Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Όταν βρεθείς σε αυτό το καφέ θα σταματήσεις να σκέφτεσαι τα πάντα!

16 Σεπτεμβρίου 2017 17:45
Όταν βρεθείς σε αυτό το καφέ θα σταματήσεις να σκέφτεσαι τα πάντα!

Ο λόγος είναι πολύ απλός: Στην Κάισσα, σε αυτό το ιδιαίτερο στέκι των Αμπελοκήπων, δεν προλαβαίνεις, γιατί πρέπει να συγκεντρωθείς στο παιχνίδι. Όσοι αγαπούν τα επιτραπέζια, σίγουρα ξέρουν το όνομα της εταιρίας που από το 1985 προμηθεύει την ελληνική αγορά με μοναδικά παιχνίδια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε τι είναι καλύτεροι οι άνδρες από τις γυναίκες;

Τα πρώτα δύο καταστήματά της άνοιξαν στα Εξάρχεια και στη Γλυφάδα και σήμερα τα προϊόντα της μπορείτε να τα βρείτε σε αρκετά σημεία. Η Κάισσα ξεκίνησε ως σκακιστική εταιρεία και στη συνέχεια προστέθηκαν επιτραπέζια, που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου και μεταφράζονται στα ελληνικά.

Οι χώρες που έχουν μεγάλη παράδοση, όπως η Γαλλία, η Αμερική, ή η Γερμανία, αποτελούν βασικούς προμηθευτές της Κάισσας, αν και τα τελευταία χρόνια έχουν μπει δυναμικά στην αγορά και άλλες μικρότερες χώρες.

«Υπάρχουν και κάποια αξιόλογα ελληνικά επιτραπέζια, που όμως κυκλοφορούν ως επί το πλείστον στα αγγλικά», μας ενημερώνει η κυρία Θεοδώρου, η υπεύθυνη της εταιρείας. «Ένα καλό παιχνίδι», συνεχίζει, «το καταλαβαίνεις αφού το παίξεις. Για μενα είναι σημαντικό να θες να το ξαναπαίξεις. Γι’ αυτό εμείς στην Κάισσα τα δοκιμάζουμε όλα πριν τα βγάλουμε στην αγορά».



Το κατάστημα των Αμπελοκήπων έχει μια ιδιαιτερότητα: εκτός από σημείο λιανικής πώλησης, λειτουργεί και ως καφέ, οπότε εδώ μπορείτε να έρθετε με την πάρεα σας και να παίξετε όσες ώρες αντέξετε. Στο κατάστημα μπορείτε να δοκιμάστε τα περισσότερα από τα παιχνίδια της εταιρείας, που έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά, αλλά δεν είναι διαθέσιμες πάντα όλες οι επεκτάσεις τους.

Επίσης, κάποια παιχνίδια μιας χρήσης, όπως το Εxit, για παράδειγμα, ένα κατ’ οίκον escape room, μπορείτε μόνο να τα αγοράσετε και να τα παίξετε στο σπίτι. Πάντως στο καφέ θα βρείτε και παλαιότερες εκδόσεις, αλλά και στοκ παιχνίδια που έχουν αγαπηθεί πολύ από τον κόσμο.

Υπάρχουν οι εξής κατηγορίες ανάμεσα στις οποίες μπορείτε να επιλέξετε: στρατηγική, παρατηρητικότητα- ταχύτητα, ψυχαγωγία και σπαζοκεφαλιές. Υπάρχουν παιχνίδια που ενδείκνυνται για οικογένειες, παιχνίδια παρέας, που παίζονται από δυο έως πέντε με έξι άτομα, αλλά και κάποια για μικρότερες ηλικίες.

Στο χώρο, σας περιμένουν οι έμπειροι παιχνιδογνώστες, που θα σας εξηγήσουν στην αρχή τους κανόνες και θα σας λύσουν τις απορίες σας κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Η σειρά με τα Dixit είναι από τις πολύ αγαπημένες του κοινού.

Είναι πολύ απλά όσο αφόρα στους κανόνες τους, απαιτούν φαντασία και δημιουργικότητα και δεν είναι κουραστικά. Αν σας αρέσουν οι ιστορίες μυστηρίου, τότε δοκιμάστε το Μysterium: Εδώ όλα συμβαίνουν την ημέρα του Halloween. Ένας παίχτης κάνει το φάντασμα κι οι υπόλοιποι είναι οι μεταφυσικοί ερευνητές, που πρέπει να βρουν βασιζόμενοι σε στοιχεία ποιος έχει διαπράξει το έγκλημα και να λυτρώσουν το φάντασμα. Πρόκειται για ένα συνεργατικό παιχνίδι, όπου δεν υπάρχει νικητής και χαμένος, αλλά οι παίκτες πρέπει να λειτουργήσουν ως ομάδα για να λύσουν τον γρίφο.

Τα κάστρα του Μιστρά, που διαδραματίζονται σε ένα μεσαιωνικό σκηνικό, είναι ένα δημοφιλές παιχνίδι στρατηγικής και μπορεί να παιχτεί από παιδιά οκτώ χρόνων και πάνω, οπότε ενδείκνυται για οικογένειες.To Dobble, επίσης, κερδίζει τους θαμώνες της Κάισσας: είναι παιχνίδι ταχύτητας, έχει πέντε διαφορετικές παραλλαγές, που παίζονται όμως με τις ίδιες κάρτες. Κύριος στόχος να βρείτε το κοινό εικονίδιο που έχει η δική σας κάρτα με κάποια άλλη, γι’ αυτό απαιτεί μεγάλη παρατηρητικότητα.

Οι άποικοι του Κατάν είναι από τα πιο γνωστά παιχνίδια στρατηγικής, που κυκλοφορεί από το 1995. Εδώ οι παίκτες προσπαθούν να αναπτύξουν ένα νησί που έχουν αποικήσει οικονομικά και κοινωνικά. Το σημαντικό είναι ότι μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμα σε μια ώρα, δεν έχει δύσκολους κανόνες και γι’ αυτό κερδίζει την προτίμηση του κοινού εδώ και χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survival Secret: Νέα απίστευτη γκάφα - Οι αδιανόητες εκφράσεις που δεν έπρεπε να ακουστούν on air! (Video)
Αν όμως σας αρέσουν οι προκλήσεις, εξαιρετικά δύσκολα είναιτα Ταξίδια του Μάρκο Πόλο. Αυτό το παιχνίδι έχει μεγάλο όγκο κανόνων, πρέπει να λάβετε υπόψη σας πολλές συνιστώσες και χρειάζεται μεγάλη αφοσίωση, όμως είναι από τα καλύτερα παιχνίδια στρατηγικής.

Στην ουσία, πρέπει μέσα τις περιπέτειες του Μάρκο Πόλο, φτιάχνοντας εμπορικούς σταθμούς και ταξιδεύοντας, να δημιουργήσετε ένα δίκτυο που θα σας αποφέρει τα μεγαλύτερα κέρδη και να γίνετε εσείς ο πιο έμπειρος ταξιδευτής.

πηγή: bovary.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share