Κυριακή, 07 Μαρτίου 2021

Η πορτοκαλί παραλία της Ελλάδας που είναι λες και βρίσκεσαι στον... Άρη! Μιλάμε για «Εξωγήινη ομορφιά»

30 Μαΐου 2017 13:26
Η πορτοκαλί παραλία της Ελλάδας που είναι λες και βρίσκεσαι στον... Άρη! Μιλάμε για «Εξωγήινη ομορφιά»

Μπορεί ο Μύρτος να είναι η πιο διάσημη, η πιο διαφημισμένη και η πιο… πολυγραμμένη παραλία της Κεφαλονιάς, ωστόσο, υπάρχει μια άλλη πλαζ του νησιού, άγνωστη στο ευρύ κοινό, είναι αυτή που εντυπωσιάζει και… παραξενεύει. Ο λόγος για την παραλία Ξι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - αποκλειστικό: Ποιος κερδίζει σήμερα το έπαθλο φαγητού και ποιος αποχωρεί από το παιχνίδι! Τρομερό παρασκήνιο

Στο νότιο τμήμα της Κεφαλονιάς, οκτώ χιλιόμετρα από το Ληξούρι, σε έναν όρμο που αν τον κοιτάξει κανεί από ψηλά μοιάζει με το γράμμα «Ξι» (εξού και το όνομα) η αμμουδιά έχει ένα βαθύ κεραμιδί χρώμα, εντελώς διαφορετικό από το χρώμα της άμμου σε όλες τις άλλες πλαζ του νησιού, αλλά και της χώρας.

Μάλιστα, σε συνδυασμό με τον άργιλο που υπάρχει στο βυθό, δημιουργείται μια χρωματική πανδαισία που όμοιά της δεν υπάρχει.

Αυτό, βέβαια, δεν είναι το μόνο στοιχείο που κάνει τη συγκεκριμένη παραλία να ξεχωρίζει ανάμεσα στις άλλες του νησιού. Σε αντίθεση με τα βαθιά νερά των υπολοίπων, στην παραλία Ξι τα νερά είναι ρηχά και η πρόσβαση ιδιαίτερα εύκολη.

Επίσης, λόγω της αργιλώδης σύνθεσης της άμμου, μπορεί κανείς να απολαύσει μια φυσική και δωρεάν θεραπεία spa, μιας και η άμμος αυτή βοηθάει στον καθαρισμό και την σύσφιξη του δέρματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - πρόκληση: Η κίνηση του Τανιμανίδη μόλις κέρδισαν οι Μαχητές την ασυλία! Έξαλλοι οι Διάσημοι

shutterstock

shutterstock

Πηγή: travelstyle.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share