Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το μοναδικό κόλπο για να βγάλετε λεφτά από το ΑΤΜ χωρίς κάρτα και PIN!

Nέα εποχή στις συναλλαγές

17 Οκτωβρίου 2022 14:14
Το μοναδικό κόλπο για να βγάλετε λεφτά από το ΑΤΜ χωρίς κάρτα και PIN!
EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ΑΤΜ είναι ουσιαστικά... κομμάτι της καθημερινότητάς μας, αλλά και αυτά με τη σειρά τους εκσυγχρονίζονται, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να κάνουμε τις συναλλαγές μας δίχως απαραίτητα να χρησιμοποιήσουμε κάρτα και PIN.

Ήρθε η στιγμή και τα ATMs να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα, να υποστηρίξουν τις σύγχρονες τεχνολογικές τάσεις, αλλά και να ικανοποιήσουν την ανάγκη για ανέπαφες συναλλαγές, που απογειώθηκε μετά την εμφάνιση του Covid-19.

Έτσι, ό,τι γνωρίζατε έως σήμερα αλλάζει, καθώς πλέον μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ATM contactless (με ανέπαφη χρήση κάρτας δηλαδή), αλλά και αξιοποιώντας υπηρεσίες, όπως το ψηφιακό πορτοφόλι (Wallet) ή το Apple Pay, που είναι διαθέσιμες σε χρήστες οι οποίοι έχουν ψηφιοποιήσει τις κάρτες τους μέσω κινητού τηλεφώνου για εφαρμογές Android και Apple.

Ας δούμε αναλυτικά ποιες είναι πλέον οι δυνατότητές σας και πώς αλλάζει ο τρόπος που πραγματοποιείτε συναλλαγές, ακόμη και χωρίς κάρτα, αν και πάντοτε χρειάζεται προσοχή σε πιθανή κλοπή.

Ο λόγος της πρωτοποριακής λύσης

Η νέα πρωτοποριακή πλατφόρμα λειτουργίας ATMs από τη Eurobank που είναι η πρώτη Τράπεζα στην Ελλάδα που φέρνει ό,τι πιο σύγχρονο προσφέρει σήμερα μία συναλλαγή μέσω ATM. Μέσα από ένα μοντέρνο, εύκολο στη χρήση, αλλά και πλήρως ανανεωμένο περιβάλλον λειτουργίας, με την προσθήκη επιπλέον γραφικών, έχετε πρόσβαση σε μία σειρά αναβαθμισμένων δυνατοτήτων όπως η contactless χρήση κάρτας (κάτι που συνεπάγεται εντελώς ανέπαφες συναλλαγές, χωρίς να πρέπει να τοποθετήσετε την κάρτα στο μηχάνημα).

Το μοναδικό κόλπο για να βγάλετε λεφτά από το ΑΤΜ χωρίς κάρτα και PIN!
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Με αυτό τον τρόπο, εξαλείφεται η πιθανότητα παρακράτησης της κάρτας - κάτι που σε όλους μας έχει συμβεί κάποια στιγμή και μας έχει οδηγήσει σε άπειρες ώρες ταλαιπωρίας - ενώ, ταυτόχρονα, αποτρέπεται η αυτόματη διακοπή της λειτουργίας του ATM σε περίπτωση βλάβης του καρταναγνώστη. Η εγκατάσταση της νέας πλατφόρμας έχει ξεκινήσει ήδη στα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει ότι, σταδιακά έως τα μέσα καλοκαιριού, θα έχει αναβαθμιστεί το σύνολο του δικτύου της τράπεζας.

Φέτος, στις διακοπές σας θα έχετε έναν πιο απλό τρόπο να βγάζετε χρήματα, να πραγματοποιείτε πληρωμές, αλλά και να αξιοποιείτε όλες τις δυνατότητες που σας προσφέρει ένα ATM. Και δεν θα έχετε το άγχος να χάσετε την κάρτα σας ξεχνώντας την μέσα στο μηχάνημα!

