Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022

Απογοήτευση! Το ΑΤΜ του μέλλοντος - Θα σκέφτεστε πολύ πριν "τραβήξετε" χρήματα

Δεν θα σας αρέσει η αλλαγή

2 Ιουλίου 2022 12:03
Απογοήτευση! Το ΑΤΜ του μέλλοντος - Θα σκέφτεστε πολύ πριν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα ΑΤΜ στο μέλλον προβλέπονται να μην είναι έτσι όπως τα γνωρίζουμε. Η ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ γίνεται χωρίς καμία χρέωση μέχρι και σήμερα, κάτι που μάλλον θα αλλάξει.

Ενώ τεχνολογικά θα είναι πιο ανεπτυγμένα, μιας και λένε ότι θα χρειάζεται μόνο αναγνώριση προσώπου, έρχονται και άλλες αλλαγές που δεν θα αρέσουν στους πολίτες. Η βρετανική ένωση καταναλωτών Which τονίζει ότι σε 1.700 ΑΤΜ έγινε αλλαγή λειτουργίας τους και άρχισαν να χρεώνουν προμήθεια στις αναλήψεις μετρητών από τις αρχές της χρονιάς. Η αλλαγή αυτή αφορά ΑΤΜ που λειτουργεί η εταιρεία Cardtronics, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στη Μεγάλη Βρετανία οι ηλεκτρονικές πληρωμές κυριαρχούν. Κάρτες και κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούνται για όλες τις μικροσυναλλαγές και τα μετρητά σπάνια χρησιμοποιούνται. Συντριπτική είναι η κυριαρχία των ηλεκτρονικών μέσων και σε άλλες χώρες όπως στις Σκανδιναβικές χώρες ενώ σε όλη την Ευρώπη οι συναλλαγές με μετρητά περιορίζονται. Επίσης, η NoteMachine, άλλη εταιρεία παροχής μετρητών, εξετάζει να μετατρέψει σε μηχανήματα επί πληρωμή τα 4.000 από τα 7.000 ΑΤΜ του δικτύου της.

Τι μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το economistas.gr, τραπεζικά στελέχη αναφέρουν ότι η διακίνηση μετρητών έχει μεγάλο κόστος για το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία. Τα μετρητά, πέρα από την εκτύπωση απαιτούνται πολύ αυξημένα μέτρα ασφάλειας για την μεταφορά και την διατήρησή τους. Τα τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ωστόσο ότι η επιβολή προμήθειας στις αναλήψεις μετρητών θα επεκταθεί με γρήγορα βήματα στην Ευρώπη. Η Ελλάδα όμως θα είναι από τις τελευταίες χώρες που θα συμβεί πρέπει να ωριμάσουν περαιτέρω οι συνθήκες.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι μακριά από τη χώρα μας αυτή η εφαρμογή. Επιτελικό στέλεχος τράπεζας μιλώντας στο economistas.gr, τονίσει ότι «στην Ρουμανία ήδη έχει επιβληθεί προμήθεια στην ανάληψη μετρητών».

ΑΤΜ ανακύκλωσης κινητών - Βάζετε το κινητό σας και σηκώνετε χρήματα

Τα πρώτα Green Panda είναι γεγονός και εμφανίστηκαν στην Αθήνα. Ένα ΑΤΜ που τρέφεται με τα παλιά σας smartphones!

Είναι αδιανόητο το πόσο γρήγορα και εύκολα μπορείτε να ξεφορτωθείτε το παλιό σας κινητό με άμεσο κέρδος τόσο για εσάς όσο και για τον πλανήτη.

Τα Green Panda είναι τα πρώτα ΑΤΜ ανακύκλωσης smartphones που αγοράζουν επιτόπου τη συσκευή σας και πληρώνουν για την αξία της την ίδια στιγμή. Δεν πρόκειται για καμία απάτη των ΑΤΜ, ούτε θα πρόκειται να σας κλέψει, όπως συμβαίνει στα κλασσικά ΑΤΜ. Ένα ΑΤΜ που αντί να καταθέσετε χρήματα, καταθέτετε το παλιό σας smartphone. Κι αυτό, σας πληρώνει!

Τι είναι;

Η όλη διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 3 λεπτά: Τοποθετείτε το κινητό σας στο ΑΤΜ, γίνεται η αυτόματη αναγνώριση του μοντέλου και της κατάστασής του και υπολογίζεται η αξία του. Αν επιθυμείτε προχωράτε επιτόπου στην πώληση, με άμεση κατάθεση των χρημάτων σε λογαριασμό σας, διαφορετικά παίρνετε τη συσκευή πίσω!

Τα Green Panda «κυκλοφορούν» ήδη εντός επιλεγμένων supermarket ΑΒ Βασιλόπουλος, ενώ νέες τοποθεσίες θα προστίθενται κάθε εβδομάδα.

Η τεχνολογία ασύρματης αναγνώρισης συσκευών της Green Panda έχει λάβει 3 διεθνείς πατέντες ευρεσιτεχνίας.

US Patent Number – US9641997B2
European Patent Number – EP2428072B1
US Patent Number – US9866664B2
US Application Number 15/829,061 (Granted)
Green Panda Car

Και επειδή #ΜένουμεΣπίτι… ερχόμαστε εμείς σε εσάς!

Με το Green Panda Car, το φορητό μας ΑΤΜ!

Συμπληρώστε την ειδική φόρμα στο greenpanda.gr, κλείστε το ραντεβού σας και το πλησιέστερο Green Panda Car θα σας περιμένει την ώρα που θέλετε, στο σημείο που θέλετε, για να αγοράσει την συσκευή σας, ανέπαφα και “panda” με ασφάλεια.

Μπορείτε να καλέσετε το Green Panda Car γρήγορα και εύκολα από το παρακάτω link: greenpanda.gr/form

*Η υπηρεσία Green Panda Car είναι αρχικά διαθέσιμη εντός Αττικής

TAGS
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share