Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024

«Βόμβα» από Έλον Μασκ: Πέταξε το... πουλί - Αλλάζει το λογότυπο του Twitter

Τι συμβαίνει με το πιο αναγνωρίσιμο «πτηνό» στον κόσμο

23 Ιουλίου 2023 11:49
«Βόμβα» από Έλον Μασκ: Πέταξε το... πουλί - Αλλάζει το λογότυπο του Twitter
Από Εύη Κουρίδου

Μυστήριο με τις διαδοχικές αναρτήσεις που έκανε ο Έλον Μασκ στο Twitter, οι οποίες θέλουν το λογότυπο της εφαρμογής να αλλάζει.

“Και σύντομα θα πρέπει να αποχαιρετίσουμε το λογότυπο του Twitter, σταδιακά, όλα τα πουλιά”, έγραψε, αναφέροντας ουσιαστικά ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει το λογότυπο του Twiiter.

Σε μία ανάρτησή του, σήμερα τα ξημερώματα ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του Twitter πρόσθεσε: “Αν ένα αρκετά καλό λογότυπο αναρτηθεί σήμερα τη νύχτα, θα το παρουσιάσουμε παγκόσμια αύριο”.

Ο Μασκ ανέβασε μία εικόνα ενός “X” που τρεμόσβηνε χωρίς να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ η εταιρία δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα σχολιασμού.

Αργότερα, σε ένα ηχητικό απόσπασμα (Twitter Spaces) απάντησε “ναι” όταν ερωτήθηκε αν θα αλλάξει το λογότυπο του Twitter, προσθέτοντας ότι “αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει πριν από πολύ καιρό”.

Διαβάστε επίσης: Χάνει έδαφος το Twitter: Στην αντεπίθεση ο Ζούκερμπεργκ με το «Threads» - Ρεκόρ εγγραφών σε λίγες ώρες

Στη διάρκεια της ταραχώδους θητείας του Μασκ από τότε που εξαγόρασε το Twitter, τον περασμένο Οκτώβριο, η εταιρεία άλλαξε την εμπορική ταυτότητα της σε X Corp, αντανακλώντας το όραμα του δισεκατομμυριούχου για τη δημιουργία μιας “υπερεφαρμογής”, όπως η κινεζική WeChat.

Η ηλεκτρονική σελίδα του Twitter αναφέρει ότι το λογότυπό της, που παρουσιάζει ένα μπλε πουλί, είναι “το πιο αναγνωρίσιμο στοιχείο της αξίας της”, προσθέτοντας ότι “αυτός είναι ο λόγος (που η εταιρεία) είναι τόσο προστατευτική (για το λογότυπό της)”.

Το λογότυπο του Twitter αντικαταστάθηκε προσωρινά τον Απρίλιο από το Shiba Inu dog της Dogecoin, με αποτέλεσμα να αυξηθεί κατά 4 δισεκατομμύρια δολάρια η αγοραστική αξία του νομίσματος με το αναφερόμενο μιμίδιο.

Ωστόσο, η τελευταία εξέλιξη στις περιπέτειες του Twitter ήταν μία μήνυση που κατατέθηκε την Τρίτη, υποστηρίζοντας ότι η εταιρία χρωστάει τουλάχιστον 500 εκατομμύρια δολάρια από την καταβολή αποζημιώσεων σε πρώην υπαλλήλους της.

Η εταιρία του Μασκ απέλυσε ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% των εργαζομένων της για τη μείωση του λειτουργικού της κόστους, από τότε που ο ίδιος την εξαγόρασε.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share