Πέρα όμως από την contactless χρήση της κάρτας σας, μπορείτε να εκτελείτε συναλλαγές και χωρίς καθόλου κάρτα, μέσω κινητού τηλεφώνου, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της υπηρεσίας ψηφιακού πορτοφολιού (Wallet). Πώς λειτουργεί κάτι τέτοιο; Εφόσον έχετε ενεργοποιήσει την κάρτα σας την υπηρεσία Wallet του mobile app της τράπεζάς σας, μπορείτε να πραγματοποιείτε συναλλαγές σε ΑΤΜ χρησιμοποιώντας μόνο το κινητό σας, όπως θα κάνατε και αγορές σε καταστήματα με τον ίδιο τρόπο.

Μέσω της υπηρεσίας, που είναι διαθέσιμη για κάρτες Mastercard και κινητά με λειτουργικό σύστημα Android 5+ που υποστηρίζουν τη λειτουργία NFC, μπορείτε φυσικά να πραγματοποιείτε κάθε είδους ανέπαφες συναλλαγές από το κινητό σας, και μέσω POS. Η ταυτοποίηση πραγματοποιείται είτε με το τετραψήφιο PIN του mobile app είτε μέσω δακτυλικού αποτυπώματος στον αναγνώστη της συσκευής σας.

Για τους κατόχους iPhone, iPad, Mac ή Apple Watch, η Εurobank προσέθεσε πρόσφατα και την υποστήριξη Apple Pay, επιτρέποντάς σας να πραγματοποιείτε απολύτως ανέπαφες συναλλαγές. Χρησιμοποιείτε μόνο το smartphone σας, χωρίς να είναι απαραίτητη η επαφή σας με μετρητά, με τη δύναμη της ασφάλειας που παρέχει η Apple σε αυτές τις περιπτώσεις.

Το Apple Pay είναι εύκολο στην εγκατάστασή του, με μία διαδικασία λίγων βημάτων, την οποία ολοκληρώνει κάθε χρήστης πανεύκολα, ενώ κάθε πληρωμή επαληθεύεται με το Face ID ή με το Touch ID ή με τον κωδικό ασφαλείας της συσκευής.

Μέσω Apple Pay, μπορείτε φυσικά να διαχειριστείτε και την contactless χρήση υπηρεσιών στα ATMs, ενώ υποστηρίζονται χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες Mastercard και Visa. Να σημειωθεί ότι μπορείτε να δείτε τις τελευταίες 10 συναλλαγές σας με Apple Pay για την κάθε κάρτα σας, στη συσκευή με την οποία πραγματοποιήθηκαν.

Οι νέες δυνατότητες που είναι διαθέσιμες αναβαθμίζουν πλήρως τη συνολική συναλλακτική εμπειρία ενός χρήστη ΑΤΜ με μία σειρά ενεργειών που τον διευκολύνουν και οδηγούν στην πιο ουσιαστική και γρήγορη εξυπηρέτησή του.

Περισσότερες νέες λειτουργικότητες περιλαμβάνουν τη δυνατότητα εμφάνισης ή απόκρυψης διαθέσιμου υπολοίπου στην οθόνη επιλογής λογαριασμού καθώς και στις οθόνες επιλογής ποσού ανάληψης, την αναλυτική εμφάνιση των τελευταίων κινήσεων λογαριασμού και κάρτας (>10), καθώς και την επιτάχυνση της συναλλαγής ανάληψης χρημάτων λόγω βελτιωμένου σχεδιασμού οθονών και παροχής ενός φιλικότερου προς το χρήστη περιβάλλοντος.

Ως αποτέλεσμα, όλοι οι χρήστες ATM, ανεξάρτητα από το σε ποια τράπεζα είναι πελάτες, μπορούν να έχουν καλύτερη εξυπηρέτηση και να ζήσουν μία αναβαθμισμένη εποχή σε αυτό το επίπεδο, όπου και αν βρίσκονται - εφόσον οι εκδότριες τράπεζες υποστηρίζουν τη χρήση της νέας υπηρεσίας.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share