Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μείναμε άφωνοι! Στάβλος με πράσινο “λιβάδι” στην οροφή του!

6 Σεπτεμβρίου 2017 16:21
Μείναμε άφωνοι! Στάβλος με πράσινο “λιβάδι” στην οροφή του!

Άλογα στην ταράτσα; Η αρχιτεκτονική εταιρεία Estudio Ramos που εδρεύει στην Αργεντινή σχεδίασε το Stagui Figueras, ένα εκπληκτικό σύγχρονο κτήριο για τον επαγγελματία ιππέα Nacho Figueras. Βρίσκεται στους λειμώνες της La Pampa της κεντρικής Αργεντινής και διαθέτει άγρια ​​ιθαγενή χόρτα στην οροφή του για να βόσκουν τα άλογα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Πανσέληνος στον άξονα Ιχθύων - Παρθένου! Η Άση Μπήλιου προειδοποιεί: Αυτά τα 4 ζώδια θα επηρεαστούν αρνητικά!

Ο σχεδιασμός αντλεί έμπνευση από την απλότητα των γύρω επίπεδων περιοχών και από το “αίσθημα μιας ατελείωτης πράσινης έκτασης” που απολαμβάνει κάποιος στο τοπίο. Το κτήριο των 3.600 τετραγωνικών μέτρων αποτελείται από δύο μεγάλους παράλληλους όγκους και στεγάζει τις εγκαταστάσεις φροντίδας και καλλωπισμού των ζώων.

“Μια πολύ ιδιαίτερη και στενή σχέση έχει δημιουργηθεί μεταξύ των αλόγων και των ανθρώπων που τα εκπαιδεύουν και τα φροντίζουν”, είπαν οι αρχιτέκτονες. “Σκοπός μας ήταν να σχεδιάσουμε αυτούς τους στάβλους ως τον χώρο που θα διατηρεί στο καλύτερο δυνατό αυτή την άρρηκτη σχέση”, συμπλήρωσαν.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχεται: Το πρώτο πάμφθηνο εκπτωτικό χωριό στο κέντρο της Αθήνας! Πότε θα ανοίξει τις πύλες του;




 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share