Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τέλος εποχής για την Wind: Αυτό είναι το νέο όνομα που παίρνει η εταιρεία

Συγχωνεύεται με άλλη εταιρεία

19 Ιουλίου 2022 16:21
Τέλος εποχής για την Wind: Αυτό είναι το νέο όνομα που παίρνει η εταιρεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Nova και η Wind Ελλάς, μέλη της United Group, αποφάσισαν να δώσουν το όνομα της πρώτης, στην νέα εταιρική οντότητα που θα προκύψει με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης των δύο εταιρειών.

Σύμφωνα με το capital.gr «το τεχνικά και λειτουργικά απαιτητικό έργο της συγχώνευσης αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Έχοντας ήδη ενοποιηθεί κάτω από μια κοινή διοικητική ομάδα, η υλοποίηση της συγχώνευσης συνεχίζεται με βάση τον αρχικό προγραμματισμό.

Δείτε επίσης: Οριστικές εξελίξεις για το μέλλον της Wind: Η είδηση που «τάραξε» Cosmote και Vodafone

wind

Με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης η νέα εταιρική οντότητα, υπό το όνομα Nova, θα αποτελέσει τον δεύτερο μεγαλύτερο πάροχο σταθερής και συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, καθώς και ηγετική δύναμη στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου των τηλεπικοινωνιών και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

Η νέα εποχή για τη Νova θα κορυφωθεί μέσα από ένα επενδυτικό πλάνο ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα στα επόμενα χρόνια».

Συναγερμός για Cosmote TV και Nova: Η απόφαση της κυβέρνησης που τους έφερε σε πανικό!

Η κυβέρνηση επί ένα χρόνο έκλεινε το μάτι στην πειρατεία του τηλεοπτικού περιεχομένου.

Ενώ το 2020 πέρασε τη διάταξη για την άμεση διακοπή των ιστοσελίδων που αναμεταδίδουν και διαθέτουν το περιεχόμενο των συνδρομητικών πλατφορμών, χρειάστηκε ένα χρόνο για να εκδώσει την κοινή υπουργική απόφαση που θα επέτρεπε την άμεση εφαρμογή της με ευθύνη των υπουργείων Πολιτισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αυτή δημοσιεύτηκε μόλις σήμερα με τις υπογραφές του Νίκου Γιατρομανωλάκη και του Κυριάκου Πιερράκακη, ο οποίος εμφανίζεται διαρκως με αλεπάλληλες συνεντεύξεις του να έχει λύσει και τα πιο δύσκολα ζητήματα στη μετάβαση του ψηφιακού κράτος. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για τις απώλειες του δημοσίου σε έσοδα και τα χρήματα που έχασαν οι πλατφόρμες;

Συναγερμός για Cosmote TV και Nova

Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών Cosmote, Nova, Wind και Vodafone για έναν ακόμη χρόνο έβλεπαν τους χρήστες να κλέβουν το τηλεοπτικό προϊόν που παρέχουν τα δίκτυά τους, χωρίς να μπορούν να παρέμβουν με τη μέθοδο της δυναμικής διακοπής.Και αυτό εξαιτίας της νομοθεσίας των ανθρώπων της αγοράς, η οποία δημιούργησε μια Επιτροπή με δαιδαλώδεις διαδικασίες, που δεν επιτρέπει, επί της ουσίας, το άμεσο κλείσιμο των πειρατικών sites και εκείνων που βγαίνουν με παρεμφερές όνομα και το ίδιο κλεμμένο περιεχόμενο.

Ο Μιχάλης Τσαμάζ, τον Φεβρουάριο του 2021, για λογαριασμό της Cosmote TV, υπολόγισε την πειρατεία στους 200.000 χρήστες, ενώ πρόσφατα η νέα CEO της Forthnet Βικτόρια Μπόκλαγκ ανέβασε το νούμερο στις 400.000, αποδίδοντας σε αυτό την αποτυχημένη επένδυση στη Super League. Εσχάτως ο αριθμός ανέβηκε στις 500.000, χωρίς όμως να υπάρχουν επίσημα στοιχεία.


TAGS
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share