Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δείτε πώς θα καθαρίσετε σωστά το κινητό σας

Τι πρέπει να κάνετε

30 Σεπτεμβρίου 2022 15:16
Δείτε πώς θα καθαρίσετε σωστά το κινητό σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεδομένου ότι οι ιοί και τα βακτήρια βρίσκονται παντού γύρω μας, η σημασία του καθαρισμού είναι πάρα πολύ σημαντική. Ενώ έχουμε ως προτεραιότητα τον καθαρισμό του σπιτιού, του αυτοκινήτου και γενικά των πραγμάτων που χρησιμοποιούμε καθημερινά, οι περισσότεροι από εμάς ξεχνάμε να καθαρίσουμε τα κινητά μας τηλέφωνα. Ίσως είναι το αντικείμενο με τα περισσότερα μικρόβια. Ως εκ τούτου, η απολύμανση smartphone παίζει σημαντικό ρόλο στην άμυνα μας έναντι των ασθενειών.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: «Σωτήρας» τσέπης: Πώς το κινητό σας μπορεί να καταλάβει αν σας παρακολουθούν με κρυφή κάμερα

Έχουμε συγκεντρώσει απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως ποιες είναι οι μέθοδοι απολύμανσης κινητού τηλεφώνου, πώς να αποστειρώνετε ένα κινητό τηλέφωνο, πώς να καθαρίζετε την οθόνη του κινητού τηλεφώνου, πώς να καθαρίζετε smartphone και οτιδήποτε αφορά την υγιεινή του τηλεφώνου.

Μπορείτε να βρείτε πολλές μεθόδους που σχετίζονται με τον καθαρισμό των κινητών τηλεφώνων, από υγρά μαντηλάκια έως υπεριώδες φως. Εάν αναρωτιέστε πώς να καθαρίσετε το τηλέφωνό σας και ειδικά πώς να απολυμάνετε το τηλέφωνό από ιούς, θα είναι πιο αποτελεσματικό να χρησιμοποιήσετε τις μεθόδους απολύμανσης που προτείνουν οι οργανισμοί υγείας.

Στην παρακάτω περιγραφή, το απολυμαντικό χεριών που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) λαμβάνεται ως αναφορά.

Η λίστα των συστατικών που απαιτούνται για την αποστείρωση του τηλεφώνου μας αποτελείται από πολύ εύκολα διαθέσιμα αντικείμενα. Πρώτα απ ‘όλα, εάν είναι δυνατόν, τα πανάκια μικροϊνών πρέπει να προτιμούνται. Τα βαμβακερά επιχρίσματα μπορεί να προκαλέσουν περισσότερη σκόνη στο τηλέφωνο. Εφόσον θέλουμε να λάβουμε προφυλάξεις από ιούς και βακτήρια, όπως ο κορονοϊός, ίσως θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε απολυμαντικά με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλη. Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα προϊόντα που περιέχουν αλκοόλη μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στα τηλέφωνα, εάν δεν χρησιμοποιηθούν σωστά.

Προϊόντα που δεν πρέπει ποτέ να επιλέξετε κατά τον καθαρισμό του κινητού σας τηλεφώνου:

  • Καθαριστικά γυαλιού
  • Συμπιεσμένο αέρας
  • Καθαριστικά με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλη όπως ακετόνη και βενζίνη
  • Λευκαντικό
  • Αμμωνία

Η χρήση αυτών των καθαριστικών μπορεί να προκαλέσει ζημιά τόσο στην επιφάνεια του τηλεφώνου σας όσο και στο δέρμα σας, επειδή ανεξάρτητα από το πόσο καλά καθαρίζετε, τα υπολείμματα της χημικής ουσίας που χρησιμοποιείτε ενδέχεται να έρθουν σε επαφή με το δέρμα σας, το οποίο μπορεί να ερεθιστεί.

Τι υλικά χρειαζόμαστε για να απολυμάνουμε το smartphone

  • πανάκια μικροϊνών
  • Μισό ποτήρι νερό (καθαρό νερό εάν είναι δυνατόν)
  • Μισό ποτήρι ισοπροπυλικής αλκοόλης (99,8%)
  • Οδοντογλυφίδα

Πώς να απολυμάνετε το κινητό τηλέφωνο (smartphone)

Δείτε πώς θα καθαρίσετε σωστά το κινητό σας

Ας δούμε τα βήματα που χρειάζονται για την απολύμανση του κινητού τηλεφώνου

  1. Αποσυνδέστε το τηλέφωνό σας. Καλό είναι να το απενεργοποιήσετε και να αφαιρέσετε όλα τα αξεσουάρ.
  2. Αφαιρέστε τη θήκη του τηλεφώνου και το προστατευτικό, εάν υπάρχουν.
  3. Προετοιμάστε το μείγμα απολυμαντικού και νερού.
  4. Βρέξτε το πανί για να σκουπίσετε. Εάν έχετε ψεκαστήρα, ψεκάστε το μείγμα στο ύφασμα. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, βεβαιωθείτε ότι πιέζετε το πανί που έχετε βρέξει ώστε να μην στάζουν νερά.
  5. Σκουπίστε καλά την οθόνη και το πίσω μέρος του τηλεφώνου σας.
  6. Καθαρίστε μικρές περιοχές (ηχείο, κουμπί αύξησης έντασης, ακουστικά και υποδοχή φόρτισης κ.λπ.) με οδοντογλυφίδα βρεγμένη με απολυμαντικό νερό.
  7. Αφήστε το να στεγνώσει. Βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνό σας είναι στεγνό πολύ καλά καλά πριν το ενεργοποιήσετε.

Τι πρέπει να προσέχετε κατά τη διαδικασία της απολύμανσης

  1. Χρησιμοποιήστε μαλακό και λείο πανί. Για το πανί καθαρισμού, επιλέξτε μαλακά και λεία υφάσματα, όπως πανί μικροϊνών, σε καμία περίπτωση σκληρά υφάσματα.
  2. Το τηλέφωνό σας πρέπει να είναι απενεργοποιημένο. Πριν χρησιμοποιήσετε απολυμαντικό νερό, αποσυνδέετε πάντα το τηλέφωνό σας και απενεργοποιήστε το αν είναι δυνατόν.
  3. Να είστε προσεκτικοί και να χρησιμοποιείτε λεπτομερή καθαρισμό. Κατά τον καθαρισμό μικρών περιοχών, όπως το ηχείο, προσέξτε να μην πιέσετε υπερβολικά την οδοντογλυφίδα.
  4. Αφήστε το να στεγνώσει. Μην συνδέετε το τηλέφωνό σας πριν στεγνώσει, εάν είναι απαραίτητο, αφαιρέστε εντελώς την υγρασία με ένα στεγνό πανί.
  5. Προσέξτε να μην πάρει νερό το τηλέφωνο. Βεβαιωθείτε ότι δεν εισέρχεται νερό στην είσοδο και την έξοδο κατά τον καθαρισμό.
  6. Πλύνετε τα χέρια σας. Πλένετε πάντα τα χέρια σας μετά τον καθαρισμό (με σαπούνι και νερό, τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα).
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share