Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

«Έσκασαν» τα ευχάριστα: Ένας φορτιστής για όλα τα κινητά και τις μικρές συσκευές από το 2024 - Έχασε η Apple που αντιστεκόταν

Πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία το μέτρο, μένει η έγκριση από το Συμβούλιο

4 Οκτωβρίου 2022 18:45
«Έσκασαν» τα ευχάριστα: Ένας φορτιστής για όλα τα κινητά και τις μικρές συσκευές από το 2024 - Έχασε η Apple που αντιστεκόταν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι πια επίσημο: Ένας φορτιστής θα κάνει για όλα τα κινητά τηλέφωνα -και όχι μόνο. Η αλλαγή που έρχεται στην ΕΕ αφορά και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές όπως τάμπλετ και κονσόλες.

Δείτε επίσης: Δείτε πώς θα καθαρίσετε σωστά το κινητό σας

Ειδικότερα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδωσε σήμερα το τελικό «πράσινο φως» του για την εισαγωγή στην ΕΕ ενός γενικού καθολικού φορτιστή για όλες τις μικρού και μεσαίου μεγέθους φορητές ηλεκτρονικές συσκευές - κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και άλλες κονσόλες.

Μετά την ψήφο των ευρωβουλευτών στο Στρασβούργο, το USB-C θα γίνει έως το φθινόπωρο του 2024 ο μοναδικός φορτιστής για τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές που πωλούνται στην ΕΕ, παρά τη ζωηρή αντίθεση της Apple.

«Είναι μία μεγάλη ημέρα για τους καταναλωτές, μία μεγάλη ημέρα για το περιβάλλον μας», δήλωσε στην αίθουσα της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου ο Εργατικός ευρωβουλευτής της Μάλτας Άλεξ Σαλίμπα, εισηγητής του σχετικού νομοσχεδίου που ψηφίστηκε με 602 ψήφους υπέρ, 13 κατά και 8 αποχές.

Το ίδιο μέτρο πρόκειται να ισχύσει και για τους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές από τις αρχές του 2026.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share