Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Απάτη ΑΤΜ: Πληκτρολόγησε 600 ευρώ και αντί να τα πάρει, τα... έχασε

Μεγάλη προσοχή σε όλους!

25 Απριλίου 2023 14:53
Απάτη ΑΤΜ: Πληκτρολόγησε 600 ευρώ και αντί να τα πάρει, τα... έχασε
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Άλλος ένας ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης, αυτή τη φορά σε μεγάλο νησί της χώρας, έπεσε θύμα απατεώνα που τον έστειλε σε ΑΤΜ, δήθεν για να παραλάβει τα χρήματα που κατέθεσε στον λογαριασμό του.

Όμως, αντί να τον πληρώσουν, του… πήρε το ποσό που υποτίθεται ότι θα του κατέβαλε! Ο 43χρονος επιχειρηματίας δέχθηκε τηλεφώνημα την Κυριακή από έναν άγνωστο, ο οποίος του είπε ότι είχε κάνει κράτηση για συνεστίαση στο εστιατόριό του και ήθελε να του καταθέσει τα χρήματα μέσω εφαρμογής σε ΑΤΜ.

Δείτε επίσης: Love scamming: Πώς ένας απατεώνας εξαπάτησε τουλάχιστον οκτώ γυναίκες στην Ελλάδα

Έτσι, τον έπεισε να πάει στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης τράπεζας του νησιού και να ακολουθήσει τις οδηγίες που θα του έδινε.

Το θύμα πήγε με τη χρεωστική του κάρτα και πληκτρολόγησε το ποσό των 600 ευρώ, που υποτίθεται ότι θα εισέπραττε. Όμως, διαπίστωσε έκπληκτος ότι όχι μόνο δεν κατατέθηκε στον λογαριασμό του το συγκεκριμένο ποσό, αλλά αντίθετα… αφαιρέθηκε! Η απάτη καταγγέλθηκε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού που διενεργεί προανάκριση για να ταυτοποιήσει τον δράστη.

Απάτη ΑΤΜ: Πληκτρολόγησε 600 ευρώ και αντί να τα πάρει, τα... έχασε

Προσοχή στα ΑΤΜ: Αν πατήσεις αυτό το κουμπί τότε θα χάσεις πάνω από 800 ευρώ!

ΑΤΜ: Αν ο τραπεζικός σου λογαριασμός βρίσκεται σε καλή κατάσταση, το μόνο που μένει είναι να χρησιμοποιήσεις το ΑΤΜ για να πάρεις στα χέρια σου τα χρήματα που χρειάζεσαι.

Μήπως όμως όταν επισκέπτεσαι το αυτόματο μηχάνημα ανάληψης δεν είσαι ιδιαίτερα προσεκτική; Ωστόσο δείτε και τι συνέβη σε έναν άνδρα που πήγε στο ΑΤΜ να σηκώσει χρήματα – Μετά τον έψαχναν για τον πιο αδιανόητο λόγο!

Δώσε βάση στις συμβουλές και μάθε πώς θα σιγουρευτείς ότι δεν θα σε κλέψουν κάτω από τη μύτη σου.

Ξεχνάς να προστατέψεις το PIN σου

Δεν κινδυνεύεις απλά από τον τύπο πίσω σου, αλλά και από τους "κλέφτες νέας γενιάς", οι οποίοι μπορεί να έχουν τοποθετήσει κάμερα προκειμένου να υποκλέψουν το Pin σου. Βάλε λοιπόν από πάνω το ελεύθερο χέρι σου για να μη χρειάζεται να ανησυχείς.

Ανοίγεις την πόρτα για τους άλλους

Δεν είναι τυχαίο ότι σου ζητείται να πατήσεις κουμπί και να περάσεις από δύο πόρτες προκειμένου να μπεις στην τράπεζα. Κράτα την ευγένεια για άλλες φορές και άσε τον επόμενο να ανοίξει μόνος του την πόρτα.

Πετάς την απόδειξή σου

Θα τρομάξεις αν μάθεις τι μπορεί να κάνει κανείς με το όνομά σου και μέρος του αριθμού λογαριασμού σου. Επίσης αν γίνει οποιοδήποτε λάθος με την τραπεζική σου κίνηση, η απόδειξη είναι το μόνο στοιχείο που έχεις για να βρεις το δίκιο σου. Αν οπωσδήποτε θες να την πετάξεις, φρόντισε τουλάχιστον να τη σκίσεις πρώτα.

Χρησιμοποιείς την πιστωτική σου κάρτα

Φυσικά ο κίνδυνος είναι πολύ μεγαλύτερος όταν χρησιμοποιείς την πιστωτική σου γιατί κάποιος μπορεί να σε χρεώσει με υπέρογκα ποσά τα οποία δεν έχεις. Η χρεωστική σου κάρτα είναι η μόνη που πρέπει να χρησιμοποιείς στο ΑΤΜ - εκτός αν είναι κάποια έκτακτη ανάγκη.

Δεν παραπονιέσαι για τις υπερβολικές κρατήσεις

Κάποιες φορές μπορεί να τύχει να σου παρακρατήσουν χρήματα για κάποια συναλλαγή. Μην διστάζεις να επικοινωνήσεις με την εξυπηρέτηση πελατών της τράπεζας γιατί ακόμα κι αν πρόκειται για ένα ευρώ, αλλά γίνεται συχνά, να πώς μαζεύεται ένα ποσό.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share