Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

"Έπεσε" το Instagram! Μυστηριώδη διακοπή λειτουργίας των λογαριασμών τους αναφέρουν χρήστες του

Το μήνυμα που εμφανίζεται στους χρήστες

31 Οκτωβρίου 2022 16:07
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Προβλήματα καταγράφονται εδώ και λίγη ώρα στο Instagram σύμφωνα με το Down Detector. Όπως μεταδίδει μάλιστα η Daily Mail, πρόκειται για μια «μυστηριώδη διακοπή της λειτουργίας» ενώ αρκετοί αναφέρουν ότι έχουν ανασταλεί οι λογαριασμοί τους. Παράλληλα, δείτε εδώ ποια νέα δυνατότητα έρχεται στα Stories!

Αρκετοί στο Twitter αναφέρουν ότι μπήκαν στον λογαριασμό τους και τους εμφανίζει το παρακάτω μήνυμα:

'Έπεσε' το Instagram

«Βόμβα» μεγατόνων: Τέλος εποχής για Facebook και Instagram στην Ευρώπη

Σαν «βόμβα» έσκασε η είδηση πως ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ σκέφτεται να αποσύρει το Facebook και το Instagram από την Ευρώπη.

Tο θέμα που προκύπτει για τη Meta είναι οι διατλαντικές μεταφορές δεδομένων που ρυθμίζονται μέσω της λεγόμενης ασπίδας προστασίας και άλλων μοντέλων που χρησιμοποιεί η εταιρεία για την αποθήκευση δεδομένων από Ευρωπαίους χρήστες σε Αμερικανικούς διακομιστές.

Δείτε επίσης: Σε παρακμή το Facebook; Πτώση στους ημερήσιους χρήστες για πρώτη φορά σε 18 χρόνια – Πόσα δισ. χασούρα είχε ο Ζούκερμπεργκ

Facebook και Instagram

Όπως είπε ο ιδρυτής της διάσημης πλατφόρμας στην ετήσια έκθεσή του, το Facebook και το Instagram ενδέχεται να κλείσουν σε ολόκληρη την Ευρώπη εάν η Meta δεν έχει την επιλογή να μεταφέρει, να αποθηκεύει και να επεξεργάζεται δεδομένα από τους Ευρωπαίους χρήστες της σε διακομιστές που εδρεύουν στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι οι συμφωνίες που ίσχυαν για τη μεταφορά δεδομένων επανεξετάζονται λόγω παραβιάσεων. Η ασπίδα προστασίας δεδομένων που χρησιμοποιούσε η εταιρεία ακυρώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τον Ιούλιο του 2020 και πλέον ΗΠΑ και ΕΕ ψάχνουν κοινό πλαίσιο για νέα συνθήκη που θα επιτρέπει στη Meta να επεξεργάζεται με ασφάλεια τα δεδομένα των χρηστών.

Οπότε μένει ο χρόνος να δείξει, αν και κατά πόσο οι Ευρωπαίοι χρήστες θα εξακολουθήσουν να έχουν τους λογαριασμούς τους στα συγκεκριμένα social media.

TAGS
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share