Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023

Σαρωτικές αλλαγές από το Google Maps - Πώς κάνει πλέον τη ζωή μας ευκολότερη

Η νέα υπηρεσία που ήρθε στη χώρα μας μέσα στο 2022

31 Δεκεμβρίου 2022 15:00
Σαρωτικές αλλαγές από το Google Maps - Πώς κάνει πλέον τη ζωή μας ευκολότερη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι αναβαθμίσεις που έκανε στους Χάρτες της η Google ήταν πολλές μέσα στο 2022, ενώ οι υπηρεσίες που προσέφερε συνέβαλαν ουσιαστικά στις μετακινήσεις των χρηστών τους.

Η υπηρεσία eco-friendly διαδρομών ανακοινώθηκε το 2021, αλλά έγινε διαθέσιμη στις περισσότερες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, ένα χρόνο αργότερα, το 2022. Η επόμενη μεγάλη μάχη μεταξύ Google και Apple είναι για την ψυχή του αυτοκινήτου σας, ενώ σας θυμίζουμε και ποιος ήταν ο «βασιλιάς» στην μηχανή αναζήτησης Google για το 2022!

Διαδρομή με τη χαμηλότερη κατανάλωση

Η συγκεκριμένη υπηρεσία επιτρέπει στους οδηγούς να επιλέξουν τη διαδρομή με τη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, και τις μικρότερες εκπομπές ρύπων.

Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να «ανοίξει» το Google Maps και να επιλέξει τον προορισμό του. Εν συνεχεία, πρέπει να πατήσει στις τρεις οριζόντιες τελείες στη δεξιά πάνω γωνία της οθόνης και να επιλέξει «Επιλογές Διαδρομής».

Ακολούθως, πατάει «Διαδρομές με αποδοτικότερη κατανάλωση καυσίμου», αλλά και «Τύπος κινητήρα», επιλέγοντας ανάμεσα σε βενζίνη, diesel, ηλεκτρικό και υβριδικό. Στη συνέχεια θα εμφανιστεί στον χάρτη η διαδρομή με τη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι προεπιλεγμένη (by default) επιλογή είναι η βενζίνη.

Μεγάλες αλλαγές στο Google Maps

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο τύπος κινητήρα αποτελεί βασική παράμετρο προκειμένου να χαραχθεί η αποδοτικότερη διαδρομή. Επί παραδείγματι, αν το αυτοκίνητο του χρήστη είναι πετρελαιοκίνητο τότε η υπηρεσία ενδέχεται να εμφανίσει μία διαδρομή που περιλαμβάνει κίνηση σε αυτοκινητόδρομο. Από την άλλη, αν το αυτοκίνητο είναι ηλεκτρικό, η προτεινόμενη διαδρομή θα αφορά κίνηση σε αστικό περιβάλλον.

Λειτουργία «Immersive View»

Μια άλλη λειτουργία πολύ σημαντική για τους χρήστες είναι η «Immersive View» που προσφέρει τη δυνατότητα τρισδιάστατης ψηφιοποίησης ενός χώρου για τη δημιουργία κινούμενης εικόνας που δεν μένει μόνο στην εξωτερική όψη των κτιρίων.

Για να το πετύχει αυτό η Google, έχει χρησιμοποιήσει εκατομμύρια εικόνες που έχουν συλλέξει τα drones και τα αυτοκίνητά της. Οι εν λόγω εικόνες συγχωνεύονται σε μία τρισδιάστατη εικόνα με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Με το Immersive View ο χρήστης μπορεί να κάνει ένα «εικονικό» tour σε μια περιοχή και να ενημερωθεί – μεταξύ άλλων – για τον κυκλοφοριακό φόρτο στους γύρω δρόμους όπως και για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν.

Τιμές διοδίων

Ως γνωστόν, η Google προσφέρει τη δυνατότητα στο χρήστη να επιλέξει μια διαδρομή στην οποία δεν υπάρχουν σταθμοί διοδίων. Πρόσφατα, ωστόσο, αποφάσισε να παρέχει ακόμα μεγαλύτερη διευκόλυνση στους χρήστες, ενημερώνοντάς τους για το κόστος των διοδίων.

Η νέα υπηρεσία αφορούσε σε πρώτο στάδιο 2.000 διόδια σε ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ινδία και Ινδονησία και σύμφωνα με την Google θα επεκταθεί σε πολλές χώρες.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share