Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τα γλυκά σε αυτό το μαγαζί θα μας...κουζουλάνουν!

30 Αυγούστου 2017 18:15
Τα γλυκά σε αυτό το μαγαζί θα μας...κουζουλάνουν!

Στην κρητική διάλεκτο, «Κουζουλός» θα πει τρελός. Στους τρελούς ρυθμούς της πόλης, ένα μαγαζί στον αριθμό 37 της οδού Πλαταιών στον Κεραμεικό θα σε τρελάνει ακόμα περισσότερο με τα γλυκά του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναρωτιέσαι πώς φτάνει η φωνή σου στα αυτιά των άλλων; Μπορείς να μάθεις χωρίς καν να την ηχογραφήσεις! (video)

Το λέει άλλωστε και το όνομά του: «Κουζουλούμ».

Ενα μαγαζί σαν ένα ζεστό και φιλόξενο σπίτι. Εκεί που θα χαλαρώσεις και θα «σε τρατάρουν» κάτι να σε γλυκάνει. Εκεί που θα πιεις το καφεδάκι σου παρεΐστικα, θα ξεκουραστείς.

Με ιδιαίτερο μεράκι δημιουργήθηκε ένας χώρος με vintage αισθητική που οι μικρές του λεπτομέρειες σε κάνουν να το χαζεύεις. Αμυγδαλόπιτα και carrot cake με cream cheese, μους σοκολάτας και lemon pie. Φτιαγμένα όλα με μαεστρία, κάθε κουταλιά και γευστική αμαρτία. Ο pastry chef Χρήστος Βέργαδος επιστράτευσε όλη τη φαντασία του και δημιούργησε γλυκιές επιλογές που… σε τρελαίνουν γιατί δεν ξέρεις ποια να διαλέξεις.

Κάθε γωνιά του Κουζουλούμ έχει μια παιδική ματιά, μια πιο ανάλαφρη και πιο αισιόδοξη οπτική του κόσμου. Τα χρώματά του, τα διακοσμητικά του, οι μυρωδιές που ξεπηδούν από το εργαστήρι που φτιάχνει τα γλυκά του αλλά και όλες τις άλλες αλμυρές και δροσιστικές γεύσεις του συνθέτουν έναν μικρόκοσμο που σε κάνει να χαμογελάς.

Ολα τα υλικά που χρησιμοποιούνται πάνφρεσκα και όλα τα πιάτα χειροποίητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναρωτιέσαι πώς φτάνει η φωνή σου στα αυτιά των άλλων; Μπορείς να μάθεις χωρίς καν να την ηχογραφήσεις! (video)

Οσο ο καιρός θα αποκτά φθινοπωρινό χρώμα, η ανάγκη μας για ζεστή ατμόσφαιρα σε όμορφες γωνιές της πόλης θα μεγαλώνει. Υπάρχουν πολλές και μας περιμένουν για να τις ανακαλύψουμε.

πηγή: bovary.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share