Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Μαύρα» νέα για το Twitter μόλις αναλάβει ο Έλον Μασκ!

Έρχονται δυσάρεστες εξελίξεις για πολλούς

7 Μαΐου 2022 18:46
«Μαύρα» νέα για το Twitter μόλις αναλάβει ο Έλον Μασκ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπαράζ αποκαλύψεων και φημών για τα σχέδια του μεγιστάνα Έλον Μασκ, μετά από την ολοκλήρωση της αγοροπωλησίας του Twitter.

Όπως τώρα δημοσιεύει σχετικά η Daily Mail, ο ίδιος πρόκειται να απολύσει 1.000 εργαζομένους του Twitter μόλις αναλάβει την πλατφόρμα. Το 2022 ο αριθμός των εργαζομένων θα είναι 9.225 ενώ το 2023 θα μειωθεί σε 8.332, αναφέρεται σχετικά.

Ωστόσο, γίνεται γνωστό επιπλέον πως τα επόμενα τρία χρόνια, ο Μασκ φέρεται να σκέφτεται να κάνει χιλιάδες προσλήψεις, με στόχο οι εργαζόμενοι να φτάσουν στις 11.000. Οι περισσότεροι προσληφθέντες θα είναι στον τομέα της μηχανικής.

ελον-μασκα-τουιτερ

Ο ίδιος φέρεται να έχει προτείνει και το κλείσιμο των κεντρικών γραφείων στο Σαν Φρανσίσκο ούτως ώστε να μειωθούν τα έξοδα και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ενδέχεται να υποστούν σημαντικές περικοπές μισθών. Στόχος είναι να μειωθούν τα έξοδα κατά 3 εκατομμύρια.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο ο Μασκ δημοσίευσε ένα poll στο Twitter, ρωτώντας τους 81 εκατομμύρια ακολούθους του για το εάν η έδρα στο Σαν Φρανσίσκο πρέπει να μετατραπεί σε άσυλο αστέγων καθώς «κανείς δεν εμφανίζεται για να εργαστεί εκεί». Τότε, συγκεντρώθηκαν 300.000 ψήφοι σε μόλις μία ώρα, με το 90% να λέει «ναι».

Πάντως, μέχρι το 2028, ο Μασκ ελπίζει να έχει πενταπλασιάσει τον τζίρο εργασιών στα 26,4 δισεκατομμύρια. Τα 12 δισ. θα προκύψουν από διαφημίσεις, ενώ άλλα 10 αναμένονται από συνδρομές. Στο μεταξύ, και σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, ο Μασκ θα αναλάβει τη θέση του CEO για «μερικούς μήνες».

Space X: Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό οι 4 αστροναύτες του Έλον Μασκ

Έφτασαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) οι τέσσερις αστροναύτες της διαστημικής κάψουλας SpaceX, δύο ημέρες πριν την επιστροφή στη γη του τελευταίου πληρώματος που είναι προγραμματισμένο να αποχωρήσει από τον ISS.

Οι τέσσερις τελευταίοι αστροναύτες αποτελούν το Πλήρωμα 4. Είναι το τέταρτο πλήρωμα του ISS που η NASA εκτόξευσε με κάψουλα SpaceX, από τότε που η αναφερόμενη εταιρία με έδρα την Καλιφόρνια άρχισε τις πτήσεις με αστροναύτες της NASA το 2020.

Το ραντεβού της διαστημικής κάψουλας Crew Dragon με τον διαστημικό σταθμό έγινε σε λιγότερες από 16 ώρες μετά την εκτόξευσή του από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ. Σηματοδότησε μία από τις πιο σύντομες πτήσεις του SpaceX του Έλον Μασκ προς τον ISS από την εκτόξευση μέχρι την πρόσδεση, σύμφωνα με σχολιαστές της NASA.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share