Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ελάχιστοι ξέρουν: Αυτός είναι ο λόγος που δίπλα στην κάμερα του κινητού υπάρχει μια μαύρη κουκίδα

Μάλλον δεν τον ξέρατε

17 Αυγούστου 2022 08:52
Ελάχιστοι ξέρουν: Αυτός είναι ο λόγος που δίπλα στην κάμερα του κινητού υπάρχει μια μαύρη κουκίδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλά πράγματα μπορεί να τα έχουμε παρατηρήσει αλλά δεν τους δίνουμε σημασία, οπότε δεν μαθαίνουμε ποτέ σε τι χρησιμεύουν.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Φέρτε τον πυροσβεστήρα! Tips για να προστατέψετε το κινητό σας από τη ζέστη

Τα κινητά έχουν μετατραπεί σε προέκταση του χεριού μας. Μπορεί να τα χρησιμοποιούμε όλη την ημέρα, αλλά έχουν κι αυτά κάποιες λειτουργίες που δεν γνωρίζουμε. Για παράδειγμα, ξέρετε τι κάνει η μαύρη κουκίδα που υπάρχει δίπλα από την κάμερα του κινητού; Ναι, αυτή που βρίσκεται ανάμεσα στην κάμερα και το φλας.

Ελάχιστοι ξέρουν: Αυτός είναι ο λόγος που δίπλα στην κάμερα του κινητού υπάρχει μια μαύρη κουκίδα

Την συναντάμε κυρίως στα iPhone αλλά και σε αρκετές άλλες συσκευές. Τι ακριβώς είναι; Είναι ένας κόφτης θορύβου. Είναι λοιπόν τοποθετημένη εκεί για να φιλτράρει τον θόρυβο του περιβάλλοντος και να διατηρεί την φωνή μας, ενώ τραβάμε βίντεο.

Προσοχή: Τρεις λόγοι να μην χρησιμοποιείτε το κινητό ως ξυπνητήρι

Η πιο συνηθισμένη κίνηση είναι να βάζουμε το κινητό μας σε λειτουργία ξυπνητηριού για να μας… λέει την πρώτη καλημέρα το πρωί. Κάτι που φαίνεται πως δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Αν ανήκεις και εσύ σε αυτή την κατηγορία, δες τρεις λόγους να προτιμάς το κανονικό ρολόι από το ξυπνητήρι στο κινητό

Δείτε επίσης: Διαγράψτε τώρα αυτές τις εφαρμογές στο κινητό - Έχουν ιό

1. Συχνά διαταράσσει την πρωινή ρουτίνα

Γιατί δεν είναι απλώς ότι θα χτυπήσει το κινητό αλλά θα το πάρεις στα χέρια για να το κλείσεις και ίσως εκεί ξεκινήσει το πρώτο σερφάρισμα στα κοινωνικά δίκτυα.

2. Υπάρχει κίνδυνος να μην το ακούσεις

Προσοχή: Τρεις λόγοι να μην χρησιμοποιείτε το κινητό ως ξυπνητήρι

Οι ήχοι του κινήτου εκπέμπονται με παρόμοιο τρόπο και ενδεχομένως κατά τη διάρκεια του ύπνου να μην μπορούμε να ξεχωρίσουμε τον ήχο του ξυπνητηριού ως κάτι ιδιαίτερο. Μπορεί στο τέλος να μην σηκωθείς ποτέ…

3. Δεν είναι ασφαλές ότι δε θα σας προδώσει

Ένα αναπάντεχο κλείσιμο της συσκευής ή να τελειώσει από μπαταρία το βράδυ, μπορεί να σημαίνει ότι το πρωινό σας ξύπνημα θα πάει περίπατο…

Τηλεφωνική απάτη στο κινητό: Μην απαντήσετε ποτέ σ' αυτό τον αριθμό - Σας χρεώνει πάνω από 100 ευρώ!

Καινούργιους τρόπους για να βάλουν το χέρι στην τσέπη ανυποψίαστων σκαρφίζονται επιτήδειοι! Ποιος είναι ο νέος αριθμός απάτη που δεν πρέπει να απαντάτε; Την ίδια στιγμή υπάρχει και τηλεφωνική απάτη με ηχογραφημένο μήνυμα...

Στη συγκεκριμένη τηλεφωνική απάτη έχουν βρει ένα τρόπο να χρεώνουν τους λογαριασμούς ακόμα και μέσω αναπάντητης κλήσης, ή από κλήσεις κατά τις οποίες καλούν και είτε μιλούν αγγλικά, είτε δεν μιλούν καθόλου και σας χρεώνουν πάνω από 100 ευρώ!

Ο αριθμός που χρησιμοποιούν για να πραγματοποιήσουν αυτές τις κλήσεις (ή τουλάχιστον ο αριθμός που φαίνεται στις οθόνες των τηλεφώνων) είναι ο 2311807050.

Συνήθως καλούν, δεν μιλούν και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ακούγεται η λέξη «goodbye» και η γραμμή κλείνει, ενώ σύμφωνα με κάποιους χρήστες δέχονται κλήσεις αργά το βράδυ και γενικά ακατάλληλες ώρες, στις οποίες και πάλι δεν μιλά κανείς για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να κλείσει η γραμμή.

τηλεφωνο-απατη-3-8

Όσοι, δε έκαναν το λάθος να πάρουν πίσω το συγκεκριμένο αριθμό για να διαπιστώσουν από πού προέρχεται η κλήση, ακούνε μόνο μουσική.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι πολλοί είναι οι καταναλωτές που δέχτηκαν τηλεφώνημα από το συγκεκριμένο αριθμό και είδαν αδικαιολόγητα «φουσκωμένο» το λογαριασμό του τηλεφώνου τους. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι δεν το σήκωσαν καν.

Προσοχή λοιπόν, μην απαντάτε αν δείτε το συγκεκριμένο αριθμό στην οθόνη του τηλεφώνου σας και γενικά, αποφεύγετε να απαντάτε σε κλήσεις από αριθμούς που δεν γνωρίζετε. Πόσω μάλλον αν σας φαίνονται «ύποπτοι» καθώς μπορεί να δεχτείτε υπέρογκες χρεώσεις στο λογαριασμό σας

Μην ξεχνάτε άλλωστε πως όλα τα σύγχρονα τηλέφωνα και smartphones έχουν ρύθμιση που μπλοκάρει επιλεγμένους αριθμούς…

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share