Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Θαύμα» της τεχνολογίας: Η 1η ιπτάμενη μοτοσικλέτα στην Ευρώπη - Πόσο κοστίζει (video)

Την οδηγείς και νιώθεις και λίγο... κακός σε ταινία του Spiderman!

4 Ιουνίου 2022 20:43
«Θαύμα» της τεχνολογίας: Η 1η ιπτάμενη μοτοσικλέτα στην Ευρώπη - Πόσο κοστίζει (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με το βλέμμα στους αιθέρες η νεοσύστατη Xturismo κάνει την είσοδο της στις ιπτάμενες μοτοσικλέτες με την δική της ξεχωριστή πρόταση.

«Σεισμός» στην αγορά από την Cosmote: Η απόλυτη προσφορά - Τι δίνει σχεδόν τζάμπα

ιπταμενη-μοτοσικλετα

Η ιαπωνική Xturismo, με την ομώνυμη εταιρεία να αποτελεί θυγατρική της A.L.I. Technologies, αναμένεται να παρουσιαστεί στην ερχόμενη έκθεση Top Marques που θα πραγματοποιηθεί στο Μονακό στις 8 Ιουνίου. Η εν λόγω έκθεση θα συγκεντρώσει τις προτάσεις κορυφαίων κατασκευαστών αυτοκινήτου, σκαφών και όχι μόνο.

Με βάρος που φτάνει στα 300 κιλά η ιπτάμενη μοτοσικλέτα της Xturismo είναι ένα μεγάλο σε μέγεθος ιπτάμενο όχημα, με σχήμα που θυμίζει ένα jet ski που «γέμισε» στο κάτω μέρος του με... ανεμιστήρες -δύο μεγάλου μεγέθους στο εμπρός και το πίσω μέρος και τέσσερεις ακόμη μικρότερους περιμετρικά. Το πλάτος και το ύψος της φτάνουν στα 2,4 και 1,5 μέτρα με το συνολικό μέγεθος να ξεπερνά σε διαστάσεις ένα τυπικό αυτοκίνητο πόλης.

Το μέγεθος βέβαια δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία ότι κινείται κανείς στο αέρα. Αυτό που μετράει είναι η αυτονομία της ιπτάμενης μοτοσικλέτας που ανέρχεται σύμφωνα με τον κατασκευαστή της στα 30 με 40 λεπτά πτήσης, με το μοντέλο να μπορεί να μεταφέρει βάρος έως και 100 κιλών με ταχύτητα που φτάνει έως και τα 100 χιλιόμετρα.

Για την πτήση της η Xturismo χρησιμοποιεί ένα υβριδικό σύστημα με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης που προέρχεται από την Kawasaki να τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια τέσσερα συνολικά ηλεκτρικά μοτέρ.

Όμορφα και ωραία όλα τα παραπάνω, αυτό ωστόσο δεν μπορεί να ειπωθεί και για την τιμή της Xturismo. Στο Μονακό θα παρουσιαστεί η Limited Edition έκδοση, η οποία θα παραχθεί σε 200 αντίτυπα με το αντίτιμο να φτάνει στο αστρονομικό ποσό -για τις επιδόσεις της κυρίως- των 727.000 ευρώ. Να σημειωθεί επίσης ότι επί ευρωπαϊκού εδάφους δεν υπάρχει προς το παρόν νομοθεσία που να επιτρέπει την χρήση τέτοιου είδους οχημάτων εντός και εκτός πόλεων.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share