Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023

Διαγράψτε τώρα αυτές τις εφαρμογές στο κινητό - Έχουν ιό

Μεγάλη προσοχή

6 Αυγούστου 2022 10:12
Διαγράψτε τώρα αυτές τις εφαρμογές στο κινητό - Έχουν ιό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε οκτώ εφαρμογές του Play Store εντόπισε κακόβουλο λογισμικό o Γάλλος ειδικός στην ασφάλεια Μαξίμ Ινγκράο. Οι πιο δημοφιλείς από αυτές έχουν 1 εκατ. κατεβάσματα.

Δείτε επίσης: Εδώ σας έχουμε: Πώς να εξαφανίσετε τα ίχνη σας από το internet και τις μηχανές αναζήτησης

Πρόκειται για τις εφαρμογές:

Διαγράψτε τώρα αυτές τις εφαρμογές στο κινητό - Έχουν ιό

  • Vlog Star Video Editor (com.vlog.star.video.editor, 1 εκατ. «κατεβάσματα»)
  • Creative 3D Launcher (app.launcher.creative3d, 1 εκατ. «κατεβάσματα»)
  • Wow Beauty Camera (com.wowbeauty.camera, 100,000 «κατεβάσματα»)
  • Gif Emoji Keyboard (com.gif.emoji.keyboard, 100,000 «κατεβάσματα»)
  • Razer Keyboard & Theme (com.razer.keyboards, 10,000 «κατεβάσματα»)
  • Freeglow Camera 1.0.0 (com.glow.camera.open, 5,000 «κατεβάσματα»)

Οι εν λόγω εφαρμογές, σύμφωνα με τον ίδιο, περιέχουν το κακόβουλο λογισμικό Autolycos, το οποίο χρησιμοποιείται για υποκλοπή δεδομένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μαξίμ Ινγκράο υποστηρίζει ότι ενημέρωσε την Google, αλλά η εταιρεία καθυστέρησε 6 μήνες να τις αφαιρέσει από το Play Store των android κινητών.

Τηλεφωνική απάτη στο κινητό: Μην απαντήσετε ποτέ σ' αυτό τον αριθμό - Σας χρεώνει πάνω από 100 ευρώ!

Καινούργιους τρόπους για να βάλουν το χέρι στην τσέπη ανυποψίαστων σκαρφίζονται επιτήδειοι! Ποιος είναι ο νέος αριθμός απάτη που δεν πρέπει να απαντάτε; Την ίδια στιγμή υπάρχει και τηλεφωνική απάτη με ηχογραφημένο μήνυμα...

Στη συγκεκριμένη τηλεφωνική απάτη έχουν βρει ένα τρόπο να χρεώνουν τους λογαριασμούς ακόμα και μέσω αναπάντητης κλήσης, ή από κλήσεις κατά τις οποίες καλούν και είτε μιλούν αγγλικά, είτε δεν μιλούν καθόλου και σας χρεώνουν πάνω από 100 ευρώ!

Ο αριθμός που χρησιμοποιούν για να πραγματοποιήσουν αυτές τις κλήσεις (ή τουλάχιστον ο αριθμός που φαίνεται στις οθόνες των τηλεφώνων) είναι ο 2311807050.

Συνήθως καλούν, δεν μιλούν και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ακούγεται η λέξη «goodbye» και η γραμμή κλείνει, ενώ σύμφωνα με κάποιους χρήστες δέχονται κλήσεις αργά το βράδυ και γενικά ακατάλληλες ώρες, στις οποίες και πάλι δεν μιλά κανείς για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να κλείσει η γραμμή.

τηλεφωνο-απατη-3-8

Όσοι, δε έκαναν το λάθος να πάρουν πίσω το συγκεκριμένο αριθμό για να διαπιστώσουν από πού προέρχεται η κλήση, ακούνε μόνο μουσική.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι πολλοί είναι οι καταναλωτές που δέχτηκαν τηλεφώνημα από το συγκεκριμένο αριθμό και είδαν αδικαιολόγητα «φουσκωμένο» το λογαριασμό του τηλεφώνου τους. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι δεν το σήκωσαν καν.

Προσοχή λοιπόν, μην απαντάτε αν δείτε το συγκεκριμένο αριθμό στην οθόνη του τηλεφώνου σας και γενικά, αποφεύγετε να απαντάτε σε κλήσεις από αριθμούς που δεν γνωρίζετε. Πόσω μάλλον αν σας φαίνονται «ύποπτοι» καθώς μπορεί να δεχτείτε υπέρογκες χρεώσεις στο λογαριασμό σας

Μην ξεχνάτε άλλωστε πως όλα τα σύγχρονα τηλέφωνα και smartphones έχουν ρύθμιση που μπλοκάρει επιλεγμένους αριθμούς…

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share