Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θηρίο στους αιθέρες: Αυτό είναι το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο! (Photos)

3 Ιουνίου 2017 13:47
Θηρίο στους αιθέρες: Αυτό είναι το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο! (Photos)

Το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να αναμορφώσει τα ταξίδια στο διάστημα προωθώντας πυραύλους στην ατμόσφαιρα σε ύψος 30.000 ποδιών, βγήκε για πρώτη φορά έξω από το υπόστεγο χθες, Τετάρτη, στο Mojave Air and Space Port στις ΗΠΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Γλέντι στο Twitter για τον τσακωμό Χρανιώτη - Ντάνου! Ατάκες "φωτιά" (photos)

Το πρωτοποριακό αεροπλάνο, το οποίο μοιάζει σαν να έχουν ενωθεί δύο αεροπλάνα, είναι το "πνευματικό παιδί" του πολυδισεκατομμυριούχου και συνιδρυτή της Microsoft, Paul Allen, και της ιδιωτικής του εταιρεία διαστημικών πτήσεων Stratolaunch.

Ο Allen ίδρυσε την Stratolaunch το 2011 με στόχο να κάνει την "low-Earth orbit" πτήση περισσότερο "βολική, αξιόπιστη και καθημερινή¨.

Το αεροπλάνο έχει το μεγαλύτερο μήκος φτερών από οποιοδήποτε άλλο έχει κατασκευαστεί, το οποίο είναι 117 μέτρα!

Εκτός από το ασυναγώνιστο μήκος των φτερών του, το αεροπλάνο έχει μήκος 72 μέτρα και ύψος 15 μέτρα, ενώ στηρίζεται σε 28 τροχούς.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το παγκόσμιο κοινό έχει τη δυνατότητα να δει το "διαστημοπλάνο" και τώρα αυτό που μένει είναι να ξεκινήσουν οι δοκιμές πριν από το παρθενικό του ταξίδι, το οποίο έχει προγραμματιστεί για το 2019.

"Αυτό σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της αρχικής φάσης "κατασκευής" του αεροπλάνου και την αρχή της φάσης "επίγειων δοκιμών απογείωσης και πτήσης" του", δήλωσε ο CEO της Stratolaunch CEO Jean Floyd, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Αυτό ήταν ένα κρίσιμο βήμα στην προετοιμασία του αεροπλάνου για δοκιμές στο έδαφος, λειτουργία της μηχανής, γενικότερων δοκιμών και τελικά της πρώτης πτήσης", συμπλήρωσε.

πηγη: enikos

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share