Σάββατο, 18 Μαΐου 2024

Πληκτρολογήστε 3001#12345# στο κινητό σας και θα πάθεσε σοκ: Οι κρυφές ρυθμίσεις και οι μυστικοί κωδικοί για iPhone που δεν γνωρίζατε

Όσα πρέπει να γνωρίζετε

28 Αυγούστου 2022 12:19
Πληκτρολογήστε 3001#12345# στο κινητό σας και θα πάθεσε σοκ: Οι κρυφές ρυθμίσεις και οι μυστικοί κωδικοί για iPhone που δεν γνωρίζατε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κάθε χρήστης μπορεί να ξεκλειδώσει κάποιες μυστικές ρυθμίσεις στο κινητό του, εισάγοντας απλά μερικούς κωδικούς μέσω του αριθμητικού πληκτρολογίου.

Όλα τα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούν κάποιους ειδικούς μυστικούς κωδικούς για να εμφανίσουν τις «κρυφές» ρυθμίσεις τους. Αυτοί οι κωδικοί «ανακρίνουν» το τηλέφωνο για να εμφανιστούν στην οθόνη κάποιες συγκεκριμένες πληροφορίες για τη συσκευή, που συνήθως δεν μπορεί να βρει αλλού ο χρήστης.

Δείτε επίσης: Κίνδυνος στα κινητά όλων: Αυτές οι 35 εφαρμογές είναι κακόβουλες και πρέπει να τις διαγράψετε αμέσως!

Για παράδειγμα, μπορεί να δει κάποιος πιο αναλυτικά την ισχύ του σήματος που λαμβάνει το κινητό ή να απαγορεύσει την προώθηση κλήσεων. Κάποιες από αυτές τις λειτουργίες, μπορεί να τις βρει ο χρήστης και στο μενού των ρυθμίσεων του smartphone του, ενώ άλλες μπορούν να εμφανιστούν μόνο μέσω αυτών των κωδικών.

Δείτε παρακάτω του μυστικούς κωδικούς για τα iPhone

Όλοι οι παρακάτω κωδικοί χρησιμοποιούνται στην οθόνη «Τηλέφωνο / Phone», την εφαρμογή δηλαδή που χρησιμοποιεί κάποιος για να καλέσει κάποιο νούμερο. Αφού μπει κάποιος στην εφαρμογή «Τηλέφωνο» και εμφανιστεί μπροστά του το αριθμητικό πληκτρολόγιο, μπορεί να εισάγει τους παρακάτω κωδικούς.

κινητο-τηλεφωνο-νουμερα-28-8

Λειτουργία Δοκιμής / Field Test Mode

Ένα από τα πιο δημοφιλή «κρυφά» μενού είναι αυτό της «λειτουργίας δοκιμής». Αυτό μπορεί να εμφανίσει την ισχύ του σήματος, με ακριβή αριθμητική απεικόνιση αντί για «μπάρες».

Για να εμφανιστεί, πληκτρολογήστε: 3001#12345#

Κατάσταση Αποκλεισμού Κλήσεων / Call Barring Status

Μπορεί να ενεργοποιήσει κάποιος τον αποκλεισμό κλήσεων, που θα εμποδίσει όλες τις εξερχόμενες κλήσεις ή μπορεί για κάποιον λόγο να έχουν αποκλειστεί οι κλήσεις. Σε αυτήν την περίπτωση, ίσως θελήσει κάποιος να ελέγξει την «κατάσταση αποκλεισμού κλήσεων».

Για να δείτε την κατάσταση του αποκλεισμού των εξερχομένων κλήσεων, πληκτρολογήστε: *#33#

Ανώνυμη Εξερχόμενη Κλήση

Για να ενεργοποιήσετε την απόκρυψη του αριθμού σας σε εξερχόμενη κλήση, πληκτρολογήστε: *#31# και αμέσως μετά εισάγετε τον αριθμό θέλετε να καλέσετε.

Δείτε τον αριθμό IMEI

Η κάθε συσκευή ταυτοποιείται με έναν μοναδικό αριθμό, τον International Mobile Equipment Identity. Μπορεί να τον βρει κάποιος και στις ρυθμίσεις της συσκευής, αλλά και με τον παρακάτω κωδικό.

Για να δείτε τον αριθμό IMEI, πληκτρολογήστε: *#06#

Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση της Αναμονής Κλήσεων

Η αναμονή κλήσεων είναι ένα αρκετά δημοφιλές χαρακτηριστικό που επιτρέπει στον χρήστη να βάλει σε αναμονή την κλήση που διενεργεί. Αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί είτε να ενεργοποιηθεί, είτε να απενεργοποιηθεί.

Για να ενεργοποιήσετε την Αναμονή Κλήσεων, πληκτρολογήστε: *43#
Για να απενεργοποιήσετε την Αναμονή Κλήσεων, πληκτρολογήστε: #43#

Αναγνώριση Κλήσεων

Για να δείτε εάν το τηλέφωνό σας επιτρέπει την αναγνώριση κλήσεων, πληκτρολογήστε: *#30#

 

Ροή ειδήσεων

Share