Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Φέρτε τον πυροσβεστήρα! Tips για να προστατέψετε το κινητό σας από τη ζέστη

Μπορεί να προκληθούν μόνιμες βλάβες

8 Αυγούστου 2022 12:57
Φέρτε τον πυροσβεστήρα! Tips για να προστατέψετε το κινητό σας από τη ζέστη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η έκθεση του κινητού τηλεφώνου σε υψηλές θερμοκρασίες και στις ακτίνες του ήλιου μπορεί να προκαλέσει ζημιές τόσο στο λογισμικό όσο και στην ίδια την συσκευή, με το σύστημα αφής και την μπαταρία να φαίνεται πως επηρεάζονται σε μεγαλύτερο βαθμό.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Προσοχή: Τρεις λόγοι να μην χρησιμοποιείτε το κινητό ως ξυπνητήρι

Πώς μπορούμε να το προστατέψουμε και πόσο κακό θα του κάνουμε αν το αφήσουμε αρκετές ώρες κάτω από τον ήλιο; Όσο λειτουργεί, το κινητό εκπέμπει μεγάλη θερμότητα, όλες τις εποχές του έτους. Ειδικά όταν το φορτίζετε, σίγουρα θα το έχετε πιάσει και θα καίει. Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο με την άνοδο της θερμοκρασίας στο περιβάλλον.

Αν αυτή ξεπεράσει τους 35 βαθμούς, ο επεξεργαστής του τηλεφώνου λειτουργεί με πιο αργό ρυθμό και σε αρκετές περιπτώσεις κολλάει. Κάποια κινητά κλείνουν μόνα τους σε μια προσπάθεια να ρίξουν τη θερμοκρασία και ανοίγουν μόνο όταν είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια.

Η μπαταρία μπορεί επίσης να υποστεί φθορά, αφού ζεσταίνεται και δυσκολεύεται να λειτουργήσει, καταναλώνοντας περισσότερη ενέργεια. Σε μια ηλιόλουστη ημέρα στην παραλία άλλωστε, η οθόνη λειτουργεί με το 100% της φωτεινότητας, οπότε αυτό φθείρει επίσης τη δύναμή της.

Υπάρχουν πολλοί απλοί τρόποι να το προστατέψεις. Εάν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο, καλύτερα να έχετε πάντα σε σκιερό μέρος και κοντά στο κλιματιστικό. Καλύτερο είναι να αποφεύγετε να το χρησιμοποιείται όσο φορτίζει, καθώς έτσι καταναλώνει μεγαλύτερη ενέργεια.

Καλό θα ήταν να κλείνουμε εφαρμογές ή λειτουργίες που δεν χρησιμοποιούμε όλη την ώρα, όπως το GPS ή η τοποθεσία μας. Με αυτόν τον τρόπο το κινητό καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και παράγει λιγότερη θερμότητα.

Αν αντιληφθούμε ότι το κινητό μας υπερθερμάνθηκε, καλό θα ήταν να το κλείσουμε για λίγα λεπτά, να το βάλουμε στη σκιά και να το ανοίξουμε όταν πέσει η θερμοκρασία τού. Γιατί αλλιώς, μπορεί οι βλάβες που θα υποστεί να είναι μόνιμες και να μην επισκευάζονται.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share