Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024

Gov.gr Wallet: Τι πρέπει να κάνουμε αν χάσουμε το κινητό μας

Σε εφαρμογή τίθεται το κρατικό ψηφιακό πορτοφόλι

27 Ιουλίου 2022 19:16
Gov.gr Wallet: Τι πρέπει να κάνουμε αν χάσουμε το κινητό μας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επίσημη πρώτη σήμερα, Τετάρτη (27/7) για τη νέα εφαρμογή της Ελληνικής Δημοκρατίας «Gov.gr Wallet», στην οποία μπορείτε να δημιουργείτε, αποθηκεύετε και να ελέγχετε τη γνησιότητα των ψηφιακών αντιγράφων της αστυνομικής ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης στο κινητό σας τηλέφωνο. Μάλιστα, αναφορικά με το τι πρέπει να κάνουμε εάν και εφόσον χάσουμε είτε το κινητό μας είτε την ταυτότητα ή το δίπλωμα, εξήγησε τη διαδικασία ο υπουργός Ψηφιακής διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Συγκεκριμένα, εάν ο πολίτης δηλώσει την απώλεια της αστυνομικής του ταυτότητας είτε αυτοπροσώπως σε ένα Αστυνομικό Τμήμα είτε μέσω του gov.gr, τότε αυτόματα και άμεσα οποιοδήποτε ψηφιακό αντίγραφο έχει εκδοθεί ακυρώνεται. Το ίδιο ισχύει και εάν ο πολίτης δηλώσει την απώλεια του διπλώματος οδήγησης σε ένα Αστυνομικό Τμήμα, σε ένα ΚΕΠ ή στη Διεύθυνση Μεταφορών της αρμόδιας Περιφέρειας.

Gov.gr Wallet

Σε περιπτώσεις που εκδίδεται νέα αστυνομική ταυτότητα ή νέο δίπλωμα οδήγησης για άλλον λόγο πέραν της απώλειας, τότε τα ψηφιακά αντίγραφα των παλαιότερων έγχαρτων πιστοποιητικών ακυρώνονται αυτόματα και πρέπει να εκδοθούν ψηφιακά αντίγραφα των νέων πιστοποιητικών, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία για την αρχική τους έκδοση.

Σε περίπτωση απώλειας της συσκευής όπου είναι αποθηκευμένα τα ψηφιακά αντίγραφα, ο πολίτης μπορεί να ανακαλέσει την ισχύ των αποθηκευμένων ψηφιακών αντιγράφων μέσω της σχετικής υπηρεσίας στο gov.gr. Η ανάκληση των φυσικών αντιγράφων δεν ακυρώνει τα αντίστοιχα έγχαρτα πιστοποιητικά.

Τι ακολουθεί

Όπως έχει κάνει γνωστό ο κ. Πιερρακάκης, η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και για το διαβατήριο, η οποία θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο «γιατί το διαβατήριο είναι ταξιδιωτικό έγγραφο». Επίσης, στόχος -μετά το δίπλωμα και την ταυτότητα- είναι να «μπει» στα κινητά μας και το ΚΤΕΟ και η ασφάλεια.

 

Ροή ειδήσεων

Share