Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Στην Αθήνα η Σοφία - Tο πιο εξελιγμένο ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης φωτογραφήθηκε με φόντο την Ακρόπολη!

Μιλά 20 γλώσσες και το IQ της είναι ανώτερο του Αϊνστάιν!

6 Φεβρουαρίου 2024 14:58
Στην Αθήνα η Σοφία - Tο πιο εξελιγμένο ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης φωτογραφήθηκε με φόντο την Ακρόπολη!
Από Κυριάκος Μελλίδης

Στην Ελλάδα βρίσκεται το πιο διάσημο ανθρωποειδές ρομπότ πολίτης, η Σοφία. Για να τιμήσει την παρουσία της στο The Greek Festival, η Σοφία προγραμματίστηκε να μιλάει και την ελληνική γλώσσα για πρώτη φορά, ενώ στις 9 Μαρτίου, στο πλαίσιο διεθνούς εκστρατείας ενίσχυσης της Ρόδου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2023, το ρομπότ πρόκειται να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

Δείτε επίσης: Έτσι θα έπρεπε να είναι ο άνθρωπος για να επιβιώνει σε τροχαίο ατυχήματα

Σοφία: Το πιο εξελιγμένο ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο

Η Σοφία είναι το πιο εξελιγμένο ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο. Το IQ της είναι ανώτερο του Αϊνστάιν. Μιλάει άπταιστα 20 γλώσσες, μεταξύ αυτών και ελληνικά.

«Γεια σας Έλληνες φίλοι μου. Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι στην Ελλάδα για πρώτη φορά», είπε, χωρίς μάλιστα να παραλείψει να φωτογραφηθεί με φόντο την Ακρόπολη. Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου, η Σοφία συμμετείχε σε εκδήλωση εταιρειών τεχνολογίας και πληροφορικής από την Ελλάδα και την Κύπρο.

ρομποτ-σοφια-στην-αθηνα
Tο πιο εξελιγμένο ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης φωτογραφήθηκε με φόντο την Ακρόπολη

«Η Σοφία είναι το πρώτο ρομπότ που υπηρέτησε ως πρέσβειρα καινοτομίας στο αναπτυξιακό πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών. Αποτελεί το πρώτο ρομπότ πολίτη με δικό της διαβατήριο από τη Σαουδική Αραβία. Είναι πολυβραβευμένη», ανέφερε η Ανδριανή Μανέτα, Marketing Director της Hanson Robotics.

Ο Διευθυντής Συμβούλου της HP Intel, Νίκος Χρηστάκης δήλωσε: «Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από το να φέρουμε ένα προϊόν τεχνητής νοημοσύνης όπως είναι η Σοφία. Είναι πρώτη φορά που έρχεται στην Ελλάδα και είναι πόλος έλξης για όλους τους συνεργάτες πληροφορικής γιατί πρακτικά βλέπουν πού πάμε».

 

Ροή ειδήσεων

Share