Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σε αυτό το μαγαζί τρως κρέας όπως παλιά: Το νέο meeting point των meat lovers!

18 Σεπτεμβρίου 2017 20:20
Σε αυτό το μαγαζί τρως κρέας όπως παλιά: Το νέο meeting point των meat lovers!

Ακριβώς πίσω από το Hilton, στην οδό Βεντήρη στον αριθμό 5, υπάρχει ένα εστιατόριο-ωδή στο κρέας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύσκολα τα πράγματα στην Καραϊβική: Σε κυκλώνα κατηγορίας 3 αναβαθμίστηκε η "Μαρία"!

Εκανε new entry στον αθηναϊκό πλανήτη της εστίασης τον Απρίλιο του 2017 και ο ιδιοκτήτης του, Θύμιος Κουτσούμπας φαίνεται ότι έχει κερδίσει το στοίχημα. Η φιλοσοφία του Bεντήρη Roast House θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένας «ύμνος» στην κρεατοφαγία. Ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Παυλής που υπογράφει τη διακόσμηση του εστιατορίου φαίνεται ότι οραματίστηκε έναν χώρο εφάμιλλο ενός αμερικάνικου steak house με ποπ και extravagant στοίχεια.

Το ξύλο, το μέταλλο και το δέρμα είναι τα «υλικά» που συνθέτουν το διακοσμητικό σκηνικό του εστιατορίου. Tην πρώτη «γεύση» της επιβλητικής διακόσμησης του μαγαζιού την παίρνεις... πριν ακόμα μπεις στο μαγαζί. Η δίφυλη πόρτα δεν έχει χερούλια, αλλά δύο μεταλλικά κέρατα.

Οταν σηκώσεις το βλέμμα σου, ανάμεσα σε πολυέλαιους θα δεις να υπάρχει ένα ψυγείο κρεάτων. Ισως αυτό να αποτελεί και ένα σύμβολο μιας «μυσταγωγικής τελετής κρεατοφαγίας». Αλλά στο Bεντήρη Roast House δεν θα βρεις μόνο πιάτα με κρεατικά (μερικές μόνο από τις επιλογές είναι: αρνί, κοντοσούβλι από Black Angus, tomahawk από Black Angus, κεμπάπ νεροβούβαλου, γουρουνόπουλο στη σούβλα, μοσχαρίσιο συκώτι με βούτυρο τρούφας, λουκάνικο αγριογούρουνου).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο δολοφόνος του Σέιχ Σου: Ο λοχίας που σκότωσε την αρραβωνιαστικιά του γιατί τον πίεζε!

Θα σου αρέσει το τυλιχτό σουβλάκι του το οποίο μπορείς να το γευτείς με το κρέας της αρεσκείας σου. Θα βρεις και λαχταριστές πίτες στον ξυλόφουρνο όπως πχ χορτόπιτα με μάραθα, μυρώνια, σπανάκι και κατσικίσια φέτα και τυρόπιτα με μπεσαμέλ φέτας και μαυροκούκι.

Θα συνοδεύσεις το πιάτο σου με εκλεκτής ποιότητας κρασιά ή ελληνική μπύρα.

Θα σε δροσίσουν τα γλυκά του, ιδανικό φινάλε μετά το χορταστικό γεύμα σου (εξαιρετική επιλογή η πορτοκαλόπιτά του!).

Κων. Βεντήρη 5, Αθήνα

πηγή: bovary.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share