Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Βγαλμένα από το μέλλον: Αυτά είναι τα 6 πιο εντυπωσιακά κτίρια στον κόσμο! (Photos)

31 Μαΐου 2017 18:21
Βγαλμένα από το μέλλον: Αυτά είναι τα 6 πιο εντυπωσιακά κτίρια στον κόσμο! (Photos)

Η Google τίμησε με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο την μεγάλη κυρία της αρχιτεκτονικής.

Δεν μας κάνει εντύπωση που η Google αποφάσισε να τιμήσει την Ζάχα Χαντίντ στα doodle της. Έγινε γνωστή για το σχεδιασμό επικών κτιρίων, που συχνά έμοιαζαν να ξεπερνούν τα όρια του ρεαλισμού, καθιστώντας την ως μία από τις πιο ιδιαίτερες προσωπικότητες στον χώρο της αρχιτεκτονικής. Είναι η πρώτη γυναίκα που κέρδισε το Βραβείο Πρίτσκερ το 2004 και που εισήγαγε τον όρο της κτιριογλυπτικής στην αρχιτεκτονική.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη! Πλούσιο φωτορεπορτάζ από την Ιερά Μητρόπολη Αθηνών

Επειδή η αξία των ανθρώπων έχει να κάνει και με όσα αφήνουν πίσω τους για όλο τον υπόλοιπο κόσμο, θυμόμαστε 6 από τις εμβληματικές κατασκεύες της, που θα σε πείσουν ότι έβλεπε τον κόσμο μας με άλλα μάτια.

Antwerp Port House

Είναι ξεκάθαρα ένα από τα πιο δυναμικά highlights νεότερης αρχιτεκτονικής που μπορεί να δει κανείς στην Αμβέρσα. Κατασκευάστηκε στη θέση ενός παλιού πυροσβεστικού σταθμού και επεκτείνεται για 12 χλμ κατά μήκος του λιμανιού, το οποίο είναι και το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Ουσιαστικά, πρόκειται για 2 διαφορετικά κτίρια που ενώνονται μοναδικά με μία εξωτερική γέφυρα.


Dongdaemun Design Plaza

Είναι το κτίριο που φρόντισε να αναβαθμίσει την πολιτιστική πλευρά της Σεούλ. Μιλάμε για 38.000 τ.μ. τα οποία περιλαμβάνουν μουσεία, γκαλερί, design labs και αγορές, με επιπλέον εκλεπτυσμένους αρχιτεκτονικά χώρους να φιλοξενούν συνέδρια, εκθέσεις και συναυλίες από όλο τον κόσμο.

Hungerburgbahn

Ένα υβριδικό τρένο, διαφορετικό από τα άλλα. Ενώνει τις πόλεις Ίνσμπρουγκ και Χάγκενμπεργκ μέσα από το βουνό Νόρντκετ της Αυστρίας. Για την ακρίβεια, η κατασκευή είναι τόσο καλομελετημένη, που το τελεφερίκ περνάει μέσα από στοές και πάνω από γέφυρες, μειώνοντας έτσι τον χρόνο που χρειάζεται κανείς για να φτάσει από την μία πόλη στην άλλη. Λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια και ξεχωρίζει για τα τοπία που προσφέρει στους επιβάτες του.

Sheikh Zayed Bridge

Η εν λόγω γέφυρα μήκους 842 μέτρων, είναι η τέταρτη που ενώνει το Άμπου Ντάμπι με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και χρειάστηκαν περίπου 8 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Στέκεται 60 μέτρα πάνω από το νερό και το βράδυ φωτίζεται από λογής διαφορετικά φώτα που προσφέρουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα.

Bridge Pavilion

Χτίστηκε το 2008 σαν άτυπη «γέφυρα-είσοδος» για το Zaragoza Expo και κέρδισε τις εντυπώσεις για το φουτουριστικό στυλ της αρχιτεκτονικής της, αλλά και την θέα που προσέφερε προς τον ποταμό Έμπρο. Παραμένει μέχρι σήμερα ένα αξιοθέατο από μόνο του, που ελκύει τουρίστες όλες τις ώρες της ημέρας.

Guangzhou Οpera Ηouse

Όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή του κτιρίου το 2010, οι New York Times το αποκαλούσαν στολίδι της Κίνας. Η πρώτη παράσταση που πραγματοποιήθηκε ήταν το Τουραντότ του Τζιακόμο Πουτσίνι και ήταν παράλληλα η πρώτη φορά που ανέβηκε η οπερέτα στην Κίνα. Σε συνδυασμό με τα γαλήνια νερά του ποταμού Περλ Ρίβερ, η θέα και ο συνδυασμός είναι μοναδικοί.

πηγη: ratpack

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share