Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σκάνδαλο με την Apple: Εκατομμύρια χρήστες iPhone λαμβάνουν αποζημίωση!

Τι συμβαίνει με τις χαλασμένες μπαταρίες του τεχνολογικού κολοσσού

17 Ιουνίου 2022 15:38
Σκάνδαλο με την Apple: Εκατομμύρια χρήστες iPhone λαμβάνουν αποζημίωση!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δικαστικά κατά της εταιρείας Apple έχουν κινηθεί 25 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατηγορώντας τον τεχνολογικό κολοσσό ότι έχει μειώσει επί τούτου την αποδοτικότητα των παλαιότερων μοντέλων iPhone.

Δείτε επίσης: «Επανάσταση» στα κινητά τηλέφωνα: Έρχεται έως το τέλος του 2022 η συμφωνία για τον «έναν φορτιστή»!

Πιο συγκεκριμένα, η αγωγή αφορά τα μοντέλα iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, SE, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus και iPhone X, με τους ενάγοντες να απαιτούν από την Apple καταβολή αποζημίωσης ύψους 897 εκατ. ευρώ (768 εκατ. βρετανικές λίρες), καθώς υποστηρίζουν ότι η εταιρεία τους ώθησε να «κατεβάσουν» ακατάλληλο λογισμικό, με αποτέλεσμα να μειωθεί η αποδοτικότητα των συσκευών τους έως και 58%.

κινητα-τηλεφωνα

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των δυσαρεστημένων καταναλωτών, Τζάστιν Γκάτμαν, η εταιρεία σκόπιμα παραπλάνησε τους χρήστες, παρακινώντας τους να προχωρήσουν σε αναβάθμιση λογισμικού, η οποία υποσχόταν ότι θα βελτιώσει την απόδοση των κινητών iPhone, εντούτοις έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα στις παλαιότερες συσκευές.

Πρόκειται για μια αναβάθμιση λογισμικού που η εταιρεία λάνσαρε τον Ιανουάριο του 2017, η οποία περιλάμβανε ένα εργαλείο διαχείρισης της μπαταρίας που υποτίθεται πως θα έλυνε διάφορα προβλήματα, όπως η ξαφνική απενεργοποίηση των παλαιότερων συσκευών.

«Η περιγραφή της αναβάθμισης δεν περιλάμβανε τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη αναβάθμιση. Η εταιρεία απέτυχε να ξεκαθαρίσει πως το νέο λογισμικό θα μπορούσε να προκαλέσει καθυστερήσεις στις συσκευές», είπε ο Γκάτμαν στο ΒΒC.

Ο ίδιος, ισχυρίζεται, μάλιστα, ότι η Apple λάνσαρε το συγκεκριμένο εργαλείο προκειμένου να κρύψει την αλήθεια: ότι η μπαταρία στις παλαιότερες συσκευές αδυνατούσαν να λειτουργήσουν σωστά με το πιο πρόσφατο λογισμικό και αντί να ανακαλέσει τα κινητά και να προσφέρει δωρεάν ανταλλακτικές μπαταρίες, πίεσε τους χρήστες να κατεβάσουν την αναβάθμιση του 2017, για να «κουκουλώσει» το πρόβλημα.

κινητα-τηλεφωνα

«Αντί να φερθούν ηθικά και νόμιμα στους πελάτες τους, αντικαθιστώντας ή επισκευάζοντας δωρεάν το προϊόν, ή δίνοντας αποζημίωση, παραπλάνησε τους ανθρώπους, ‘κρύβοντας’ ένα εργαλείο στις αναβαθμίσεις λογισμικού που μείωσε την ταχύτητα των συσκευών κατά 58%», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του BBC, «εκατομμύρια χρήστες iPhone θα μπορούσαν να λάβουν αποζημίωση, μετά την κατάθεση αγωγής πως η Apple μειώνει κρυφά την απόδοση των παλαιότερων μοντέλων».

Από την πλευρά της, η εταιρεία αρνείται οποιαδήποτε σκόπιμη μείωση της «ζωής» των προϊόντων της, δηλώνοντας ότι «ποτέ δεν θα κάναμε κάτι για να μειώσουμε σκόπιμα τη ζωή οποιουδήποτε προϊόντος Apple, ούτε και για να υποβιβάσουμε την εμπειρία του χρήστη. Ο στόχος μας πάντα είναι να δημιουργούμε προϊόντα που οι πελάτες μας αγαπούν και η κατασκευή iPhone που διαρκούν όσο περισσότερο γίνεται είναι ένα σημαντικό κομμάτι αυτού».

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share