Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συμβουλές-βάλσαμο από ιδιωτικό ερευνητή: Έτσι θα εντοπίσετε κρυφή κάμερα σε δωμάτιο ξενοδοχείου (video)

Όσα πρέπει να γνωρίζετε

8 Οκτωβρίου 2022 15:05
Συμβουλές-βάλσαμο από ιδιωτικό ερευνητή: Έτσι θα εντοπίσετε κρυφή κάμερα σε δωμάτιο ξενοδοχείου (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η υπόθεση ενός ξενοδοχείου στη Χαλκιδική, στο οποίο ο ιδιοκτήτης του είχε τοποθετήσει κρυφές κάμερες στα δωμάτια, ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από λίγες ημέρες και συγκλόνισε την κοινή γνώμη.

Ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, μίλησε το Σάββατο (08/10) στο MEGA και έδωσε τις συμβουλές του για το πώς μπορείτε να εντοπίσετε κρυφές κάμερες σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

Τι πρέπει να κάνετε για να εντοπίσετε κρυφές κάμερες σε δωμάτιο ξενοδοχείου

Χαρακτηριστικά, ο ίδιος είπε ότι πρέπει να ελέγχετε τόσο το υπνοδωμάτιο όσο και το μπάνιο του δωματίου. Μπορεί οι κρυφές κάμερες μπορεί συνήθως να εγκατασταθούν σε φώτα, συνδεδεμένα ραδιόφωνα, ρολόγια και θερμοστάτες. Βέβαια, πιθανότερο η κρυφή κάμερα να είναι συνδεδεμένη σε ηλεκτρική πηγή ή συσκευή.

Επίσης, καλό είναι να αποσυνδέσετε την τηλεόραση, τα ηχεία και τα ρολόγια και να θυμάστε ότι μπορεί να γίνει αντανάκλαση κρυφής κάμερας εάν δεχτεί δέσμη φωτός (π.χ. από φακό). Ακόμα, καλό είναι να ελέγξετε ακόμα και το ασύρματο δίκτυο του Internet (Wi-Fi).

Από την πλευρά της, η υποψήφια Διδάκτωρ Ψηφιακής Εγκληματολογίας, Κέλλυ Ιωάννου, αναφέρθηκε στις κρυφές κάμερες και σε άλλες συσκευές παρακολούθησης, κάνοντας λόγο για αλματώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, η Κέλλυ Ιωάννου σημείωσε στο MEGA: «Όσο εξελίσσεται η τεχνολογία, εξελίσσεται και το μέγεθος της κάμερας. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, υπάρχουν κάμερες οι οποίες μπορεί να είναι η ακίδα ενός στιλό. Είναι δύσκολο να γίνουν αντιληπτές με το γυμνό μάτ και μπορεί να είναι προσαρμοσμένες σε αντικείμενα κοινής χρήσης, για παράδειγμα γυαλιά, στιλό, το πόμολο της πόρτας και να έχει πολύ καλή ανάλυση».

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share