διαθέτει περίπου 400 γέφυρες που συνδέουν τα 118 μικρά νησιά πάνω στα οποία είναι χτισμένη.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share