Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023

Σας έπεσε το κινητό στο νερό; Ο σωστός τρόπος για να το στεγνώσεις

Σου έχουμε τη λύση!

15 Ιανουαρίου 2022 13:17
Σας έπεσε το κινητό στο νερό; Ο σωστός τρόπος για να το στεγνώσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχει συμβεί στους περισσότερους από εμάς. Το να σου πέσει το κινητό στο νερό ή το νερό στο κινητό, είναι ίσως το πιο συχνό ατύχημα.

Ανεξάρτητα από τον τύπο του κινητού που έχεις, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις μόλις το βγάλεις από το νερό είναι να το απενεργοποιήσεις και να το σκουπίσεις με μια πετσέτα ή ένα στεγνό κομμάτι ύφασμα. Στη συνέχεια βγάλε τη SIM για να μειώσεις την πιθανότητα να επηρεαστεί η λειτουργία της.

Δείτε επίσης: Έβαλε το κινητό του να φορτίζει και έπεσε για ύπνο - Μόλις δείτε τι του συνέβη θα πάθετε σοκ!

Το πιο πιθανό είναι πως μετά το στέγνωμα και μια αναμονή της τάξης των 1-2 ωρών το κινητό σου θα επανέλθει στη φυσιολογική του κατάσταση. Το πιστολάκι και ο φούρνος μικροκυμάτων είναι ηλεκτρικές συσκευές που καλό θα είναι να μείνουν εκτός της παραπάνω διαδικασίας.

κινητό νερό

Συνοψίζοντας, επικεντρώσου στο να στεγνώσεις το κινητό όσο πιο απλά γίνεται όσο θα είναι απενεργοποιημένο και θα του έχεις βγάλει την μπαταρία.

Αν έκανες ό,τι αναφέρεται στο προηγούμενο βήμα και το κινητό σου δεν ανοίγει ή ανοίγει και φέρεται αλλοπρόσαλλα, ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσεις μερικά silica packets. Πρόκειται για εκείνα τα μικρά πακετάκια που βρίσκονται μέσα στις συσκευασίες των ηλεκτρονικών συσκευών και μόλις τις βγάλεις από το κουτί τα κοιτάς με απορία για το λόγω ύπαρξης τους και τα πετάς στα σκουπίδια.

Ε να που ήρθε η ώρα να τα χρησιμοποιήσεις. Αν για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο έχεις κρατήσει μερικά βάλ’τα μαζί με το ετοιμοθάνατο κινητό σου σε μία τσάντα και άφησέ τα εκεί για 1-2 ημέρες. Αυτός είναι και ο λόγος που χρησιμοποιούνται στις συσκευασίες ηλεκτρονικών συσκευών. Για να τις διατηρήσουν στεγνές. Αν το κινητό σου περάσει δύο μέρες ‘αγκαζέ’ με τα συγκεκριμένα φακελάκια και δεν ‘αναστηθεί’, τότε θα έχει έρθει η ώρα να το πας σε ένα κατάστημα με κινητά για να το αναλάβει ένας ειδικός.

Εκεί, θα το αποσυναρμολογήσουν πλήρως και θα στεγνώσουν κάθε κομμάτι του ξεχωριστά. Μια διαδικασία που δεν ενδείκνυται ν’ ακολουθήσεις μόνος στο σπίτι.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share