Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μεγάλη αλλαγή από την Apple: Νέα απόφαση για όλους τους χρήστες IPhone

Δώστε βάση και ενημερωθείτε για τις καινούργιες μετατροπές

26 Οκτωβρίου 2022 14:00
Μεγάλη αλλαγή από την Apple: Νέα απόφαση για όλους τους χρήστες IPhone
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με βάση την καινούργια νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ορίζει πως οι ηλεκτρονικές συσκευές πλέον θα πρέπει να τροφοδοτούνται όλες ανεξαρτήτου εταιρείας προέλευσης με κοινό φορτιστή, καλείται να ακολουθήσει και η Apple.

Δείτε το σχετικό άρθρο για την καινούργια νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

O γνωστός στο ευρύ κοινό φορτιστής USB-C θεωρείται οτι θα αρχίσει να εφαρμόζεται απο το 2023 όπως επιβαβαιώνει ο επικεφαλής μαρκετινγκ της Apple.

«Προφανώς θα πρέπει να συμμορφωθούμε», δήλωσε ο Greg Joswiak, ανώτερος αντιπρόεδρος του παγκόσμιου μάρκετινγκ της Apple, στο συνέδριο Wall Street Journal Tech Live την Τρίτη.

Σημειώνεται πως την περασμένη Δευτέρα, το Συμβούλιο των υπουργών της ΕΕ έδωσε την τελική έγκριση σε οδηγία, σύμφωνα με την οποία έως το 2024 η θύρα USB-C θα καταστεί υποχρεωτική για μια ολόκληρη σειρά ηλεκτρονικών συσκευών, όπως κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες και ακουστικά.

Όπως είναι γνωστό, τα iPhone της Apple χρησιμοποιούν μέχρι σήμερα ένα ιδιότυπο φορτιστή τύπου Lightning, ο οποίος, βάσει της επικείμενης νομοθεσίας της ΕΕ, θα πρέπει να αλλάξει σε USB-C.

Ο Joswiak δεν διευκρίνισε πότε η Apple θα εισαγάγει τη θύρα USB-C στο smartphone της, αλλά αυτό θα πρέπει να συμβεί μέχρι το 2024.

Αναλυτές είπαν στο CNBC ότι τα iPhone που έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν το 2023 θα μπορούσαν να είναι εξοπλισμένα με φόρτιση USB-C και ότι η Apple είναι πιθανό να εισαγάγει το πρότυπο παγκοσμίως, όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share