Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νέα απάτη μέσω κινητών – Πώς “κάνουν φτερά” τα χρήματά σας

Μεγάλη προσοχή!

13 Ιουλίου 2022 08:55
Νέα απάτη μέσω κινητών – Πώς “κάνουν φτερά” τα χρήματά σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χιλιάδες είναι οι καταναλωτές που εξαπατώνται καθημερινά. Ο τρόπος που γίνεται αυτό δεν είναι άλλος από τα sms που φτάνουν στο κινητό τηλέφωνο των συνδρομητών. Διάφορες εταιρείες προσπαθούν μέσω sms να χρεώσουν τους συνδρομητές και να βγουν, οι ίδιες κερδισμένες. Ωστόσο, απάτες υπάρχουν και τηλεφωνικές, δείτε εδώ σε ποιον αριθμό δεν πρέπει να απαντήσετε αν σας καλέσει.

Μάλιστα, οι εταιρείες συνήθως αναφέρουν στους καταναλωτές που ξεγελούν πως οι ίδιοι αιτήθηκαν τις υπηρεσίες τους. Πώς γίνεται όμως να εξαφανίζονται 6,42 ευρώ ανά εβδομάδα από το κινητό τηλέφωνο ενός συνδρομητή; Δεν χρειάζεται να γίνει κάτι το τρομερό για να πετύχει μια τέτοιου είδους εταιρεία το σκοπό της. Ο αριθμός που στέλνετε το sms στο κινητό των συνδρομητών είναι πενταψήφιος.

Τι προτείνετε στους συνδρομητές

Συνήθως, προτείνουν στους παραλήπτες των μηνυμάτων να επισκεφθούν την ιστοσελίδα τους, δίνοντας κάποιες φορές και το αντίστοιχο link. Μάλιστα, αναφέρουν πως όσοι μπουν στη προτεινόμενη σελίδα, πως κατά πάσα πιθανότητα θα κερδίσουν πλούσια δώρα.

Νέα απάτη μέσω κινητών – Πώς “κάνουν φτερά” τα χρήματά σας

Τι είδους μηνύματα λαμβάνουν, οι συνδρομητές

Συνήθως, στους παραλήπτες φτάνουν τέτοιου είδους μηνύματα: «Μην το χάσεις! Μπες τώρα στο (σ.σ. η ηλεκτρονική διεύθυνση του site) και διεκδικήστε άμεσα και τα μεγάλα χρηματικά έπαθλα που σας προσφέρονται, ανάμεσα σε άλλα μεγάλα δώρα».

Ποιο είναι το λάθος που πρέπει να αποφύγουν, οι συνδρομητές

Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, διότι ακόμη και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα, δεν είναι τόσο απλό να χρεωθείτε. Για τη σύνδεση απαιτεί να γράψει τον αριθμό του τηλεφώνου του. Τα sms δεν σταματούν. Συνέχεια στους παραλήπτες φτάνουν μηνύματα, τα οποία προσπαθούν να προσελκύσουν τους παραλήπτες.

Αν κάποιος κάνει το λάθος και συμπληρώσει τη φόρμα που θα βρει στην προτεινόμενη σελίδα, την έχει βαμμένη. Αυτό, διότι θα λάβει και άλλο μήνυμα που θα λέει ότι θα λαμβάνει μηνύματα εβδομαδιαίως, τα οποία θα αντιστοιχούν σε 6,48 ευρώ. Γι’ αυτό χρειάζεται, οι συνδρομητές, να είναι πολύ προσεκτικοί. Προσεκτικοί για να έχουν υπόλοιπο στην κάρτα του κινητού τους…

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share